Beta Balığım Intihar Etti Sanırım
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 20:13
Merhaba beta balığım 4 aydır bizimle. Düzenli olarak bakımını yapıyorum yemini zamanında veriyorum vitaminlerinide ve temizliğini de yapıyorum. Ama dünden beri balığım durgunlaştı bugün de kafasını kumların arasına sokmuş saatlerdir o şekilde. Yerinden oynasın hareket etsin diye cama falan tıklattım ama yok hareket etmiyo. İntihar mı etti bilemedim :( bişey yapılabilir mi acaba ?[:((]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 20:26
O taşa kafasını sokmuşsa stresten dolayı yapmış olabilir hemen elinle kafasını sokmasını engelle ama uzun süre öyle durduysa maşesef ölmüş olabilir siz gine bi elnizle kafasını ordan çıkartın keşke daha önce çıkarsaydınız belki bir şey olmazdı ama hareket ediyorsa ölmemiştir.
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 22:35
Ufak tefek hareketlerle kuyruğunu falan sallıyoda kafasını çıkardım tekrar soktu inatla kaçıyo öldü zannediyorum bir iki hareket ediyo sonra tekrar hareketsiz duruyo [:((]
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 22:37
[QUOTE=Efuli]Ufak tefek hareketlerle kuyruğunu falan sallıyoda kafasını çıkardım tekrar soktu inatla kaçıyo öldü zannediyorum bir iki hareket ediyo sonra tekrar hareketsiz duruyo [:((][/QUOTE]
Stresten dolayı öyle yapıyor herhalde o kumu bi çıkartın kafasını biyere sokmasın birde akvaryumunuz kaç litre acaba[:?][:?]
Stresten dolayı öyle yapıyor herhalde o kumu bi çıkartın kafasını biyere sokmasın birde akvaryumunuz kaç litre acaba[:?][:?]
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 22:47
Hava motorun varmı varsa hava motorunu kapat ondan rahatsız olabiliyordur kumları çıkart ışığı kapat balığı kendi haline bırak bi bakalım.
Bir kepçe gibi birşeyle al başka kaba koy sonra kumları çıkar balığı koy ama kepçeyle alırken dikkat et kuyruna falan bişey olmasın bi köşeye çıkar hemen al alamassanda mecbu suyu tamamen boşaltıp almak zorundasın ama alırsın bende betamı ilk başta alamamıştım ama kööşeye sıkıştırıp alınca alınıyor bir dene alırsın.[:iyi:][EDIT]xEmrex,2015-08-06 22:50:07[/EDIT]
Bir kepçe gibi birşeyle al başka kaba koy sonra kumları çıkar balığı koy ama kepçeyle alırken dikkat et kuyruna falan bişey olmasın bi köşeye çıkar hemen al alamassanda mecbu suyu tamamen boşaltıp almak zorundasın ama alırsın bende betamı ilk başta alamamıştım ama kööşeye sıkıştırıp alınca alınıyor bir dene alırsın.[:iyi:][EDIT]xEmrex,2015-08-06 22:50:07[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 23:03
Bir şey olmaz kafasını sokmaması için kumu çıkar ışığı kapat akvaryumun içinde motor varsa onuda kapat ışığıda kapat 1 2 gün öyle kalsın ama aynı şeyi bidaha yaparmı bilmemde yapmaz herhalde.
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 23:09
Hastalık belirtisi olabilir.veya stres yapmış olabilir.tavsiyem onun sizi göremeyeceği bir yere koyun.bazen korkuyorlar stres yapabiliyorlar.
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 23:18
Yerini değiştirmek değil de üstüne örtü falan örtsem olur mu akvaryumun ? Bi tane yuvarlak elmas gibi bişey koydum akvaryuma kendi yansımasını görür de belki biraz hareketlenir diye. Doğru bişey yapmışmıyımdır ?
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 23:21
Akvaryumuzun hacmini gercekten merak ettim.en kucugunden diyosunuz ama umarim akvaryumcularin sadece para kazanmak icin hayvani hic dusunmeyerek sattigi el kadar plastik seylerden degildir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 23:25
Yok plastik değil cam. Küçük tank gibi bişey. İçinde taşları kumları filtresi falan var gayet rahat dolaşabiliyo düne kadar sıkıntı yoktu
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2015 23:41
SANIRIM AKVARYUMCULARIN BALIĞI DÜŞÜNMEYEREK SATTIĞI EN KÜÇÜK PLASTİK KAPAKLI VE REKLİ AKVARYUMLARDAN BAHSEDİYORSUNUZ ÜSTÜNE ÖRTÜ GİBİ BİRŞEY ÖRT SİYAH BİŞEY OLSUN SABAHA KADAR ÖYLE DURSUN Bİ ÇIKAR GİNE ÖYLE DURUYORSA BU SEFERDU KUMU ÇIKAR.