Bitki türü ve bakımı hk.
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2014 17:30
İyi hobiler,
Aşağıdaki bitkinin türü hakkında yardımcı olur musunuz? Bakım şartları nedir?
Ayrıca bitki üzerinde siyahlıklar neden oluşmaktadır?
Şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2014 21:37
Bitkiniz java fern. Yosun problemi başlamış. Mücadele için elma salyangozu (baktığınız balıklara uygunsa), su değişimlerini sıklaştırma, ışıklandırmayı azaltma, co2 takviyesi önerebilirim.
greenhome35 2014-09-16 21:38:16
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 08:46
Teşekkürler, elma salyangozlar akvaryumda mevcut, sanırım su değişikliklerini biraz daha sıklaştırıp, ışıklandırmayı azaltacağım, CO2 takviyesi umarım işe yarar
İyi hobiler.
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 09:35
Özkan Bey bitkiniz kesinlikle java fern ancak bitkinin üzerindeki siyahlıklar net anlaşılmıyor, fırça algi de olabilir, bitki yeterli ışığı alamamış ve yapraklardan çürüme başlamış da olabilir.
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 12:01
Bana göre şu bitki işinde anubiaslardan sonra en dayanıklı türlerden biride jawa fernler.Bitki bazen öle bir duruma geliyorki koyu kahve rengine bürünüyor ve bir bakıyorsunuz saçak saçak filizler veremeye başlıyor ve kolay kolayda çürümüyor.Yani demek istediğim büyük bir ihtimal bitkiniz kararsada filiz verip tekrar yem yeşil fideler verecek.
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2014 21:37
Dediklerinizi uygulamaya başladım, fakat corydoras'lar ile beraber bakıyorum. Sanırım onlarda sürekli karıştırıyor bitkileri
Sıvı gübre olarak tavsiye edebileceğiniz bir marka var mıdır? Yoksa Tunç Bey'le mi irtibata geçeyim?Teşekkürler.
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2014 20:54
[QUOTE=CERKUTAY]Özkan Bey bitkiniz kesinlikle java fern ancak bitkinin üzerindeki siyahlıklar net anlaşılmıyor, fırça algi de olabilir, bitki yeterli ışığı alamamış ve yapraklardan çürüme başlamış da olabilir.[/QUOTE]
Ferhat Bey, bitkinin forumdaki arkadaşlar vasıtasıyla java fern olduğunu öğrendim sağolsunlar , dediğiniz gibi kesinlikle siyah fırça algi durduk yere can sıkıntısı