GAZ BETONDAN ARKA FON?
Arkadaşlar benim bir fikir geldi aklıma;
Gaz betondan arka fon yaparsak suya bir sakıncası olur mu?
Görüşlerinizi bekliyorum saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hemen inşaat mühendisi arkadaşıma sordum:
Gaz beton bir süre sonra suyu tamamen içine çeker, suya tortusunu bırakır. Normal tuğla, kiremit, saksı vs. gibi pişmiş malzemelere benzemez.
Bende mimarlık öğrencisiyim, yapılarda güzel malzemede, kireç esaslı olduğu için suyu gereğinden fazla setleştirebilir ve kırmızı mercan gibi bir yüzeyi olduğundan balıkları çizebilir, yoksa bence harika fikir, çünkü istendiği gibi oyulabilir.. Ama denemek lazım, ben bi kitapları karıştırayım, suyla etkileşimi hakkında birşeyler bulabilirsem paylarşırım..
Arkadaşlar ben bu dediginizi Yaklaşık 6 ay once yaptım
Ama arka fon olarak deilk dekoratif kaya olarak
Delikli bir Kayalık seklinde yaptım yaklaşık 2 ay kendi akvaryumumda kullandım ve 4 aydırda hastanemizin Fakir akvaryumuna hediye ettim
Şimdiye kadar suya salınım yapmadı(renk bulanıklgı, parçalanma flan)
Balıklara zarar verme konusundada ben köşelerini yuvarlattıgım için herhangi bir cizik ve yara yapmadı.
Suda yuzme konusuna gelince o zaman 2 tane yapmıştım 1 tanesi Suya Batmadı cok ugraştım sanırım epey bekletmek gerekiyor
Ama digeri suya battı ama oda hemen ucacak gibiydi Geçici olarak uzerine Kayalardan baskı yapmıştım Şimdi oda kayadan farksız Yerinden kıpırdamıyor.
faydalı olabilmişsem Ne mutlu
Saygılar
kaplamayi dusunuyordum. Lakin gereginden fazla dar olan akvaryumum
daha fazla daraltmamak adina fikrimden vazgectim. Uygulanacak derz dolgu
batmasinada fayda saglar diye dusunuyorum.
Cama yapıştırsak komple arka cama yapıştırsak nolur acaba sanırım strafor kadar ağırlığı vardır.Ben küçük akvaryuma denicem direk yapıştırcam bakalım nolcak..
Arkadaşlar gaz betondan kastınız Ytonglar ise bu konu önceden tartışıldı ve bukonuda bir araştırma yaptım linki BURADA.
Saygılar.