Beta Balığım Intihar Etti Sanırım
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 23:46
He evet kapağı plastik ve renkli dediğiniz gibi [:(] ilk defa balık beslediğim için bilemedim nasıl bişey alınır akvaryumcuda bunu önerince aldım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 23:56
[QUOTE=Efuli]He evet kapağı plastik ve renkli dediğiniz gibi [:(] ilk defa balık beslediğim için bilemedim nasıl bişey alınır akvaryumcuda bunu önerince aldım [/QUOTE]
O akvaryumlar genellikle bütün akvaryumcularda bulunur orta boyuda vardır en büyüğüde vardır vede hiç iyi degilder akvaryumcular böyle hobiye yeni başlayanları kandırıp böyle balığın rahat edemeyeceği akvaryumlardan satıorlar birşey olmaz o akvaryumda ama bi sabaha kadar karanlık bişey örtün çıkması için birde kumu çıkartın gine aynı şeyi yapıyorsa stresten yapıyordur o zaman bir an önce akvaryumunuzu en az imkanınız varsa 10 litre birşey almalısınız yoksa balığın bir gün baktığında stresten dolayı ölmüş olarak görebilirsin şimdilik betan için şu plastik kap satan yerlerde satılan şeffaf kaplardan alabilirsin 11 litrelik olanlardan onlara baya su alırlar ve plastiği iyidir ben şuana kadar bir sorun görmedim onlardan alabilirsiniz akvaryumunuzu büyütemesseniz ama bir dedimi deneyin olmassa ya akvaryumunuzu büyütün yada dediğim kaplardan alın.
O akvaryumlar genellikle bütün akvaryumcularda bulunur orta boyuda vardır en büyüğüde vardır vede hiç iyi degilder akvaryumcular böyle hobiye yeni başlayanları kandırıp böyle balığın rahat edemeyeceği akvaryumlardan satıorlar birşey olmaz o akvaryumda ama bi sabaha kadar karanlık bişey örtün çıkması için birde kumu çıkartın gine aynı şeyi yapıyorsa stresten yapıyordur o zaman bir an önce akvaryumunuzu en az imkanınız varsa 10 litre birşey almalısınız yoksa balığın bir gün baktığında stresten dolayı ölmüş olarak görebilirsin şimdilik betan için şu plastik kap satan yerlerde satılan şeffaf kaplardan alabilirsin 11 litrelik olanlardan onlara baya su alırlar ve plastiği iyidir ben şuana kadar bir sorun görmedim onlardan alabilirsiniz akvaryumunuzu büyütemesseniz ama bir dedimi deneyin olmassa ya akvaryumunuzu büyütün yada dediğim kaplardan alın.
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2015 01:06
Beta balıkları aynaya baktıklarında başka bir beta sanarak saldırganlaşır ve strese girmesine sebep olur. Bir süre karanlık ortamda tutmanızda ve bemiks kompoze gibi stress giderici vitaminleri yemine katmanızda fayda var.
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2015 01:11
Elif hanım kap almanıza gerek yok.O dediğiniz akvaryum en az 5-8 litre arasında.plastik kap kesinlikle önermiyorum salınım yapabilir balığı zehirleyebilir.o akvaryum yeterlidir.ayrıca emre plastik kullanman çok sağlıksız.elif hanım dediğim gibi o akvaryumlar genelde 8 litre.kaptan daha iyidir.Emre soruyorum balıkların hareketlimi?mutlular mı o kapta?[EDIT]Mactavish,2015-08-07 01:13:27[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2015 09:20
Kapak kapatmayın filtre çalıştırmayıp kapakta kapatılırsa havasızlık olur düşüncesindeyim. Fazla akıntı yapıyorsa filtre kapatın ozaman geziniyorsa akıntıdan oluyor diyebiliriz, yem attığınızda yemi yiyorsa sağlığı yerindedir yüzeye çıkıp yemini yiyorsa, bettalar çokta sürekli yüzmüyor bazen oturuyor biryerde bekliyor yahut su yüzeyinde öyle beklediği oluyor, ikincisi çok yemden kabız olmuşta olabilir ozaman hareketsiz kalabilirler. Siz o bulunduğu akvaryumun yarısı kadar suyu çekin yerine taze su koyun klorsuz su olsun, klorsuz su çeşme suyu kapaksız bir kapta 2 gün odada bekletilirse elde edilmiş olur. Sonra 1-2 gün balığa yem vermeyin kabızsa kabızlığı geçebilir, 2 gün içinde geçmiyorsa iyileşmezse, birde bir parazit hastalık varmı inceleyin beyaz bene paraziti varmı
beyaz benek paraziti: Balık üzerinde tuz tanesi gibi beyaz parazit tanecikleri
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/betta%20beyaz%20benek.jpg[/IMG]
Kuyruk yüzgeç erimesi varmı uçlarda bakın: Kuyruk ucuna dikkat edin resimde bayaz ve erimiş kuyruk kısalmış.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/erime.jpg[/IMG]
Bunlar varsa aşağıda eklediğim linki açın: orada beyaz benek paraziti başlığını, yahut yüzgeç erimesi çürümüse başlığını açın altındaki konuları okuyun.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL][EDIT]mesutok,2015-08-07 09:21:19[/EDIT]
beyaz benek paraziti: Balık üzerinde tuz tanesi gibi beyaz parazit tanecikleri
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/betta%20beyaz%20benek.jpg[/IMG]
Kuyruk yüzgeç erimesi varmı uçlarda bakın: Kuyruk ucuna dikkat edin resimde bayaz ve erimiş kuyruk kısalmış.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/erime.jpg[/IMG]
Bunlar varsa aşağıda eklediğim linki açın: orada beyaz benek paraziti başlığını, yahut yüzgeç erimesi çürümüse başlığını açın altındaki konuları okuyun.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL][EDIT]mesutok,2015-08-07 09:21:19[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2015 10:25
[QUOTE=Mactavish]Elif hanım kap almanıza gerek yok.O dediğiniz akvaryum en az 5-8 litre arasında.plastik kap kesinlikle önermiyorum salınım yapabilir balığı zehirleyebilir.o akvaryum yeterlidir.ayrıca emre plastik kullanman çok sağlıksız.elif hanım dediğim gibi o akvaryumlar genelde 8 litre.kaptan daha iyidir.Emre soruyorum balıkların hareketlimi?mutlular mı o kapta?[/QUOTE]
Tabikide akvaryum lması daha mantıklı ama imkanı yoksa onu alabilir dedim.o küçük akvaryumdan daha iyidir salınım yapcanı hiç sanmıyorum betasi bence onun içinde strese girmez ama tabi akvaryum alamıyorsa onu alsın.
Tabikide akvaryum lması daha mantıklı ama imkanı yoksa onu alabilir dedim.o küçük akvaryumdan daha iyidir salınım yapcanı hiç sanmıyorum betasi bence onun içinde strese girmez ama tabi akvaryum alamıyorsa onu alsın.
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2015 15:39
Sabah yine baktım dokunduğumda hareket ediyo ama kendini bırakıyo . Resimdekilerden hiç biri yok . Dediğiniz gibi suyun birazını alıp dinlenmiş su koydum. Daha önce kuyruğu soluk gibi oldu diye bi ilaç vermişlerdi ondan da damlattım. Ölmek için extra çaba harcıyor sanki [:((] Çalıştığım için şuan gözlemleyemiyorum ama umarım eve gittiğimde sağ bulurum ..
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2015 16:06
Uzun zamandır beta bakıyorum. Akvaryum kum ve bitki haricinde bir şey kullanmıyorum. Serbest yüzebileceği alan var. Su üzeri bitkileri ve elodealar var içinde. Oda da ısı yeterli oluyor özellikle bir ısıtıcı desteği yok.
Labirent solunumu yapıyor zaten hava motoruna gerek yok. Suyu dalgalandırması akıntıya sebebiyet verirse betalar çok rahatsız oluyor. İlk başta mutlu olsun diye 200 litrelik ana tankıma koymuştum. Basınçtan ve hafif akıntıdan çok rahatsız oldu. Bir köşeye oturup sürekli bekliyordu. Ufak akvaryuma alınca gayet mutlu oldu.
Uzun süredir de bu şekilde bakıyorum.
Su mercimeği gibi su üzeri bitkiler olunca daha mutlu oluyorlar. İmkanınız varsa ekleyin.
Düzenli su değişimi ve dip çekimi yapıyorum. Filtrede kullanmıyorum.
Labirent solunumu yapıyor zaten hava motoruna gerek yok. Suyu dalgalandırması akıntıya sebebiyet verirse betalar çok rahatsız oluyor. İlk başta mutlu olsun diye 200 litrelik ana tankıma koymuştum. Basınçtan ve hafif akıntıdan çok rahatsız oldu. Bir köşeye oturup sürekli bekliyordu. Ufak akvaryuma alınca gayet mutlu oldu.
Uzun süredir de bu şekilde bakıyorum.
Su mercimeği gibi su üzeri bitkiler olunca daha mutlu oluyorlar. İmkanınız varsa ekleyin.
Düzenli su değişimi ve dip çekimi yapıyorum. Filtrede kullanmıyorum.
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2015 17:29
Hmmmm.. Şuan eve geldim ve manzara korkunç [:((] akvaryumun en dibine gidip yan yatmış bu saatten sonra geri dönüşü de olmaz gibi gözüküyor [:((]
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2015 20:42
Eğer hala yaşıyorsa hemen filtre ve akıntı yapan herşeyi kapatın . Sizin dediğiniz akvaryumu anladım 8,5 lt onlar . Kumuda çıkarın . En az nerede rahatsız olacaksa oraya koyun bettayı . Ama bettalar dayanıklı hayvanlardır neden öyle oldu bilmiyorum . Belki akıntıdandır . Her hafta düzenli 2 3 litre civarı su değişimi yapın . Ve canlı yem deneyin belki o balığı kendine getirir . Steril canlı yem bulamazsanız hayvanın tek lokmada yiyebileceği kurt uğur böceği meyve sineği filan vermeye çalışın . Canlı yeme tepki verirse belki hayvanı kurtarabilirsiniz .
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2015 14:13
Çıkardım zaten ilk gün hepsini. Ama yan yattıktan sonra elime aldım yaşamıyor ölmüş [:((] neden böyle oldu anlamadım filtreyi günde 1-2 saat çalıştırıyodum ondan olduğunu sanmıyorum. Bir günde birden durgunlaştı görünen bir sebep yokken. Ömrü bu kadardı belkide [:((]
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2015 14:16
Filtreyi yenimi aldınız yoksa betayı aldınızdan berimi kullanıyorsunuz 2 saaat çalıştırsanız bile filtre balığı rahatsız ederse böyle bir strese sokabilir bu arada geçmiş olsun.