Bitkiliye kribensis
Merhaba.
Normalde Tanganyika türlerinden Frontosa,calvus,leptosoma tanklarım var ama 60 cm lik bir yavru akvaryumum vardı bu akvaryumu bitki ve kribensisle doldurmak istiyorum.Sormak istediğim tecrübesiz olduğum bu balık türünde sizce 60.20.35h ölçülerinde bir akvaryum yeterli olurmu.Akvaryumda sadece bir çift Kribensis olacak.Ayrıca yavrulamaları nasıldır.Yavrulamayı nasıl gerçekleştirirler.Bilgi verirseniz sevinirim.+1: [T]211590,aaktunc[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Pelvicachromis Pulcher namı diğer kribensis en sevdiğim ve farklı bir sevgi beslediğim bir tür. Öncelikle tercih ettiğiniz için hepinizi tebrik ederim.
-Kribensisler bitkili akvaryumlarda kolaylıkla bakılabilir. Bitki köklerini çıkarmamaları için tabanıda kapalı olan kaplar, saksılar yada en güzeli tüm bir hindistan cevizinden yapılmış yuva tercih edilmelidir. Eğer tabanda kapalı olursa birdaha kum kazmazlar! Şunuda ekliyeyim kribensisler ilk yumurtalarını yuvanın tavanına yapıştırırlar bu yüzden üstüde kapalı olmalıdır.
-Kribensisler ilk yavrularıyla beraber diğer yavrularınada bakarlar. İlk yavrular büyüdükçe sonraki yavrularada şevkat gösterir ama tabiki annesi ve babasınıda ister bu yüzden anaç balıklar tarafından uzaklaştırılmak isterler buda anne babanın fazladan yorulmasına ve son yavrulara gereken ilgiyi gösterememelerine sebep olur.
-İlk yavruları çıkartmanın bir diğer faydasıda zaten adetce çok olacak yavruların yeteri kadar yiyecek bulmaları içinde önemlidir.
Bunların haricinde daha önce açtığım kribensis aşılaması konusunun linkini burayada koyuyorum belki işinize yarayacak bilgiler elde edersiniz!
http://www.akvaryum.com/Forum/kribensis_asilamasi_(video)_k333111.asp?PN=1
Herkese sağlıklı balıklar dilerim, başka bildiğim konularda olursa seve seve yardımcı olmak isterim...
Tabiki; istediğiniz boyutta bir hindistan cevizi alın manavdan. Sonra bir kıl testere ile dikine ikiye bölün,isterseniz önce sap kısmından 2 delik açarak içindeki sütü boşaltabilirsiniz. Ardından maket bıçağı yada iyi bir meyve bıçağıyla ufak ufak keserek içindeki beyaz kısmı sıyırın. Karşılıklı iki yarım parçadanda yarım ay şeklinde (yarım aylar birleşince daire olacak şekilde) ön kısma bir giriş yapın bunu pense ile ufak ufak kırarak yapabilirsiniz. Son olarakta silikonla iki yarımı tekrar birleştirin. Hepsi bukadar! Benim yaptığım örnek bir resim,
300 litrelik bitkili tankımda bir çift kribensis besliyorum.Kesinlikle bitkilere zarar verdiklerini görmedim.Yumurtlayacak uygun bir bölge oluşturulduğunda (hindistan cevizi kabuğu v.b)tabanı kazma eğiliminde olmayacaklarını sanıyorum.Yuvanın ağzını kamufle etmeye çalıştığım anubiası yerinden söküp çıkarmalarının dışında (bence bu onların tercihleri olan kaliteli hayvanlar olduğunu gösterir :) hiç bir zararları olmadı.Anaçların yavrularını koruma amacıyla diğer balıkları kovaladıkları doğrudur ancak bu yanlızca gözdağı verme şeklindedir.Zaten diğer balıklar o bölgeye girmeye cesaret edemeyecektir.Yavruların gece karanlığında ebeveynlerini kaybedip diğer avcılara yem olmamaları için bir kaç led ile yuvanın aydınlatılmasını yerinde olacaktır.İzlemesi huzur veren bu balıkları tüm akvarist dostlara tavsiye ederim.
Tekrar merhaba.Son yazıdan bu yana bir buçuk aya yakın zaman geçmiş.Kribensisleri aldım ve tanganyika tankımda bir bölme yapık kendilerini buraya bıraktım.Dün farkettim ki hindistan cevizine yavrulamışlar bu günse yavruların dışarı çıkıp annelerinin yanında yüzdüğünü gördüm.Oldukça sevindirici bir durum.Yavrular biraz daha büyüdükten sonra yavru akvaryumuna almayı planlıyorum.Sormak istediğim bir konu var.Bu kribensisler Leleupi ile aynı tankta olsa sorun olurmu?Herkese bu güne kadar vermiş oldukları bilgilerden dolayı teşekkür ederim.