BZT AQUACULTURE KULLANAN VAR MI ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba,
Ürün 4 bakteri ve 4 farklı enzim gurubundan oluşmaktadır. farklı nedenlerden dolayı suyun bozulmasına neden olan organik atıkları sindirerek ortamdan uzaklaştırmaktadır. Bunlar fazla yem kalıntıları, balıkların dışkılarıdır. mevcut web sitesi sadece akvaryum ve balıklarına yönelik hazırlanmadığından detaylı bilgi bulunmaması normaldir. ancak tecrübeli bir akvaryumcu ürün broşürünü okursa oradaki kısa özet bilgiler yeterli olabilir. Ürün, alglere neden olan etkiler ortadan kaltıktan sonra tertemiz bir akvaryum vaad etmektedir. Ayrıca nitrit ve nitratı parçalayarak serbest azotu açığa çıkarır. sudan uzaklaştırır.
selamlar
Arkadaşlar ilk izlenimlerimi paylaşıyorum gördüklerimi incelediklerimi sizlere aktarıcam.yaklaşık 15 dk geçti bir discusumda parazit olmasından şüpheleniyordum.O discus üst yüzgecini ve kuyruğunu titretmeye başladı sanki üzerindekinden kurtuluyormuş gibi hareketler yapıyor keyfi yerinde yem yiyiyor süzülüyor.Suda tam bir değişim yakalayamadım ama hava kabarcıkları birden su yüzüne değilde sanki dans eder gibi yavaşça çıkıyor.
Yaklaşık 40 dk geçti bzt aquaculture eklemek için akvaryumun içinden kavanoza koyduğum su sarımtırak bir renkti.biraz önce yeni bir temiz bardağa akvaryumun suyundan doldurdum ışıkta baktım su bardaktan berrak şaka gibi
Bu akvaryumcu bir abimin işyeride denemiş olduğum akvaryum.Algler camı tamammen sarmış durumda.Birde discusların olduğu bir akvaryum var orda da denedim dipte tortu oluşmuş ve camlarda saçak halinde yosunumsu maddeler oluşmuş.Bunları gözlemleyemedim.
BZT AQUACULTURE kullanıp çıkmıştık akşam uğradığımda ancak neler olduğunu görebilicem.
hayırlı olsun tamirci :)
tamam,
uygulamadan önce görüşelim.
[QUOTE=bjkalley]Ramazan beyin avatarı o adresten çekildiği için sorun vardı. Avatarı kaldırdım. Teşekkürler.[/QUOTE]
evet dün o mesajla bende karşılaştım ve Microsoft'a yazdım konu ile ilgili. Site yüklemesi esnasında zararlıyı da upload etmiş olabilir. siteyi yeniden oluşturacağız.
selamlar
[QUOTE=tamirci25][QUOTE=AkdenizYildizi]
tamam,
uygulamadan önce görüşelim.
Uygulama öncesi dikkat etmem gereken bir husus mu var?[/QUOTE]
1- Uygulama öncesinde akvaryumunuzda anti bakteriyel her hangi bir ilaç kullanmamış olmanız gerekmektedir. zira Aquaculture bünyesinde bulunan bakteri ve enzimler yetişmeden ölmeleri söz konusudur.
2 - Akvaryum suyundan yaklaşık yarım litre su alınız, toz olan ürünü su içerisine çay kaşığının yarısı kadar ilave edip karıştırın. 30 dakika ile 1 saat arasında bekletip akvaryuma homojen bir şekilde dağıtınız.
sonuçları (çok dikkatliyseniz) 3-4 saat sonrasından itibaren görmeye başlayabilirsiniz.
ilk belirti kokunun kesilmesi olarak karşınıza çıkacaktır. Koku kesilmeye başlamışsa bakteriler aktif hale gelmeye başlamıştır.
Bu arada elinize değmesinde her hangi bir sakınca yoktur. Ürün üzerinde "WILL NOT HARM FISH, ANIMALS, HUMANS OR PLANTS" yazısına dikkatiniz çekerim.yani " BALIKLAR, HAYVANLAR, İNSANLAR VE BİTKİLERE ZARARI OLMAYACAKTIR"
kolay gelsin.
[QUOTE=akiF]Merhaba;
[/QUOTE]
Merhaba Akif bey, o sorunu kısa zamanda halledeceğiz.
selamlar
Ama diğer discus akvaryumunda gözlemlediğim benimkinden daha iyi bende havalandırma daha azdı onda ise daha yoğundu ve yaprak 2 tane vardı dip çekimi yapılmamasına rağmen dipte hiçbir pislik göremedim resmen uçup gitmişler
1 - 2 güne sıfır bir su ve tankta denemeyide planlıyorum bu şekilde çok çok daha iyi bir sonuç alacağımı düşünüyorum en azından yaptığım hataları tekrarlamış olmam sizlerinde en kısa zamanda temin etmenizi öneririm