Discus ve Mukoza Atma
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Nitratın en iyi ilacı düzenli su değişimleridir. Kimyasallar geçici düzen sağlar ve daha masraflıdır.
Umarım sorun sadece mukoza atmadır. Ama bunun da sebepleri önemli. Sudaki tuzluluk oranınız fazla ise ozmotik basınç altında balık mukoza atmaya gidebilir.
Zeolitin bu tür bir etki yaratacağını sanmıyorum. Ama eğer gözeneklerden çok fazla atık madde çıktıysa solunumlarında bir düzensizliğe yol açmış olabilir.
Discusta mukoza atma, yan yatmalarla birlikte oluyorsa genellikle bakteri habercisi oluyor. Su değişimlerini artırmalı ve gerekirse antibiyotilk tedavisine başlamalısınız.
Saygılar
Benim anladığım tüm balıklarınızda yakın sorunlar olduğu. Bu sebeple tek bir balığı karantina akvaryumuna almak stresini daha da artırır bence. Düzenli su değişimleri, vitamin ve sarımsak suyu destekli yemleme ve çok iyi gözlem sonucunda gerekirse doğru ilacın kullanımı balıklarınızı kurtaracaktır sanırım.
Merhaba,dana yüreğini sakatat satan kasaplarda bulabilirsiniz.
Arkadaşlar,hasta olan bir balık için yem tarifi yapıyoruz.Sizce bu balığın yem yiyecek hali var mı?Eminim ki nilsavaş da benzer bir tablo yaşıyor,size faydalı olaccağını düşündüm deneyimimi paylaşıyorum,lütfen aşagıda ki linki inceleyiniz.saygılarımla.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=71350& PN=1
Kesinlikle bunun aynısı.Linki inceledim. Sanırım sorunum aynı. Dün en sonunda hasta balıklarımı ayırıp permasol banyosu yaptırdım. Biri dışında diğer 5 i toparladı ve yem yiyorlar artık. Bu gerçekten ciddi bir sorun. Baş edilmesi de oldukça zor görünüyor ( su probleminden bahsediyorum); ama tabiiki imkansız değil. Umarım kötü olan o bir balığı da kurtabilirim. Karantina tankına biraz mycopur ve ektozon da ekledim bu arada. Yardımlarınız ve ayrıntılı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.