Challanger'ların Tek Yerde Durma Sorunu!

KethudazÇevrim Dışı

İl: Istanbul
KethudazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2016 10:47
Öncelikle herkese iyi hafta başları ve merhabalar.
Yeni kurduğum 100*60*60 ebatlarında olan akvaryuma 7 adet challanger aldım. Suya alışmaları için büyük zahmet verdiğim halde yinede bi stres halleri sanırım mevcut.
Asıl önemli konu ise hepsinin akvaryumun sağ alt köşesinde sabit bir şekilde durmaları. [:((]
Işığı kapattım olmadı hava taşını kapattım yine olmadı. Bugün akvaryumda üçüncü günleri bu arada.
Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca yeni üyeyim herkese tekrardan merhabalar. [:)][EDIT]Kethudaz,2016-04-04 10:48:43[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CHUCKYÇevrim Dışı

CHUCKYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2016 11:11
[QUOTE=Kethudaz]Öncelikle herkese iyi hafta başları ve merhabalar.
Yeni kurduğum 100*60*60 ebatlarında olan akvaryuma 7 adet challanger aldım. Suya alışmaları için büyük zahmet verdiğim halde yinede bi stres halleri sanırım mevcut.
Asıl önemli konu ise hepsinin akvaryumun sağ alt köşesinde sabit bir şekilde durmaları. [:((]
Işığı kapattım olmadı hava taşını kapattım yine olmadı. Bugün akvaryumda üçüncü günleri bu arada.
Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca yeni üyeyim herkese tekrardan merhabalar. [:)][/QUOTE]

Challenger akvaryum balığı değildir. Bakım için tonluk hacimler ister. Elinizdeki 360 lt lik akvaryum challenger bakmaya yetmez[:kotu:]

Beğenenler: [T]183528,Kubilay Sakarya[/T]

mrtmct58Çevrim Dışı

Özel Üye
mrtmct58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2016 11:11
Hayırlı Sabahlar [:)] Öncelikle challanger balığı beslemedim ama genel olarak akvaryum balığı değilde havuz balığı olduğunu biliyorum. Balığın doğal olarak gelişebilmesi için en az 1000 lt hacim gerekir ayrıca mağara, kovuk ve tünel gibi yapıları severler ve bunlar balığın stresini azaltır. Genel olarak akvaryum camının kalın olması gerekir ççünkü hızını alamayıp akvaryum camına vurduğunda camı patlattığını çok kez okudum. Sorunuza gelecek olursak eğer dış filtreniz suyu sağ taraftan veriyorsa temiz suyu sevdiklerinden o tarafta durduklarını varsayıyorum ama emin de değilim açıkçası birazdan daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yanlışım varsa düzeltirler.
Saygılarla[:)]

Beğenenler: [T]184812,Kethudaz[/T]

KethudazÇevrim Dışı

KethudazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2016 11:43
Arkadaşlarımın akvaryumda beslemesinden ve çok güzel göründüklerinden dolayı bu fikre kapıldım. Teşekkür ederim fikirleriniz için. Akvaryumun sağ köşesinde aksine suyu çeken hortum var. Temiz su diğer taraftan geliyor. [:)] umarım düzelirler.

murat006Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]13990,2[/B]
İl: Ankara
murat006Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2016 12:15
Merhabalar,

Size öneri olarak biran önce hepsini iade etmenizi söylemekten başka birşey denemez. Çünkü arkadaşınızında yakında yaşayacağı ilk problem aşırı strese bağlı canlı kaybı olacaktır. Balığın boyu 1 metre oluyor akvaryum zaten 1 metre ayrıca çok hızlı gelişir çok kısa sürede yetersiz kalacaktır. Sağlıklı bir canlınız asla olmayacaktır. Ben ne kadar havuz canlısı densede bu türün bakımını karşılamanın çok zor olduğunu düşünerek satışının yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden iade edebiliyorsanız edin en azından bu vicdani yükü siz taşımayın.

Beğenenler: [T]183528,Kubilay Sakarya[/T][T]184812,Kethudaz[/T]
+1: [T]182089,mefey66[/T][T]183528,Kubilay Sakarya[/T]

LuthorharkonÇevrim Dışı

LuthorharkonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2016 12:19
Beyefendi arkadaşlar'ın tavsiyelerine uymanız en iyisi olacaktır. Ben artık yoruldum böyle madur insanlar görmekten bu akvaryumcular'ın petshoplar'ın gözü doymuyor sonra insanlar'ım hevesi kursağında kalıyor.. Sizi üzmek istemeyiz ama maalesefki asla olmaz 1000 litre akvaryum olsa bile o balıklardan bir tanesi olmaz.. Aldığınız yer saçma sapan laf ederse hiç aldırmayın beğenmedim geri veriyorum dersiniz.[EDIT]Kubilay Sakarya,2016-04-04 12:20:13[/EDIT]

Beğenenler: [T]184812,Kethudaz[/T]

cameroon06Çevrim Dışı

Özel Üye
İl: Ankara
cameroon06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2016 22:50
Yeme geliyolar mı ? Geliyolarsa 1 hafta içinde düzelir diye düşünüyorum. Çok fazla oynamayın akvaryumla. Yeme gelmiyolarsa sıkıntı var.