Bukalemun Bakımı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2021 20:51
Merhaba , minik bir bukalemun buldum.bahçede doğal ortamda bakmaya çalışıyorum ancak gözlemlediğim hiçbrşey yemiyor avlanmıyor. Yürürken de dengesi bozulup devriliyor. Bir bilen var mıdır?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2021 21:09
Bahçeden aldım şimdi ,küçük ağaçlar koydum. Biraz araştırdım kafes edinmem gerekiyormuş birde uv ışık sanırım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230230/100320212113571.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230230/100320212113571.jpg[/IMG]
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2021 21:18
Bakımını bilmediğiniz hayvanları doğadan almayın. Yasal olmadığı gibi hayvana eziyettir de
Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T]
+1: [T]197989,ceyh[/T][T]213398,ternapi[/T][T]168086,brigantes[/T][T]199511,Kaangzkr[/T]
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2021 21:21
Haklısınız, bakımını bilmediğimiz hayvanı alıkoymak adaletsizlik olur ancak yaşamaya çalıştığı bulduğum yerde hafriyat kamyonları geçiyordu ezilmek üzereydi bahçede daha rahat yaşar diye düşündüm
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2021 21:22
Hayvana eziyet ediyorsunuz bildiğin onu doğaya serbest bırakın bukalemun bakmak öyle kolay bir iş değildir ve ayrıca doğadan bir hayvan almayın sürüngen beslemek çok istiyorsanız satın alın bu sitede herkes ilan verir belki bukalemunda bulabilirsiniz http://www.surungenpazari.com/
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2021 21:27
Ben yanlış anlaşıldım , yada yanlış ifade ettim kendimi, amacım doğadan koparmak değil bahçe dediğimde alabildiğine büyük bir arazi üstelik heryerimiz orman, sadece bukalemun değil birçok farklı türde hayvan var. Benim amacım yapılacak birşey varsa yapıp hayvanı kurtarabilmek. Alıkoymak değil amacım. Derseniz ki ellemeyin bırakın doğrusu buysa tabiki bırakalım.
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2021 21:44
O hayvan doğasından koparıldığı için yemek yemez zaten bukalemun bakımı ile ilgili pek bişey bilmiyorum ama zaten bakımını bilmediğiniz hayvanı almamalısınız nasıl kurtaracağınızı bilmiyorum bence salın gitsin zaten onu bulduysanız yine görürsünüz
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2021 21:51
Tesekkür ederim desteğiniz için. Dediğim gibi eğer bir problem varsa kurtarmaktı amacım o sebeple kafes ve ışık sormuştum.hatta veterinerde araştırıyordum. Ancak şu an ormana bırakıyorum. Kurtarmaktan ziyade eziyete girer belirttiğiniz gibi
Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T]
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2021 21:59
[QUOTE=amasyalakvarist]Hayvana eziyet ediyorsunuz bildiğin onu doğaya serbest bırakın bukalemun bakmak öyle kolay bir iş değildir ve ayrıca doğadan bir hayvan almayın sürüngen beslemek çok istiyorsanız satın alın bu sitede herkes ilan verir belki bukalemunda bulabilirsiniz http://www.surungenpazari.com/[/QUOTE]
Orada satmak sence doğru mu? üstelik canlı doğadan koparılmış! Bu canlılar esaret altında yem yemezler yeseler bile özel ihtiyaçları vardır. Bukalemunlar için özel uvb , ısıtıcı lambaları gerekir. Yerel türlerin esaret altında bakılmasının büyük cezaları da var. Türkiye de nedense bukalemun merakı var her bulan zorla hayvanı alıp beslemeye çalışıyor(size demiyorum) canlıya doğru bir teraryum yapmadan, nem ve sıcaklık değerlerine dikkat etmeden; ölü sinek, arı vermeye çalışıyorlar yazık... En kısa sürede bulduğunuzu yere bırakın. Sürüngen beslemek istiyorsanız ev ortamında üretilen, doğadan koparılmayan türlere yönelebilirsiniz. İyi günler.[EDIT]XPlot,2021-03-10 22:02:15[/EDIT]
Orada satmak sence doğru mu? üstelik canlı doğadan koparılmış! Bu canlılar esaret altında yem yemezler yeseler bile özel ihtiyaçları vardır. Bukalemunlar için özel uvb , ısıtıcı lambaları gerekir. Yerel türlerin esaret altında bakılmasının büyük cezaları da var. Türkiye de nedense bukalemun merakı var her bulan zorla hayvanı alıp beslemeye çalışıyor(size demiyorum) canlıya doğru bir teraryum yapmadan, nem ve sıcaklık değerlerine dikkat etmeden; ölü sinek, arı vermeye çalışıyorlar yazık... En kısa sürede bulduğunuzu yere bırakın. Sürüngen beslemek istiyorsanız ev ortamında üretilen, doğadan koparılmayan türlere yönelebilirsiniz. İyi günler.[EDIT]XPlot,2021-03-10 22:02:15[/EDIT]
Beğenenler: [T]223450,arifpolat768[/T][T]213236,Aplot[/T]
Teşekkür Edenler: [T]223450,arifpolat768[/T]
+1: [T]225851,Nahola[/T][T]223450,arifpolat768[/T]
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2021 22:10
[QUOTE=XPlot]
Orada satmak sence doğru mu? üstelik canlı doğadan koparılmış! Bu canlılar esaret altında yem yemezler yeseler bile özel ihtiyaçları vardır. Bukalemunlar için özel uvb , ısıtıcı lambaları gerekir. Yerel türlerin esaret altında bakılmasının büyük cezaları da var. Türkiye de nedense bukalemun merakı var her bulan zorla hayvanı alıp beslemeye çalışıyor(size demiyorum) canlıya doğru bir teraryum yapmadan, nem ve sıcaklık değerlerine dikkat etmeden; ölü sinek, arı vermeye çalışıyorlar yazık... En kısa sürede bulduğunuzu yere bırakın. Sürüngen beslemek istiyorsanız ev ortamında üretilen, doğadan koparılmayan türlere yönelebilirsiniz. İyi günler.[/QUOTE]
Yok Arda kardeşim benim verdiğim linkteki site sizin profilinizdeki gibi leopard geco,crested,tarantula,yılan,ne biliyim işte öyle hayvanların satıldığı bir site
Orada satmak sence doğru mu? üstelik canlı doğadan koparılmış! Bu canlılar esaret altında yem yemezler yeseler bile özel ihtiyaçları vardır. Bukalemunlar için özel uvb , ısıtıcı lambaları gerekir. Yerel türlerin esaret altında bakılmasının büyük cezaları da var. Türkiye de nedense bukalemun merakı var her bulan zorla hayvanı alıp beslemeye çalışıyor(size demiyorum) canlıya doğru bir teraryum yapmadan, nem ve sıcaklık değerlerine dikkat etmeden; ölü sinek, arı vermeye çalışıyorlar yazık... En kısa sürede bulduğunuzu yere bırakın. Sürüngen beslemek istiyorsanız ev ortamında üretilen, doğadan koparılmayan türlere yönelebilirsiniz. İyi günler.[/QUOTE]
Yok Arda kardeşim benim verdiğim linkteki site sizin profilinizdeki gibi leopard geco,crested,tarantula,yılan,ne biliyim işte öyle hayvanların satıldığı bir site
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2021 09:13
Muhtemelen birinin bıraktığı bir canlıdır yoksa Türkiyenin doğasında bukalemun yok. Sizin yaptığınız doğru bir iş olmuş belki almasanız ölecekti.
+1: [T]228736,omegatr[/T]
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2021 09:30
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230230/110320210929131.jpg[/IMG]
Artık doğasında sadece küçük bir mola verdi. Burası ormana açılan bir bahçe problem yoktur. İçiniz rahat olsun destekleriniz için sonsuz teşekkür ederim
Artık doğasında sadece küçük bir mola verdi. Burası ormana açılan bir bahçe problem yoktur. İçiniz rahat olsun destekleriniz için sonsuz teşekkür ederim
Beğenenler: [T]228736,omegatr[/T][T]131352,-doctore-[/T][T]228768,AliEfeCin[/T][T]191426,lojistisyen[/T]
Teşekkür Edenler: [T]229796,XPlot[/T][T]223450,arifpolat768[/T]