Dereden bitki ve midye aldım.
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2015 17:07
Merhaba arkadaşlar, yakınımdaki bir köyde bulunan deredenin içinden 2 çeşit bitki ve 1 tanede midye alıp 1-2 gün suda beklettikten sonra akvaryuma ekledim.Hergün mor renk dalgıç floresan lambamı düzenli olarak açtım.Bitkilerin biri aynı çim gibi, bir taneside yoncaya benzeyen yaprakları olan bir bitkiydi.Her ikiside gelişme gösteriyordu,floresan lambam bozulunca yapraklı olan bitki çürüdü,fakat çime benzeyen bitki çok yavaş bir şekilde sararmasına rağmen büyük bir hızla büyümeye devam ediyor.Midye ise akvaryuma koyduğum andan beri kumun altından çıkmadı.Sadece suyu aldığı ve verdiği delik açıkta kalacak şekilde kuma gömülü.Arkadaşlar lamba bozulmuşken bitkiler için uygun bir lamba almak istiyorum , sizce nasıl bir lamba almalıyım.Akvaryumumun kapağı yok üstünde kapak olarak cam ortülü.Birde pahalı olmazsa iyi olur.Teşekkürler şimdiden.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2015 11:38
Kazım kardeş dereden alınan bitki ile güzel neticeler alamazsın. Dalgıç lamba ile de bitki gelişmez. O nedenle floresan lamba kullanmanı tavsiye ediyorum. Bu arada hangi köyün deresinden aldığını sorabilir miyim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2015 11:45
Ne güzel doğal bir ortamda yaşıyorsunuz. Tatlı su midyeleride zaten böyle toplanıyor bitkiyi ise doğadan alıp besleyen arkadaşlarım oldu bir sorun çıkmadı. Ama tatlı su midyesini ilk kez dereceden alıp besleyen şanslı bir hobiciye rastladım, midyenin sergilediği davranışlar normal kuma gömülmeyi severler. Sonra emiş borularını çıkarır suyu emerek sudaki plaktonlardan beslenmeye çalışırlar akıntılı bölgeleri severler, çünkü onlara besini sudaki akıntı getiriyor.
mesutok 2015-02-13 11:46:52
Midye hakkında:
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2015 17:58
[QUOTE=hak45] Kazım kardeşim merhaba,
wormanizer 2015-02-13 18:14:15
akvaryum ölçüleri belirtirsen sana yardımcı olabilirim.
[/QUOTE] Merhaba abi,en 19 boy 50 yükseklik 27 ölçülerinde.
[QUOTE=mesutok]Ne güzel doğal bir ortamda yaşıyorsunuz. Tatlı su midyeleride zaten böyle toplanıyor bitkiyi ise doğadan alıp besleyen arkadaşlarım oldu bir sorun çıkmadı. Ama tatlı su midyesini ilk kez dereceden alıp besleyen şanslı bir hobiciye rastladım, midyenin sergilediği davranışlar normal kuma gömülmeyi severler. Sonra emiş borularını çıkarır suyu emerek sudaki plaktonlardan beslenmeye çalışırlar akıntılı bölgeleri severler, çünkü onlara besini sudaki akıntı getiriyor.
Midye hakkında:
[/QUOTE] Evet midyenin bu kadar rahat alışabileceğini tahmin etmemiştim akvaryuma Mesut abi .İlk attığımda 20dk. içinde kuma gömülmüştü 1 hafta sonra kontrol etmek için kumdan çıkartıp tekrar koydum yine gömdü kendini gayet iyi şuan gömüldüğü yerden hiç hareket etmiyor.Teşekkürler yorumun için
[QUOTE=closer]Kazım kardeş dereden alınan bitki ile güzel neticeler alamazsın. Dalgıç lamba ile de bitki gelişmez. O nedenle floresan lamba kullanmanı tavsiye ediyorum. Bu arada hangi köyün deresinden aldığını sorabilir miyim?[/QUOTE] Evet abi en kısa zamanda floresan lamba alacağım.Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeyim burda Beyel köyü'nün deresinden aldım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2015 18:27
Midye olan akvaryumda ilaç kullanmamak iyi olur, çünkü bu ilaçlar onları çabuk öldürüyo, örneğin su düzenleyici ilaçlar çok ölümcül oluyor, mantar ilaçları ölümcül oluyor. Böyle bir zamanda midyeni akvrayum suyuyla bir kovaya alırsın başka yere sonra ilaçlarsın akvaryumunu, sağlıklı zamanda zaten akvaryumunda ilaç kullanmana gerek yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2015 18:51
[QUOTE=mesutok]Midye olan akvaryumda ilaç kullanmamak iyi olur, çünkü bu ilaçlar onları çabuk öldürüyo, örneğin su düzenleyici ilaçlar çok ölümcül oluyor, mantar ilaçları ölümcül oluyor. Böyle bir zamanda midyeni akvrayum suyuyla bir kovaya alırsın başka yere sonra ilaçlarsın akvaryumunu, sağlıklı zamanda zaten akvaryumunda ilaç kullanmana gerek yok.[/QUOTE] Teşekkür ederim Mesut abi,tavsiyeni dikkate alacağım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2015 01:27
Kazım Kardeşim,
alttaki flolar var.işini görür haberleşelim.
SYLVANIA T5 8W GROLUX 14 TL KALAN MİKTAR 3 AD. BOYU 30 CM
SYLVANIA T8 15W GROLUX 15 TL KALAN MİKTAR 5 AD. BOYU 43.8CM
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2015 04:30
Kazım bey akvaryumunuz 19*50*27=25,65 litre. Kum vs. de hesaba katılırsa hacim biraz daha azalmış olacaktır. Ben de sizinkiyle aynı ölçülerde akvaryumum için philips tornado 23 w 6500 k modelini kullanıyorduk. Gübre kullanamadığım halde su değişimleri sonrasında zeytinlerde fotosentez bile gördüm. Bahsettim tasarruflu ampulü forumda ararsanız ilgili başlıkları görürsünüz. Ben kapağa montelemiştim. Ama siz üstünde sadece cam olduğu için klasik masa lambalarından alıp akvaryumun yanına biraz yüksekçe bir şeyin üzerine koyarsanız gayet güzel verim alabilirsiz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir