Bu güne kadar aldıklarım hep öldü:(
Arkadaşlar hep discus alıyorum ama ölüyolar nolur bi yardım edin napabilirim,vazgeçicem artık nolur discus sevdasına beni geri gönderimde mutlu bi şekilde artık besleyim.
6 discusum varda 1 tane kaldı, napayım. Naptısam hep ölüyolar:(
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sağladığınız şartlardan bahsederseniz eksiğinizi ya da yanlışınızı bulmaya çalışırız. Umarım forumdaki tebrübeli üyelerin önerilerini dikkate alıyorsunuzdur.
Belki balıklarınız hastalıklıydı. yada brii hastalıklıydı diğerlerinede bulaştı.
Yem kalitesinden olabilir.
Isı sorunlu olabilir.
Filtreniz nasıl?
Suyunuz balıklar gelmeden kaç gün dinlendi?
Kullandığınız ilaçlar ve kimyasallar nelerdir?
Bunları söylerseniz size yardımcı olabiliriz. diskus canlı doğuran ve malawiden çok farklıdır.
Ben de aynı yollardan geçtim. aldığım ilk beş balık bir haftada öldü. sonraki aldığım üç yetişkin ise üç günde öldü. ondan sonra aldığım beş balıktan ikisi öldü... bu böyle uzar gider...
1 defa dış filitre yok ondan galiba
2.ısı 30
3.3 gün bekledi
4.Daha 2 gün önce kimsayal döktüm ama o olaydan ölmediler,kararıylar sorun bu kararmaları ve ölmeli.
Napmalıyım bi daha discus alıp denemek istiyorum.
ph, nitrat gibi?
Sera bactabur alın yada kuvvetli balık antibiotikleri ve iç parazit ilacı kullanın.
Kararmaya mani olacaktır. Ama ölçüm yapmanız gerek akvaryumunuzu tanımanız için.
3 gün beklemiş su az.
Paldır Kütldür diskusa girmişsiniz anlaşılan (benim gibi)
Siteden geniş çaplı araştırma yapın.
Ben de sizin gibi yeni başladım.Bana bu işe 20 yılını vermiş bir abimiz (surfer)Discus besleyeceksen RO (Reverse Ozmos) alacaksın dedi gerisi hikaye.Ne yaparsan yap Ph ı sabit tutamazsın dedi.Ben aynı dediği gibi yaptım balıklarım hem sağlıklı hem de iştahlı.Kim demiş Discus kaprisli balık diye.Siz Kutup taki adamı afrika ya yerleştirirseniz yüzü gülmez elbette.Saygılar.