İç Parazit Tedavisinden sonra,,
2 küçük balığımda iç parazit teşhisinden sonra flagl tedavisini uyguladım. 2 günde inanılmaz derecede fark ettiler.Sürüye tekrar katıldılar.Fakat 1 haftadır düzgün beslenemedikleri için zayıf kaldıklarını düşünüyorum.İştahlarını güçlendirmek ve desteklemek amacıyla ne tür yem önerirsiniz?
SAYGILAR...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Eğer tedaviyi karantina tankında uyguladıysanız oradan ayırmadan önce 2-3 gün boyunca canlı yem takviyesi ile kaybettikleri enerjiyi tekrar kazandırabilirsiniz.
İştah güçlendiren bir yöntem canlı yemlerdir.
[QUOTE=spalt]Sarımsak suyuna batırılmış yemler iştah artırabiliyor. Yemleri ayrıca sıvı vitamin (Bemiks) içinde kısa süre bekletip verebilirsiniz. Son çare de tubifex vermek. Yemeyen bir discusa rastlamadım. Bir kurtarıcı olarak tubifex en iyi çözüm. Ancak uzun süreli vermeyin ve akan ılık su altından bir süre geçirdikten sonra verin.[/QUOTE]
Ben kendi gözlerimde iştahı kesilen discuslarım bemixede sarmısağada rabet etmediler hatta normal durumdaki balıklarımda. bemix yada sarmısak suyu uyguladığım yemi önce agızlarına alıp sonra tükürüyorlar. Yanıltmış olmayayım ama sanırım en iyisi canlı yem olacak.
[QUOTE=spalt]Sarımsak suyuna batırılmış yemler iştah artırabiliyor. Yemleri ayrıca sıvı vitamin (Bemiks) içinde kısa süre bekletip verebilirsiniz. Son çare de tubifex vermek. Yemeyen bir discusa rastlamadım. Bir kurtarıcı olarak tubifex en iyi çözüm. Ancak uzun süreli vermeyin ve akan ılık su altından bir süre geçirdikten sonra verin.[/QUOTE]
Katılıyorum,ayrıca tubifex'i vermeden önce 3-5 dakika flagyl şurup'unda bekletebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Ben kendi gözlerimde iştahı kesilen discuslarım bemixede sarmısağada rabet etmediler hatta normal durumdaki balıklarımda. bemix yada sarmısak suyu uyguladığım yemi önce agızlarına alıp sonra tükürüyorlar. Yanıltmış olmayayım ama sanırım en iyisi canlı yem olacak.
[/QUOTE]
Bu durumu bir kaç hobiciden daha duydum. Balıklar sanırım alışkanlık ve ağız tadı geliştirebiliyorlar. Bu tür durumlarda genelleme yapmak beni de rahatsız ediyor aslında. Bizim başarılı olduğumuz bir uygulama başka alışkanlıklar geliştirmiş balıklar için uygun olmayabiliyor. Gene de bu tür zararsız uygulamaları denemekte fayda olduğunu düşünüyorum.
Saygılar
Saygılarımla