Deniz akvaryumunu kurtarmak .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sorun temel olarak ısıklandırmadan ve Bakımsızlıktan kaynaklanıyor.Öncelikle Power led edinmeniz sizin için çok iyi olur ben şuan 33 w ve T5 kullanıyorum mercanlarım çok güzel görünüyorlar.Ledleri edinene kadar Dipteki yosunlanmayı sifonlamayla yavaşça temizleyin sonrasında 4-5 günde 1 %20 değişim yapın 2 hafta boyunca tuzluluğunu 1023 te ayarlayıp sıcaklığı 25 te tutun.Ledleri kısa süre içinde ilave edin.Küçük bir ps yada şelale filtreyi akvaryuma takın.Su değişimlerinide aksatmazsanız 2-3 hafta içinde herşey yoluna girer rahatlıkla test alıp değerleri oturtunca yeterli miktarda power ledle mercan bakabilirsiniz rahatca akvaryuma cleaner shrimp conch,teke,Turbo snail ekleyin su değişimlerinden sonra.Mümkünse akvaryumdaki kayaları yenileriyle yada yarısını yenileriyle değiştirin.Herşey yoluna girecektir.
Kayaların hepsini yenileriyle değiştirmem balıklarım için sıkıntı yaratabileceğini düşünüyorum . Proteinskimmer ım var ancak ben evde yokken akvaryumun suyunu gereğinden fazla yükseltikleri için su seviyesi yüzünden düzgün çalışmıyor . Şimdilik yukarıda ki ürünü almak aklıma yattı ancak yarın okul için bolu ya gideceğim 2 hafta sonra döneceğim lambayı sipariş edip işleri babama bırakacağım sanırım .
Bu arada proteinskimmerı temizleyip tekrardan kurdum şuan için beyaz beyaz toplamaya başladı .
Başka bir sitede buldum en azından İstanbul da acaba bunlar iş görür mü ?http://www.ledmaks.com/urunler.php?kategori=led-ampul
Akvaryumda ilerleyen dönemde yapmak istediğim değişiklikler ise cyano sorunu hallettikten sonra canlı argonit eklemek ve bazı kayaları değiştirmek olacak .