bitkilere gore kaç watt ve kaç saat ışık?
ayryca bitkilerin isimlerini söyleyebilecek varmy acaba ?
?imdiden te?ekkür ederim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yakla?yk olarak akvaryumun 60 lt su alma hacmine sahip.Pratik olarak 60ltx0,5= 30 watt 'lyk lamba ihtiyacyn gözükmektedir. Öncelikle bunu sa?lamalysyn ! eger bitkili akvaryumum olsun diyorsan. aksi taktirde geli?meleri baya yava?lyyor.
1 nana
2 amazon
3
4 Elodea
5 gül
Kadir beyin hesabyndaki 0.5 i 0.6 olarak biliyorum ve watt de?eri 36 ya çykmakta!18 wattyn yanyna bir 18 wattlyk gralux koymanyz hatta ve hatta bir tane de ekonomik daylight florasan alyp gün içinde belli aralyklarla(fazla yakarsanyz yosunlardan kurtulamazsynyz)yakmanyz çok faydaly olacaktyr! Bu arada ysyntycynyz zeminemi tutturulmu? ben mi yanly? görüyorum!!aman dikkat elektrik bu ?akaya gelmez!!!!
sevgiler....
t?k
benmdeki notlarymda 0,5 kayyt etmi?im. bir iki form sitesine girdim. bazylary 0,5 derrken bazylary 0,6 diyor. tercih kullanycyya kalmy?. ben 0,5 oranyny kullanyyorum. yinede uyary için te?ekkür ederim.
hmm ilginize te?ekkür,isitici atman 300w,kutusunda bu sekilde yatirilabilecegi ni cizelgeli olarak gosteriyor hatta daha faydali oldugunu belirtiyor isinin heryere yayilmasi acisindan??? yapmayin dedigi ibarelerdede ça?raz asylmasy hataly,düz asylmasy okdir ibareleri var...
Merhaba,
0.5 wat/Lt de?erinde ve 10-12 saat aydynlatma yapabilirsiniz.
Ayryca 18w grolux yanyna bir daylyght florasan ekleyebilirsiniz.
Saygylar,
yani bitkilere göre de?ilde su miktaryna göre y?yklandyrma olacak!?...
1.Echinodorus cordifolius olabilir.
2.Echinodorus tenellus olabilir.
3.elodia
4.cabomba
5."zeytin" diye tabir etti?imiz bitki sanyrym
sevgiler,saygylar...