Gambusya ve lepisteslerle bir pazar
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2008 12:08
Fotoğraflar sanırım bilenlere birşeyler anlatır.Daha öncede gezi düzenlediğimiz bölgelere bu pazarda bir uğradık.Kubilay ,Bora Andaç, Mehmet İçöz,Efe Can Salar ve ben canımızın ve havanın sıkkın olduğu dün biraz sulak alanları dolaştık.Gölet ve fo lepistes kaynağı dahil şöyyyyle bir turladık.
Göl kenarında çay keyfi bir başka olur...
Mehmet ve ördekler
Gambusya kepçelerken
Olta ile yakalanmış bir kova sazan
Mehmet suların çekilmesi ile ortaya çıkan ağaç köklerinden, mangrow benzeri bir kök çıkardı
Acaba Mehmet'in aklından ne geçiyordu?
Mangrow bataklıklarına hoşgeldiniz
Al pacino'nun f0 Şubesi
Fo lepises kaynağında keyif dediğin böyle olur(Burası diğer kaynaktan farklı bir yer)
Kaynakta yılan balığı,lepistes,dev bir balık(kefalmi nedir bilemiyorum) yengeç , su teresi,sazlar, salyangozlar,bıyıksız sazanlar, gammarus, hayalet karidesler yerli yerinde duruyor.Bir miktar lepistes,yengeç ve karides aldık gerisini kaynağa bıraktık.Fotoğraf makinesinin pili bittiği için başka fotoğraf çekemedik.Her zamanki gibi kimsenin ayrılası gelmedi...
Göl kenarında çay keyfi bir başka olur...
Mehmet ve ördekler
Gambusya kepçelerken
Olta ile yakalanmış bir kova sazan
Mehmet suların çekilmesi ile ortaya çıkan ağaç köklerinden, mangrow benzeri bir kök çıkardı
Acaba Mehmet'in aklından ne geçiyordu?
Mangrow bataklıklarına hoşgeldiniz
Al pacino'nun f0 Şubesi
Fo lepises kaynağında keyif dediğin böyle olur(Burası diğer kaynaktan farklı bir yer)
Kaynakta yılan balığı,lepistes,dev bir balık(kefalmi nedir bilemiyorum) yengeç , su teresi,sazlar, salyangozlar,bıyıksız sazanlar, gammarus, hayalet karidesler yerli yerinde duruyor.Bir miktar lepistes,yengeç ve karides aldık gerisini kaynağa bıraktık.Fotoğraf makinesinin pili bittiği için başka fotoğraf çekemedik.Her zamanki gibi kimsenin ayrılası gelmedi...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2008 12:23
Güzel ve eliniz boş dönmediğiniz bir gezi olmuş tebrikler kovanın içindeki uzun hayvan müren mi bana mı öyle geldi ?
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2008 12:27
Tam tür adını bilemiyorum.Yılan balığı diye genel bir adı var bizim buralarda.Bu yakalayıp saldığımız küçük bir formu.Yumruğumdan büyük kafası olan 1 metreden uzun olanları mevcut.
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2008 12:29
[QUOTE=coolkiller]Tam tür adını bilemiyorum.Yılan balığı diye genel bir adı var bizim buralarda.Bu yakalayıp saldığımız küçük bir formu.Yumruğumdan büyük kafası olan 1 metreden uzun olanları mevcut. [/QUOTE]
Tamam Barış abi bilgilendirmen için teşekkür ederim.
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2008 12:36
[QUOTE=rahmiant]Slm güzel resimler paylaşmıssınız. Teşekkürler. Bu arada bu gölet nerede ? :).[/QUOTE]
Dün 2 noktaya uğradık.Birincisi göl diğeri gölet.İkiside İzmir'de...
Lepisteslerin olduğu gölet,kaynak hakkında daha önce bir konu açmıştım ayrıntıları burada,
http://www.akvaryum.com/Forum/vahsi_lepistes_ve_karides_safarim_k156875.asp
Yine bu iki noktaya yaz gezisi düzenlemiştik.Ayrıntılı fotoğraflar ilerleyen sayfalarda var.
http://www.akvaryum.com/Forum/yaz_gezisi_izmir_aqua_club(fotograflar_eklendi)_k186917.asp
Dün 2 noktaya uğradık.Birincisi göl diğeri gölet.İkiside İzmir'de...
Lepisteslerin olduğu gölet,kaynak hakkında daha önce bir konu açmıştım ayrıntıları burada,
http://www.akvaryum.com/Forum/vahsi_lepistes_ve_karides_safarim_k156875.asp
Yine bu iki noktaya yaz gezisi düzenlemiştik.Ayrıntılı fotoğraflar ilerleyen sayfalarda var.
http://www.akvaryum.com/Forum/yaz_gezisi_izmir_aqua_club(fotograflar_eklendi)_k186917.asp
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2008 16:29
Çok güzel gezi olmuş barış. Teşekkürler.
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2008 11:00
Barış Bey ve diğer arkadaşların ellerine kollarına sağlık,bu güzel geziyi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.Böyle güzel buluşmaların hep birlikte olmak dileğiyle....
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2008 11:21
Barış bey güzel bir gün geçirmişsiniz.Haftasonları genelde bizimde yaptığımız bu tarz geziler oluyor.
Bu arada fazla lepistes toplayıp göleti kurutmayın.
Saygılar...