Co2 Siz Taban Bitkisi Önerisi
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2019 00:19
Merhabalar co2 olmadan yetiştirebileceğim taban bitkileri konusunda önerilere ve bilgiye ihtiyacım var. Şimdiden zaman ayırıp yardımcı olan herkese teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2019 01:04
Taban bitkisi olarak su yoncası ve dwarf hairgrass(bodur çim) rahatlıkla tohum olarak ekenikirsiniz. Yeterli aydınlatma sağlarsanız sıkıntı olmaz.
Beğenenler: [T]213029,Ozcandemirr[/T]
Teşekkür Edenler: [T]213029,Ozcandemirr[/T]
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2019 01:10
[QUOTE=Aquaplant]Taban bitkisi olarak su yoncası ve dwarf hairgrass(bodur çim) rahatlıkla tohum olarak ekenikirsiniz. Yeterli aydınlatma sağlarsanız sıkıntı olmaz. [/QUOTE]
Tohumdan alınan bitkiler bir süre sonra çok fazla uzayıp çürüyorlar. Çok kötü görüntüleri oluyor. Ben marsilea hirsuta öneririm. Gelişimi yavaş fakat CO2 olmadan yetiştirebilirsiniz.
Tohumdan alınan bitkiler bir süre sonra çok fazla uzayıp çürüyorlar. Çok kötü görüntüleri oluyor. Ben marsilea hirsuta öneririm. Gelişimi yavaş fakat CO2 olmadan yetiştirebilirsiniz.
+1: [T]196907,Altispinoza[/T]
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2019 01:15
[QUOTE=lojistisyen]
Tohumdan alınan bitkiler bir süre sonra çok fazla uzayıp çürüyorlar. Çok kötü görüntüleri oluyor. Ben marsilea hirsuta öneririm. Gelişimi yavaş fakat CO2 olmadan yetiştirebilirsiniz.[/QUOTE] 4 ay sıkıntı olmamıştı. Dwarf hairgrass ı farklı ortamda çimlendirip toplu olarak ekerse çürüme olsa bile sökmesi kolay olur. Javamoss ta kaplayabilir tabanı uzun ömürlü isterse.
Tohumdan alınan bitkiler bir süre sonra çok fazla uzayıp çürüyorlar. Çok kötü görüntüleri oluyor. Ben marsilea hirsuta öneririm. Gelişimi yavaş fakat CO2 olmadan yetiştirebilirsiniz.[/QUOTE] 4 ay sıkıntı olmamıştı. Dwarf hairgrass ı farklı ortamda çimlendirip toplu olarak ekerse çürüme olsa bile sökmesi kolay olur. Javamoss ta kaplayabilir tabanı uzun ömürlü isterse.
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2019 08:44
[QUOTE=Aquaplant] 4 ay sıkıntı olmamıştı. Dwarf hairgrass ı farklı ortamda çimlendirip toplu olarak ekerse çürüme olsa bile sökmesi kolay olur. Javamoss ta kaplayabilir tabanı uzun ömürlü isterse.[/QUOTE]
Bu da 4 ay sonra yeni bir kurulum yapmak demektir.
Bu da 4 ay sonra yeni bir kurulum yapmak demektir.
+1: [T]217331,lazarusv20[/T]
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2019 09:15
[QUOTE=lojistisyen]
Bu da 4 ay sonra yeni bir kurulum yapmak demektir. [/QUOTE]
Daha uzun sürdürenler var bakımdan bakıma değişiyor. Bitki kurudu diye tankı mı söküyorsun sen? En fazla çürür gider basit bitkiler bunlar.
Bu da 4 ay sonra yeni bir kurulum yapmak demektir. [/QUOTE]
Daha uzun sürdürenler var bakımdan bakıma değişiyor. Bitki kurudu diye tankı mı söküyorsun sen? En fazla çürür gider basit bitkiler bunlar.
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2019 10:36
[QUOTE=Aquaplant]
Daha uzun sürdürenler var bakımdan bakıma değişiyor. Bitki kurudu diye tankı mı söküyorsun sen? En fazla çürür gider basit bitkiler bunlar.[/QUOTE]
Bir daha taban bitkisi için tohum ekilecekse sen nasıl ekilmesini öngörüyorsun ? Tohumları hem gibi su yüzeyine mi ? Evet bitki kurudu diye tankı söküyorum.
Daha uzun sürdürenler var bakımdan bakıma değişiyor. Bitki kurudu diye tankı mı söküyorsun sen? En fazla çürür gider basit bitkiler bunlar.[/QUOTE]
Bir daha taban bitkisi için tohum ekilecekse sen nasıl ekilmesini öngörüyorsun ? Tohumları hem gibi su yüzeyine mi ? Evet bitki kurudu diye tankı söküyorum.
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2019 11:05
Selamlar,
Ben ne lowtech ne htech taban bitkisinde başarı sağlayamadım. Umarım siz başarırsınız. Şu konuya bir göz atın isterseniz. Mayalı Co2 ile harika bir tank. [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/montecarlo_akvaryum_kurulumu_setup_k928279.asp[/URL]
Ben ne lowtech ne htech taban bitkisinde başarı sağlayamadım. Umarım siz başarırsınız. Şu konuya bir göz atın isterseniz. Mayalı Co2 ile harika bir tank. [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/montecarlo_akvaryum_kurulumu_setup_k928279.asp[/URL]
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2019 11:46
Strougyne repens,marselia hirsuta ilk aklima gelenler. Hatta hirsuta low tech için daha uygun bir bitki. High tech e alınca yaprak boyu anormal büyüyor. Temin edebilirseniz tavsiye ederim.
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2019 13:01
[QUOTE=CaagriBey]Selamlar,
[/QUOTE]
Teşekkür ederim inceliyorum
[/QUOTE]
Teşekkür ederim inceliyorum
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2019 20:43
[QUOTE=lojistisyen]
Bir daha taban bitkisi için tohum ekilecekse sen nasıl ekilmesini öngörüyorsun ? Tohumları hem gibi su yüzeyine mi ? Evet bitki kurudu diye tankı söküyorum. [/QUOTE]
Tohum farklı ortamda çimlendirilip ekilir boyuta helince yer değişimi rahatlıkla yapılabilir. Çim ekilen yüzeyin bir kısmını kaplar zaten. Sen tankı bozmaya devam et kolay gelsin.[:iyi:][EDIT]Aquaplant,2019-09-17 20:43:57[/EDIT]
Bir daha taban bitkisi için tohum ekilecekse sen nasıl ekilmesini öngörüyorsun ? Tohumları hem gibi su yüzeyine mi ? Evet bitki kurudu diye tankı söküyorum. [/QUOTE]
Tohum farklı ortamda çimlendirilip ekilir boyuta helince yer değişimi rahatlıkla yapılabilir. Çim ekilen yüzeyin bir kısmını kaplar zaten. Sen tankı bozmaya devam et kolay gelsin.[:iyi:][EDIT]Aquaplant,2019-09-17 20:43:57[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2019 20:45
[QUOTE=Aquaplant]
Tohum farklı ortamda çimlendirilip ekilir boyuta helince yer değişimi rahatlıkla yapılabilir. Çim ekilen yüzeyin bir kısmını kaplar zaten. Sen tankı bozmaya devam et kolay gelsin.[:iyi:][/QUOTE]
Aynen kesin böyle oluyordur. [:iyi:]
Tohum farklı ortamda çimlendirilip ekilir boyuta helince yer değişimi rahatlıkla yapılabilir. Çim ekilen yüzeyin bir kısmını kaplar zaten. Sen tankı bozmaya devam et kolay gelsin.[:iyi:][/QUOTE]
Aynen kesin böyle oluyordur. [:iyi:]