Hangi Mbuna?(Chuwalarım geldi)resimli
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2008 16:56
[QUOTE=nesta]http://www.canlibitki.com/main/pseudotropheus_elongatus_chewere_7__9_cm-2689-0-202.html
Online fiyatı baya yüksek.İşte bir örnek.[/QUOTE]
O zaman elangatus chewere den vazgeçelim çünkü fiyatı çok yüksek, bir öğrenci olarak adetine bu kadar para vermem imkansız.
Aslında;
Aslında;
Afra
Metriaclima sp. "Msobo"
Pseudotropheus saulosi
Pseudotropheus saulosi
düşünüyorum özellikle saulosi ve msobo nun dişileride renkleri en azında akvaryumda renkli bir görüntü oluşabilir ama afradan da aklımı alamıyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2008 16:58
Bunların hepsi afra.
Cynotilapia afra
Cynotilapia afra Chewere
Cynotilapia afra Chimate
Cynotilapia afra Chiwindi
Cynotilapia afra Chizumulu Island
Cynotilapia afra Cobue
Cynotilapia afra Hai Reef
Cynotilapia afra Jalo Reef
Cynotilapia afra Likoma Island "red top"
Cynotilapia afra Likoma Island "white top"
Cynotilapia afra Londo
Cynotilapia afra Lumbira
Cynotilapia afra Lupingu
Cynotilapia afra Mara Point
Cynotilapia afra Minos Reef
Cynotilapia afra Nkhata Bay
Cynotilapia pulpican
Cynotilapia pulpican Maingano
Cynotilapia pulpican Londo
Cynotilapia sp. "black dorsal"
Cynotilapia sp. "chinyankwazi"
Cynotilapia sp. "dwarf"
Cynotilapia sp. "hara" Gallireya Reef
Cynotilapia sp. "lion" Lion's Cove
Cynotilapia sp. "lion" Lupingu
Cynotilapia sp. "lion" Mara Rock
Cynotilapia sp. "lion" Sanga
Cynotilapia sp. "maleri" Nakantenga
Cynotilapia afra Chewere
Cynotilapia afra Chimate
Cynotilapia afra Chiwindi
Cynotilapia afra Chizumulu Island
Cynotilapia afra Cobue
Cynotilapia afra Hai Reef
Cynotilapia afra Jalo Reef
Cynotilapia afra Likoma Island "red top"
Cynotilapia afra Likoma Island "white top"
Cynotilapia afra Londo
Cynotilapia afra Lumbira
Cynotilapia afra Lupingu
Cynotilapia afra Mara Point
Cynotilapia afra Minos Reef
Cynotilapia afra Nkhata Bay
Cynotilapia pulpican
Cynotilapia pulpican Maingano
Cynotilapia pulpican Londo
Cynotilapia sp. "black dorsal"
Cynotilapia sp. "chinyankwazi"
Cynotilapia sp. "dwarf"
Cynotilapia sp. "hara" Gallireya Reef
Cynotilapia sp. "lion" Lion's Cove
Cynotilapia sp. "lion" Lupingu
Cynotilapia sp. "lion" Mara Rock
Cynotilapia sp. "lion" Sanga
Cynotilapia sp. "maleri" Nakantenga
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2008 17:01
Çok güzel türler düşünmüşsünüz ama çoğunun fiyatları yüksek.Öğrenci olduğunuza göre hobici bir arkadaştan demasoni almanızı ve yanına da sarı prenses koymanızı tavsiye ederim.
Afra çok harika bir tür.Yalnız şu anda canlıbitki.com yapıyor satışını ve fiyatları yüksek.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2008 17:01
[QUOTE=sivaslı_58][QUOTE=nesta]http://www.canlibitki.com/main/pseudotropheus_elongatus_chewere_7__9_cm-2689-0-202.html
[/QUOTE]
O zaman elangatus chewere den vazgeçelim çünkü fiyatı çok yüksek, bir öğrenci olarak adetine bu kadar para vermem imkansız.
Aslında;
Aslında;
Afra
Metriaclima sp. "Msobo"
Pseudotropheus saulosi
Pseudotropheus saulosi
düşünüyorum özellikle saulosi ve msobo nun dişileride renkleri en azında akvaryumda renkli bir görüntü oluşabilir ama afradan da aklımı alamıyorum
Barışcım;
Abi söz dinlersen eğer msobo ile saulusi besleme ikisinden birini seç,yanına demasoni al ve biraz besle sonrasında afralara bakarsın...Akvaryumun ufak galiba şimdilik bu iki türü beslemeni tavsiye ederim...
Ayrıca o linkde verdiğin çhevere 7-9 cm arası yani damızlık boyda.. o yüzden biraz pahalı gelebilir... ama 4-5 cm olanları aynı sitede 20-25 lira civarında olamsı lazım....
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2008 17:05
[QUOTE=Emrah]Çok güzel türler düşünmüşsünüz ama çoğunun fiyatları yüksek.Öğrenci olduğunuza göre hobici bir arkadaştan demasoni almanızı ve yanına da sarı prenses koymanızı tavsiye ederim.
Afra çok harika bir tür.Yalnız şu anda canlıbitki.com yapıyor satışını ve fiyatları yüksek.
Saygılar...
[/QUOTE]
Bütün balıklar harika hepsini beslemek istiyoruz.... Ama fiyatların çok pahalı olduğu söylenemez sonuçda menşeili ve tam tür olarak geliyor 4-5 cm afra cobue-Çhewere gibi balıklara 20-25 lira bence çok para değil.....
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2008 17:06
[QUOTE=Emin_Paşa][QUOTE=sivaslı_58][QUOTE=nesta]http://www.canlibitki.com/main/pseudotropheus_elongatus_chewere_7__9_cm-2689-0-202.html
[/QUOTE]
Aslında;
Aslında;
Afra
Metriaclima sp. "Msobo"
Pseudotropheus saulosi
Pseudotropheus saulosi
Barışcım;
Abi söz dinlersen eğer msobo ile saulusi besleme ikisinden birini seç,yanına demasoni al ve biraz besle sonrasında afralara bakarsın...Akvaryumun ufak galiba şimdilik bu iki türü beslemeni tavsiye ederim...
Ayrıca o linkde verdiğin çhevere 7-9 cm arası yani damızlık boyda.. o yüzden biraz pahalı gelebilir... ama 4-5 cm olanları aynı sitede 20-25 lira civarında olamsı lazım....
[/QUOTE]
Emin abi tek tür beslemeyi düşünüyorum, şuanda 140 lt lik bir akvaryumum var.1e3d olması şeklinde bakmayı planlıyorum.Demasoni de çok güzel ama agresif ve zor olduğunu duydum.Msobo ve demasoni 1e2d olucak şekilde beslersem bir sorun olurmu.Tam damızlık almayı düşünmüyorum, zaten fiyatlarıda çok yüksek.
SAYGILAR.
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2008 17:09
Hobicilerden demasoniyi 5 liraya alabilirsin, en az 5 adet almanı tavsiye ederim.... Yanınada msobo alırsan aynı boyda ve fiyatta güzel akvaryum olacağını düşünüyorum 140 lt de 10 balığı rahatlıkla 1 erkek 3-4 dişi gibi besleyebilirsin, dişi erkek orantısını yapabilirsen tabi....
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2008 17:12
Emin abi tavsiyen kafama yattı ancak demasoni bulması kolayda msobo nerden bulabilirim acaba? İnternet üzerinden almak pek kafama yatmıyor?
sivaslı_58 2008-12-16 17:13:11
SAYGILAR.
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2008 17:19
Aslında benim tanıdığım bir üretimci abide afra cobue ve flavus buldum ancak bakacağım türe tam karar vermek istiyorum, sonradan pişman olmak istemiyorum.
SAYGILAR.