Diskus akvaryumu ve mango kökü
Değerli forum dostları,yeni diskus akvaryumumu kurarken mango kökleri ile ilgili her yazıyı okudum.Bu yazılardaki özellikle "suyun rengini değiştirebilir"ifadesi benim gözümü epey korkuttu(600 lt'lik bir tank olunca takdir edersiniz suyu değiştirme işlemi epey sıkıntılı olacaktı).3 küçük 1 tanede oldukça büyük mango kökünü -40lt'lik tenekeye bile tam olarak girmiyordu- 2'şer saatten 3 kez kaynattım.Son kaynatmayı bolca kaya tuzu kullanarak yaptım.Daha sonra bol ve tazyikli su ile duruladım ve biraz da korku ile akvaryuma yerleştirdim.Sabah kalkınca ilk işim akvaryumu kontrol etmek oldu.En ufak bir renk değişikliği olmamıştı.Ayrıca 24 saat sonraki pH ölçümümde de 8'den 7.5'e indiğini ölçtüm.Sizce çok mu erken sevindim?Suyun renginin değişmesi daha sonraki zaman sürecinde de olabiliyormu?
Saygılarımla....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bencede çok doğru bir uygulama yapmışınız,ben titiz olduğumu zannederken 2 kere 30 ar dk kaya tuzu ile kaynatıyorum.
Mangolar nede olsa suyu çok hafifde olsa renk verirler ama sizinde gözünüz alışır balıklarınızda suya.ph deki düşüşde suyun oturmasından dolayıdır diye düşünüyorum.daha fazlada düşüceğini zannetmiyorum.
Saygılar
Ben o kadar kaynattım ama su rengi yine sarı oluyor.Su değişimlerinde berrak olsada belli bi zaman sonra su rengi yine sararıyor.Sonuçta 6 adet mango kökü var