Discus / Permasol banyo ilişkisi
Permasol
{250 mg 20 Tablet Tüp}
Formülü:
1 tablet; Potasyum Permanganat 250 mg içerir.Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Antiseptik, dezenfektan, koku giderici ve antimikotik olarak;- Apse ve yaraların temizlik uygulamalarında,
- Gargara ve ağız yıkamalarında,
- Egzama ve cilt hastalıklarında,
- Pişirmeden yemek zorunda kaldığımız sebze ve meyvelerin dezenfektasyonunda kullanılır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
her tür balıkta kullanılmaz hocam bunu araştırman lazım örnegin ramireziler kimyasallara çok hassaslar metileni bile sevmiyorlar.o yüzden öğrenmek lazım.
her tür balıkta kullanılmaz hocam bunu araştırman lazım örnegin ramireziler kimyasallara çok hassaslar metileni bile sevmiyorlar.o yüzden öğrenmek lazım.[/QUOTE]
[QUOTE=bayfree] yöntemleriniz çok güzel hocam sağlıklı balıkların daima olacaktır.zaten böyle su değişimi bakımı olan düzgün beslenene balıklarda hastalık olmaz ortamda hastalık varsa zaten birseyler ters gidiyor gitmiştir.dediğiniz gibi düzenli yapanlar var ama ben taraftar değilim nedeni balıgı devamlı kimyasala maruz bırakıyoruz iki bakterileri kimyasallara dirençli ediyoruz. daha ilerki aşamalarda faydası olmuyor ilacın.
Beğenenler: [T]11930,birhan[/T]
Celal bey, zamanla tanklarda temizlenmesi zor bölgeler yani köşe silikonlarda özellikle patojenler barınmaya başlıyor. Bunlarda bağışıklık sistemi zayıflayan balıklarda sorun teşkil etmeye başlar. Bu nedenle filtre kapalıyken balıkları dezenfekte ederken tankıda permasolle yıkamak en etkili çözüm olmaktadır. (cama cam tanklarda)Sağıltımda anaç balıkları üretime almadan önce dezenfekte etme yöntemidir. Böylelikle yavrularda patojen kaynaklı ölümlerin önüne geçilmiş oluyor.
Merhaba Cüneyt bey akvaryumum 110 50 60 ebatlarında kumsuz 7 adet 5cm 6cm arası discuslarım var 4 blue diamond yanılmıyorsam diğer 3ü panda resim yüklemeye çalışcam siz daha iyi anlarsınız türlerini, bu balıklar ithal o yüzdenmi bilemiyorum çok ürkekler beni gördükçe strese girdiklerini anlıyorum 3 hafta oldu balıkları alalı aldığım akvaryumcuda yeme saldırıyolardı ürkme filanda yoktu.Yem sorununu hallettim çok şükür yemi atıp uzaklaşıyorum sonra çıkıp yiyolar.Face melon eklemek istiyorum aynı ebatlarda farklı gözüme hoş gelen bir discus türüde olabilir
[QUOTE=sinan çelik]
Merhaba Cüneyt bey akvaryumum 110 50 60 ebatlarında kumsuz 7 adet 5cm 6cm arası discuslarım var 4 blue diamond yanılmıyorsam diğer 3ü panda resim yüklemeye çalışcam siz daha iyi anlarsınız türlerini, bu balıklar ithal o yüzdenmi bilemiyorum çok ürkekler beni gördükçe strese girdiklerini anlıyorum 3 hafta oldu balıkları alalı aldığım akvaryumcuda yeme saldırıyolardı ürkme filanda yoktu.Yem sorununu hallettim çok şükür yemi atıp uzaklaşıyorum sonra çıkıp yiyolar.Face melon eklemek istiyorum aynı ebatlarda farklı gözüme hoş gelen bir discus türüde olabilir
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Beğenenler: [T]130008,celalabay[/T][T]205700,mehmetsahin12[/T]