Fanusta beslemek için hangi tür?
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2008 16:39
[QUOTE=dr.msoyak]Arkadaşlar fanusum en azından 25-30LT su alır. Ayrıca ilk mesajımda da yazdığım gibi motorum var ve fanusa hava taşı ile hava verecem. Labirentli balıkların bu şekilde yaşatılmasında bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Sizden sormak istediğim cüce gurami gibi betta dışı labirentli balıkların bu şekilde yaşayıp yaşayamıyacağıdır. Fanus şekerleme içindir diyenler şunu düşünmeliler akvaryumum bence önemli olan şekli değil ebetıdır. Piyasada 10LT akvaryumlar var. Onlarda balık beslenebilir derken 30LT bir fanus için şekerleme koy demek ne kadar dogru olur siz karar verin.[/QUOTE]
Akvaryumlarda biyolojik döngünün tek parçası balıklar değildir.Balıkların yanında bir sürü gözle görülmeyen küçük canlılar yaşar.Bakterilerden tutun,çok ufak yumuşakçalara kadar her şey biyolojik döngünün bir parçasıdır.Akvaryuma hava taşı koymak,birim zamanda tüketilen oksijenin çok olmasından ötürü karşılaşılacak sorunlar için küçük bir risk azaltıcıdır.Özellikle azot döngüsü balıklar için çok önemli bir döngüdür.Bunu sağlamak için ise aerobik ve anaerobik bakteriler vardır.Aerobik bakteriler süngere tutunarak çoğalırlar.Suyun içinde serbest bulunanların sayısı ise çok azdır.Anaerobik bakteriler ise kum,cam vb.yüzeylerde bulunurlar.Sadece hava taşı sallandırarak bu döngüyü kurmanız çok zor.Yani burda önemli olan tek şey balığın oksijen alması değildir.
Eğer siz 10 litre akvaryuma filtre bağlamışsanız ve döngüyü sağlamaya yönelik malzemeler koyduysanız emin olun,ordaki beta 30 litrelik fanusunuzdan daha iyi bir ortamda yaşamış olur.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2008 16:56
Hiç bir tür. Fanusun oval yapısının balıkların gözlerine zararlı olduğunu duymuştum. Kendinize yapılmasını istemediğinizi hiç bir canlıya yapmayın. Ayrı olarak " BETA'LARA ÖZGÜRLÜK"
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2008 16:59
30 Litrelik bir faunusta bir çift cüce gurami besleyebilirsiniz.Faunusu eleştirirken abartmayalım,40 litrede çiklet besleyen bir sürü arkadaş var burda.Tasvip etmemek ayrı bir olay ama 30 litrede de bazı balıklara bakılabilir.30 Litrelik bir faunusda 30 litrelik bir akvaryumdan daha sağlıklıdır.En azından Silikon yok.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2008 17:03
[QUOTE=enginkoc34]30 Litrelik bir faunusta bir çift cüce gurami besleyebilirsiniz.Faunusu eleştirirken abartmayalım,40 litrede çiklet besleyen bir sürü arkadaş var burda.Tasvip etmemek ayrı bir olay ama 30 litrede de bazı balıklara bakılabilir.30 Litrelik bir faunusda 30 litrelik bir akvaryumdan daha sağlıklıdır.En azından Silikon yok.
Saygılar
[/QUOTE]
Silikonun kuruduktan sonra suya salınma gibi bir ihtimali yok.Çünkü silikon yapı olarak kararlı bir bileşiktir.Yani su ve ısı gibi etkenlerle kimyasal yapıları bozunmaz.Hatta iyi yükseltgenlerle daha yükseltgenemezler.
Diğer yandan yukarda belirttiğim nedenlerden ötürü fanusta balık beslenmemesi en doğrusudur.Çünkü dengenin kurulması ve suyun belirli bir düzene oturması hakikaten zordur.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2008 19:48
Arkadaşlar hepinize mesajlarınız için teşekkür ederim. Fanusta balık besleme fikrinden vazgeçtim. O fanusu karantina amaçlı tutacam. Yakında bir başka akvaryum alıp canlı doguran besleyeceğim. Moli, plati, lepistes karma bir tank olacak. iyi akşamlar akvaryum dostları.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2008 13:34
Fanusta balık beslemniz pek sağlıklı değil hangi tür olursa olsun.Bence 50likte olsa bi akvaryum kurun masrafı çok olmaz.Balıklar için daha sağlıklı ve görsellik açısındanda dah iyi olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2008 13:42
Murat Bey en doğru kararı vermişsiniz, birbirine uygun türleri seçip güzel bir akvaryum kurmanız dileklerimle...
Selamlar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir