başlasam mı? başlamasam mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
10 litrelik bir akvaryuma bence iç filtre almanıza gerek yok. Ama münkün olduğunca en azından haftada yada iki haftada bir 4 te 1 civarı su çekip yeni su eklemek iyi olur. Aşırı yemlemeden kaçının. Yemin fazlasını yemiyorlar. Bu da akvaryumda suyun kalitesini bozuyor. İç filtre almak size kalmış. Ama suyu çok dalgalandırıyor küçük akvaryumda. ben aylardır filtresiz besliyorum betalarımı. Bir ara taktım baktım olacak gibi değil. Ama dediğim gibi filtresiz bakacaksınız mutlaka haftada veya iki haftada suyun 4 te 1 ini değiştirin. Dibinde fazla kum koymayın.Dikeceğiniz bitkiye göre 1-2 cm kalınlıkta olsa yeter. Benden bu kadar.
Ben de 19 litrede (net 15 litre) betta besliyorum. 1,5 sene önce üniversite bitince Isparta'dan Denizli'ye 5 litrelik plastik kavanozun içinde getirdim balığı.
En dayanıklı balıklardandır. Özellikle uğraşmadıktan sonra ölmez ama kötü su şartlarında çok pasif davranır, dibe oturur durur. Karşılaşabileceğiniz sorunlar yüzgeçlerin yıpranması ve kabızlıktır. Düzenli su değişimi, az ve çeşitli yemleme ile bu sorunlar oluşmaz. Sera Bettagran yada Tetra'nın bettaya özel yemlerini tavsiye ederim. Zaten az yem yediği için kaliteli yem almak bütçeyi zorlamaz.
Akıntıdan hoşlanmaz, filtreyi ona göre seçmek gerekir. Havalandırma gerekmez. Küçük akvaryuma uygun fazla zahmet gerektirmeyen anubias gibi bir iki bitki de koyarsanız güzel olur.
http://www.akvaryum.com/su_ustu_bitkileri_kategorisi_30.asp
http://www.akvaryum.com/govdeli_bitkiler_kategorisi_25.asp
Bence iç filtre yerine askı filtre alın en küçüklerinden alsanız yeterli gelir zira akvaryumunuz küçük hem yerden kazanmış olursunuz hemde temizliği çok pratikdir. Isıtıcıda şart 100w lık bir ısıtıcı işinizi görecekdir camınıza derece yapıştırıp takip etmeyi unutmayın.
Bence iç filtre yerine askı filtre alın en küçüklerinden alsanız yeterli gelir zira akvaryumunuz küçük hem yerden kazanmış olursunuz hemde temizliği çok pratikdir. Isıtıcıda şart 100w lık bir ısıtıcı işinizi görecekdir camınıza derece yapıştırıp takip etmeyi unutmayın.