Bu salyangoz zararlı mı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
gece ışık kapandıktan bir kaç saat sonra pek çok salyangoz kumdan camın üst kısımlarına doğru tırmanırlar..bunları kepçe ile kırmadan toplarsanız ciddi anlamda azaldıklarını göreceksiniz..
fermjj31 bey
Salyangozlardan kurtulmak için bana kalırsa akvaryumu yeniden kurmak,kimyasal ve Makrakanta kullanmanıza gerek yok.
2-3 gönde bir büyük olan salyangozları pense yardımı ile akvaryumun içine kırın (elinizle kırmayın jilet gibi kesiyor) alın size canlı yem.
eğer ak.un içine dağıldılarsa bitkileri soğuk suya koyun.Varsa motor,vazo hepsini soğuk suya koyun akvaryumun içine kaya tuzu yani iyotsuz tuz koyun.ama bol miktarda.Cam ma ne varsa zara görmicek ancak ozaman benim gibi kurtulursun.tabi sonra tazikli ve soğuk suyla yıka.ok mi abi..!
ARKADAŞLAR BU MAHLUKTAN KURTULMANIN YOLUNU BULDUMMM!!!!!
Aslında çok basit.
ısıyı 32 yaptım hepsi pelt olmuş bir vaziyette suyun yüzeyinde toplandı... galiba çoğu ölmüştü.
suyun yüzeyinden hepsini kepçeyle topladım. bu kadar basit...
Osman Bey'in söylediği yöntemle salyangoz mücadelesinin imkanı yok hergün bu işi yapmanız gerekir ve hiçbir sonuç almazsınız. İlk başta ben de aynı yöntemi kullandım başarılı olmayınca akvaryumu baştan kurdum, 6 ay sonra yeniden çıktılar Sera'nın ürününü kullandım salyangoz problemim kalmadı
Vedat Bey yeme para vermemek için pek çok salyangoz gerekir. O zaman da salyangozlara bitki yetiştiremeyiz. Nasıl olacak bu iş?
Bir de elma salyangozu tavsiye etmişsiniz. Biz bu salyangozları isteyerek akvaryuma salmıyoruz ki. Bunlar evcil hayvan gözü ile değerlendirilmiyor. Siz sanki bunları besliyoruz gibi bir mesaj yazmışsınız. Bunların yerine elma salyangozu tavsiye edince en azından öyle anlaşılıyor. Baş belaları biz istemesek de akvaryuma giriyorlar. Benim de elma salyangozum var ama malesefdiğer baş belası salyangozlarımdan da var.
hmm çok tartişmalı bir konu ben makrakanta aldım 2 tane orta boy biraz d a aç bıraktım işe yariyor gibi gunduzleri yok gibi çok dikaktlı bakınca goruyorum tek tük ama akşam bir an ışığı açtığımda inanılmaz çok vardı şimdi demın yine açtım kutuklerın uzerinde bayağı vardı yzude 30 bir azalma olduğunu söyleyebilirm eskisine göre aslında burda bilinen tum yontemlerı kulanmak gerekir bir anda.. bu ara size birşey daha sorcam maya şeker işini yaptığımda ilk karbondioksit akvaryuma girdiğinde butun salyangozlar ortaya çıkıyorr hepsi ama ne kadar varsa balıklarında rengi değişiyor