Discusa Başladım
Uzun uzun dana yüreğini tartıştık aslında oğuzhan tekrar tekrar etmeye gerek yok.Kimseyede karışmayız yani ama ben önermiyorum.Yada en minumum seviyede belki...Örneğin bir balığa haftada bir öğün canlı yem veriliyorsa onun yerine belki haftada 1-2 kez az yürekli karışımdan verilebilir.Ama balığı devamlı bununla beslemek zararlıdır bunu sende biliyorsun bende biliyorum.Onun yerine çeşitli kuru yemler kullanılabilir.Yada içinde bolca katkısı olan(krill,fd artemia,sprulina vsvs. bir mama hazırlanır içerisine karides katılırsa ne alâ.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tabi herkesin görüşü değişik oluyor.Ben zararlı olduğunu düşünmüyorum,balıklarımında sağlığında bir sorun yok,döl verimini düşürür demişlerdi.Çıkan eşlerin yumurtaları 200 den aşağı değildi.eksi yönleride var,suyu aşırı bozması gibi vs tubifex verilmesinden se dana yüreğini seve seve verilmesini tercih ederim.Dediğim gibi herkesin fikdi değişir.Ama deneyip te keyfini sürmek bambaşkadır.
Saygılarımla...
Burak Bey, yorumlarınızı okuyorum da uzun zamandır, maşallah bu işle profesyonel ilgileniyorsunuz galiba. Bahsettiğiniz su değişimleri oldukça yüksek miktarda. Ben de 360 litre akvaryumda bitkili olarak discus yetiştiriyorum. Hesap ettim tavsiye ettiğiniz değişimleri, günde 100litre falan bi değişmek gerekiyor. Açıkçası bi türlü çıkamıyorum işin içinden. Her gün 100 kilo su taşımaktan fıtık olur insan. Su parası, ısıtıcının masrafı, katkıları falan hesap etmiyorum bile. Yani tamam hobi güzel bişey, ben 3 yaşımdan beri sürekli hayvan beslerim, ama nasıl çıkar ki insan bu kadar külfetin içersinden. Herşeyden öte bu olaya çok fazla zaman da gerekli. REsimlerdeki harikulade discus lar harbiden bu kadar zor şartlarda mı gelişiyorlar, hani bu balıkları bu kadar güzel besleyen insanların başka bir işi mesleği yok mu. Ben öğrenciyim, zamanım da iyi kötü var, ama gün geliyor 2 kova değiştirmeye bile insan yoruluyor, 100-150 litre su nasıl değiştirilir her gün. Bu özveriye katlanabilen insanları inanın yürekten tebrik ediyorum. Herkese sağlıklı ve bol renkli discuslar
Aslında oturup uzun uzun bu konu hakkında bildiklerimi nacizane paylaşmak isterdim ama kısaca özet olarak merak ettiklerinizi gidermeye çalışayım.
Saygılar...