Buda Benim Küçük Aşkım..
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2009 16:17
Kaplumbağa akvaryumlarından anlamam ama bişey dikkatimi çekti o tabanki mavi renk kummu acaba resimler pek net değil anlayamadım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2009 16:31
Yanlış görmediysem ısıtıcın yarısı su dışında değil mi?
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2009 16:43
Bence kaplumbağanızla çok fazla yakın temas kurmayın bildiğim kadarıyla salmonella mikrobu taşıyan canlılarmış.Bence dikkatli olun.
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2009 13:44
Selamlar,
Öncelikle tankın verimli kullanılmadığını düşünüyorum, su seviyesi yükseltilebilir.
Spot ışık göremedim, kumunuz suya salınım yapabilir, dikkat edin, bence daha doğal kum kullanabilirsiniz, yapay çiçeklerden tekini çıkarıp hacimden kazanabilirsiniz.Burak Beye katılıyorum, çok sık elle temas etmemek lazım, hem size hemde kaplumbağaya zararlıdır.
Son olarak, fanusta beslemediğiniz için sizi tebrik ederim, birkaç değişiklik ile daha güzel bir tank olabilir.
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2009 22:58
Güzel bir ortam hazırlamışsınız.
Not: Ele aldıktan sonra elimizi yıkayıp temizlersek birşey olmaz. Elinize almayın demek yanlış olur. Onların da arada bir değişikliğe ihtiyacı var. Benim kaplumbağam elimde büyüdü diyebilirim. Elimi ona uzattığımda ön ayağını elimin üstüne koyduğu ilk günü hiç unutmuyorum.
Not: Ele aldıktan sonra elimizi yıkayıp temizlersek birşey olmaz. Elinize almayın demek yanlış olur. Onların da arada bir değişikliğe ihtiyacı var. Benim kaplumbağam elimde büyüdü diyebilirim. Elimi ona uzattığımda ön ayağını elimin üstüne koyduğu ilk günü hiç unutmuyorum.
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2009 23:10
Bu tarz canlıların ellenmesi yakın temas kurulması hem canlının hemde bizim sağlığımız açısından büyük risk oluşturur bence.Sanırım herşeyden önce sağlık gelir.
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2009 23:28
[QUOTE=Ninja]Güzel bir ortam hazırlamışsınız.
Not: Ele aldıktan sonra elimizi yıkayıp temizlersek birşey olmaz. Elinize almayın demek yanlış olur. Onların da arada bir değişikliğe ihtiyacı var. Benim kaplumbağam elimde büyüdü diyebilirim. Elimi ona uzattığımda ön ayağını elimin üstüne koyduğu ilk günü hiç unutmuyorum. [/QUOTE]
Sonuna kadar katılıyorum + 1 demedim ekleyeceklerim var. Elime aldığımda kaçmazdı kafayı çevirir bakardı suratıma. Birde tabi kabuk yumuşaması falan varmı diye arada alıp kabuğu falan yoklamakta fayda var.
Yanlış hatırlamıyorsam kaplumbağalar salmonella taşıyıcısıdır. Bu bakteri yetişkinlere pek zarar veremezken (bağışıklık sistemi iyi olanlara) özellikle çocuklar için risklidir bunu litfen göz önünde bulundurun. Çocuklara kaplumbağaları elletmeyin illa elleyeceklerse ellediken sonra hemen dezenfekte edin. Bolca yıkamak yada alkolle falan silmek iyidir.
Not: Ele aldıktan sonra elimizi yıkayıp temizlersek birşey olmaz. Elinize almayın demek yanlış olur. Onların da arada bir değişikliğe ihtiyacı var. Benim kaplumbağam elimde büyüdü diyebilirim. Elimi ona uzattığımda ön ayağını elimin üstüne koyduğu ilk günü hiç unutmuyorum. [/QUOTE]
Sonuna kadar katılıyorum + 1 demedim ekleyeceklerim var. Elime aldığımda kaçmazdı kafayı çevirir bakardı suratıma. Birde tabi kabuk yumuşaması falan varmı diye arada alıp kabuğu falan yoklamakta fayda var.
Yanlış hatırlamıyorsam kaplumbağalar salmonella taşıyıcısıdır. Bu bakteri yetişkinlere pek zarar veremezken (bağışıklık sistemi iyi olanlara) özellikle çocuklar için risklidir bunu litfen göz önünde bulundurun. Çocuklara kaplumbağaları elletmeyin illa elleyeceklerse ellediken sonra hemen dezenfekte edin. Bolca yıkamak yada alkolle falan silmek iyidir.