Dikkat Mikofish (yeni fotograf)
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 09:22
Canlıdaki Belirtiler: Tüm vücut da Beyaz Benek
Akvaryum Kapasitesi (litre):480 LT ( uygulama karantina tankında )
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Neon Tetra 7 kaldı , Kıtmızı Burun Tetra tükendi , Sae, Titea tükendi , Zebra tükendi
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Mikofish
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Merhaba
480 lt akvaryumum var daha önce ciklet türleri besledim ama tetra cok ilgimi çekti bu nedenle tetraya geçiş yaptım,
Yukarıda belirttiğim türleri satın aldım ve ana tank a eklemeden önce akvaryumcunun tavsiyesi üzerine 3 gün karantina süreci uyguladım ve 10 lt tank in içine ana tank dan su alarak koydum ve mikofish isimli antibiyotik ilacı 8 damla yaklasık 3 cc ekledim birkac saat sonra balıkların hepsınde vücutlarında beyaz benekler oluştu sankı un tanelerı kaplanmış vucutlarında normal beyaz benek hastalıgının yogun hali gibi. Birkaç saat sonra ise ilk 5 ini kaybettim malesef şimdi sorum şudur eğer yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
1. yapmış olduğum uygulama doğru mudur.?
2. canlılarda zaten dış parazit vardı ve mikofish ortaya mı cıkarttı.?
3. canlılar sağlıklı idi ama ben gereksiz ilaç kullandığım için benekler oluştu.?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 10:23
Bu balıkları mikofish değilde, metilen mavisi kurtarır , beyaz benek paraziti olduğundan eminseniz. kuyrukta gövdede tuz tanesi gibi beyaz noktacıklar halinde olur zaten. Birde bir ısıtıcı ekleyin akvaryuma ısıyı 29-30 lara kadar çıkarın ve metilen mavisini uygun dozda kullanın akvaryumda hava taşı kullanırken ısıtıcıyıda akıntılı yere monte edin hava taşının kabarcıklarının çıktı yerin üstüne koyun akıntısız otamda ısıtıcı çalışmaz, Biyo tekniğin, Biyo Ichthyo metilen mavisi olabilir Azoo olabilir yeterki suya damlattığınzda suya mavi renk versin, Contra Ichtyo denen marka vardır onu almayın kalitesizdir.
mesutok 2014-12-10 10:23:46
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 10:39
Benim asıl merak ettiğim Balıklarda aldığımda hiç bir sorun yoktu. ana tank a koymadan önce hastalık varsa tedbir amaçlı diğer balıklara bulaşmasın diye karantina tankında mikofish uyguladım ve neticesi daha önce belirttiğim gibi. Birde balıkların vücudunu kaplayan beneklerden suyun içinde ve suyun dibine çöküntü oluştu un gibi.
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 11:14
Balıklar yeni tanka taşınırken stresten ve suyun ısı farkından çabuk hastalanırlar mikofish beyaz benekte bir işe yaramıyor metilen mavisi daha faydalı yapılması gereken suyu kademeli olarak 28 dereceye çıkarmak balıklar paraziti atana kadar. Hergün düzenli dip çekimi yapılmalı. Ayrıca beyaz benekte suyun dibinde çöküntü olmaz en azından benim başıma hiç gelmedi mikofish bu tarz çöküntü yapıyor bence balıkların hastalığından emin olun fotoğraf koyarsanız daha sağlıklı olur.
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 11:16

Bu balıklardaki gibi beyaz noktalar değilmi eminsiniz beyaz benek paraziti olduğundan. Oluyor böyle şeyler eve gelince göz önüne çıkabiliyor. Isıyı arttırın 30 lara kadar, hava taşı ekleyin sularına 30 dereceye getirin ısıyı o parazitlerin çabuk olgunlaşıp yumurtadan çıkmasını sağlar ve sudaki metilen mavisiyle buluşunca doğduklarında ölürler. Zeminede dökülür bu parazitle doğduklarında kimi balık üzerinde yaşaaya devam eder. böyle yayılırlar zeminden başka balığa falan. siz bir miktar su değişimi yapın dipten çekin, sonra metilenleyin beyaz benek paraziti olduğunda neminseniz geçer gidir. iki günde bir az az dipten su çekin gibi, ve hastalıklar bölümünü inceleyin birçok bilgi var daha, ışık kullanmayın tedavi sürecince.
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 09:58
Fotoğraf eklendi .
Merhaba
Edindiğim tecrübeye göre
akvaryuma eklemeden önce karantinaya alınan balıklara mikofish ile yapılan dezenfekte işlemi %70 fire ile sonuçlanıyor.
Çünkü ilacın içerisindeki toz zerrecikleri canlının tüm vücudunu kaplıyor. Aslında çalışma mantığıda bu canlı eğer parazit taşıyorsa o bölgelere yapışıp etki ediyor fakat sağlıklı balılarda kullanılınca mukozaya yapışıp yarar yerine zarar veriyor tabiiki bu benim fikrim aksi bir düşüncesi olan varsa bilemem.
güncel
Merhaba
Edindiğim tecrübeye göre
akvaryuma eklemeden önce karantinaya alınan balıklara mikofish ile yapılan dezenfekte işlemi %70 fire ile sonuçlanıyor.
Çünkü ilacın içerisindeki toz zerrecikleri canlının tüm vücudunu kaplıyor. Aslında çalışma mantığıda bu canlı eğer parazit taşıyorsa o bölgelere yapışıp etki ediyor fakat sağlıklı balılarda kullanılınca mukozaya yapışıp yarar yerine zarar veriyor tabiiki bu benim fikrim aksi bir düşüncesi olan varsa bilemem.
güncel
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 19:39
Ben yeni aldığım canlılara mikofish uyguluyorum çok şükür ne bir kaybım oldu nede hastalık oldu betam hastaydı iyileştirdi ben olumlu olarak bakıyorum bu ilaca.
Gazel 2014-12-12 14:59:09
(yeni aldığım canlının torbasını açıp bir damla mikofish damlatıyorum torbayı hafifçe sallıyorum ilacın dağılması için sonra balığı dikkatlice torbadan alıp akvaryuma salıyorum tabiki akvaryum suyuyla eşitlemek için 15 dakika kadar bekliyorum--bettamın tedaviside önce beyaz benek olmuştu sonra kuyruk erimesine yakalanmıştı tipik betta hastalığı yani mavi metilen hiç bir işe yaramıyor maalesef daha önceki tecrübelerimde bu yönde neyse bettam biraz uyuşuk bir bettaaydı hastalandığı içinde harek dahi etmiyordu mikofish i gerekli ölçüde akvaryuma damlattıktan sonra filtreyi kapattıp 3 saat de hiç ışık açmadım daha sonra filtreyi 1 saat çalıştırdım ardından tekrar kapatarak nitrivec ekledim tekrar filtreyi kapattım sonra tekrar açtım balığım eskisinden daha sağlıklı oldu diyemiyeceğim çünki aldığımdada bardakta durmaktan balığın resmen hayatı kararmıştı şimdi çok iyi mutlu mesut yaşıyor en güzel resimlerde fotoğrafıda mevcuttur.)
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 09:36
[QUOTE=Gazel]Ben yeni aldığım canlılara mikofish uyguluyorum çok şükür ne bir kaybım oldu nede hastalık oldu betam hastaydı iyileştirdi ben olumlu olarak bakıyorum bu ilaca.[/QUOTE]
Belli ki aldığınız balıkların mukozaları zayıflamış, bir nevi canlıların gözü toprağa bakıyormuş, mikofish bahane olmuş.İlacın yapacağı kısmi tahribatı kaldıramamışlar.Geçmiş olsun.
--------
uygulama şeklinide belirtirseniz mesajınız yerini bulacak :)
Belli ki aldığınız balıkların mukozaları zayıflamış, bir nevi canlıların gözü toprağa bakıyormuş, mikofish bahane olmuş.İlacın yapacağı kısmi tahribatı kaldıramamışlar.Geçmiş olsun.
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 11:39
Mikofish dış parazit tedavisinde kullanılan antibakteriel bir ilaçtır beyaz beneğe pek faydası olmaz aksine streste olan balığa ağır gelir onun yerine yeni alınan balığa metilen mavisi daha faydalıdır. Su değişimlerinde ve yeni balık eklemelerinde ısı farkına dikkat ederseniz beyaz beneğe yakalanma riskini azaltırsınız, önlem alınırsa öldürücü bir hastalıkta değildir.
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 14:51
İlginize ve bilginize teşekkür ederim.
30 adet balıktan sadece 6 sı yaşamayı başardı
[QUOTE=Gazel]Ben yeni aldığım canlılara mikofish uyguluyorum çok şükür ne bir kaybım oldu nede hastalık oldu betam hastaydı iyileştirdi ben olumlu olarak bakıyorum bu ilaca.
Merhaba
siz birkaç dakika balığı mikofish de beklettiğinizi yazmişsınız,
ben adetli balık olduğu için 3 gün karantina tankında her gün su değişimi yapıp mikofish ekliyorum. ama resimdeki benekler mikofish eklemeden önce yoktu. bunu bir kaç kez denedim mikofish ekledikten sonra benekler ortaya çıkıyor.
hyperx 2014-12-12 15:12:47
30 adet balıktan sadece 6 sı yaşamayı başardı
[QUOTE=Gazel]Ben yeni aldığım canlılara mikofish uyguluyorum çok şükür ne bir kaybım oldu nede hastalık oldu betam hastaydı iyileştirdi ben olumlu olarak bakıyorum bu ilaca.
(yeni aldığım canlının torbasını açıp bir damla mikofish damlatıyorum torbayı hafifçe sallıyorum ilacın dağılması için sonra balığı dikkatlice torbadan alıp akvaryuma salıyorum tabiki akvaryum suyuyla eşitlemek için 15 dakika kadar bekliyorum--bettamın tedaviside önce beyaz benek olmuştu sonra kuyruk erimesine yakalanmıştı tipik betta hastalığı yani mavi metilen hiç bir işe yaramıyor maalesef daha önceki tecrübelerimde bu yönde neyse bettam biraz uyuşuk bir bettaaydı hastalandığı içinde harek dahi etmiyordu mikofish i gerekli ölçüde akvaryuma damlattıktan sonra filtreyi kapattıp 3 saat de hiç ışık açmadım daha sonra filtreyi 1 saat çalıştırdım ardından tekrar kapatarak nitrivec ekledim tekrar filtreyi kapattım sonra tekrar açtım balığım eskisinden daha sağlıklı oldu diyemiyeceğim çünki aldığımdada bardakta durmaktan balığın resmen hayatı kararmıştı şimdi çok iyi mutlu mesut yaşıyor en güzel resimlerde fotoğrafıda mevcuttur.)
[/QUOTE]Merhaba
siz birkaç dakika balığı mikofish de beklettiğinizi yazmişsınız,
ben adetli balık olduğu için 3 gün karantina tankında her gün su değişimi yapıp mikofish ekliyorum. ama resimdeki benekler mikofish eklemeden önce yoktu. bunu bir kaç kez denedim mikofish ekledikten sonra benekler ortaya çıkıyor.