Göle balık salmak
Doğal göllerde dengenin bozulmamasına karşıyım ben. Türlerin kendi bölgelerinde yaşaması taraftarıyım. Ancak yapılan yapay göllere alabalık sazan gibi türlerin bırakılması bence iyi olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Japon balıkları sıvı olan her suda yaşayabilir, doçent bu işibilmiyor. Koiler hariç diğer japonların 8 dereceye kadar yaşayabildiğini kitapta okumuştum. Geçmişte bir kış boyunca balknona akvaryum kurmuştum, akvaryumun yüzeyi 1 parmak buz tutmuştu. Ve balıklar kışı sapasağlam çıkardılar. japon balığı göllerimizde yaşar fakat bu tombul türlerin, mafya türler yanında bence yaşama şansı yok.
Bu konuyla ilgili olarak Nat.Geo.TV'de yayınlanan "yılanbaş" balığıyla ilgili belgeseli izlemenizi tavsiye ederim. Doğal yaşam alanı içerisinde Amerika olmayan bu balıklar, muhtemelen bir Çinli'nin (kendi ifadesi) kızkardeşine sağlık çorbası yapmak amacıyla satın aldığı 2 canlı yılanbaşı, kızkardeşinin çorbaya gerek kalmadan sağlığına kavuşması nedeniyle (adını hatırlayamıyorum şimdi ama başkent Washington D.C'ye 20 km mesafede) bir nehire bırakması sonucunda ABD'nin o bölgesindeki tüm sularda yılanbaş istilası başlamış. Bilimadamları ve bölge halkı çok ciddi bir çalışma içerisinde ama yine de başarıya ulaşabilmiş değiller.
saygılar;.
Heves edip alınmış sonra bakılamadığı için yada zevk olsun diye bir grup aslanın yıldız korusuna yada beykoza bırakıldığını düşünün arkadaslar.. Aynı mantık..
5 derece olduğu bir suda yaşaması mümkün değil. Kimi akvaryum balıkları üreyebilir. Ancak, gölette yayının bulunması ilginç. Balık yiyerek beslenen yayının olması için gölette çok sayıda balık bulunmalı. Ayrıca yayını da gölete birinin atmış olması gerekiyor. Bu tür göletler oluşturulabilir ancak KONTROLLÜ ŞEKİLDE yaşamını sürdürebilir" dedi.
ben ne olursa olsun ne kadar cahillikte olsa ben o israil sazanlarının bulunduğu gollerın hepsine salacaksın zebraları 5 kova sonra hepsinin canına okuyacak zebralar :)
ben ne olursa olsun ne kadar cahillikte olsa ben o israil sazanlarının bulunduğu gollerın hepsine salacaksın zebraları 5 kova sonra hepsinin canına okuyacak zebralar :)
[/QUOTE] İsrail sazanı dediğiniz zebraları birlokmada yutar daha sonra arkasına bakar daha varmı diye . Etçil pirana deseniz belki anlarım . SAYGILARÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir