ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ufuk4179
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 Şubat 2017 16:37
Toplam Mesaj:
385 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ufuk IŞIK
Doğum Tarihi:
13 Ekim 1979
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
Filitre İçindeki Isıtıcılar.
[QUOTE=Tunc Berk]Sumptan ısıtıcıları çıkaralım mı?[/QUOTE]
Kararı bana bırakıyorsan çıkar akvaryum için de uygun bir noktaya konumlan dır kışın izolasyon yap derim.
Ayrıca yazdıklarımdan başka ne sonuç çıkıyorki[:?]
[QUOTE=Tunc Berk]Sumptan ısıtıcıları çıkaralım mı?[/QUOTE]
Kararı bana bırakıyorsan çıkar akvaryum için de uygun bir noktaya konumlan dır kışın izolasyon yap derim.
Ayrıca yazdıklarımdan başka ne sonuç çıkıyorki[:?]
Eheim 2213-05 Kutu Açılışı.
Tankınız bitkili olacak sanırım bence yeterli zaten daha büyük filtre çok akıntı yapacak bitkili olduğu için sorun yaşayacaksınız zemine biraz da lav kırığı dökersen tam süper olur[:)]
benim aldığımın yarısı çin malı yarısı alman Anadolupet'in ürünü fark yok diyenlere inanmayın fark var ama fonksiyonelliğini bozmamış fakat alman malı olanları da gördüm ve kullandım şunu söyleyebilirim birkaç parçanın plastik kalitesi düşmüş ama yinede diğer birçok marka ve modele göre daha fazla başarılı bir filtre .
Tankınız bitkili olacak sanırım bence yeterli zaten daha büyük filtre çok akıntı yapacak bitkili olduğu için sorun yaşayacaksınız zemine biraz da lav kırığı dökersen tam süper olur[:)]
benim aldığımın yarısı çin malı yarısı alman Anadolupet'in ürünü fark yok diyenlere inanmayın fark var ama fonksiyonelliğini bozmamış fakat alman malı olanları da gördüm ve kullandım şunu söyleyebilirim birkaç parçanın plastik kalitesi düşmüş ama yinede diğer birçok marka ve modele göre daha fazla başarılı bir filtre .
Başka bir örnek daha vereyim soru işaretleri azalsın.
Hiç sıcacık ve gürül gürül akan bir akarsuya girdiniz mi? Suyun öz ısısı yüksektir ve hareket halindeki suyu ısıtmak için çok daha fazla enerji gerekir.
Burada üçün beşin hesabı yapılırken enerji sarfiyatını sadece para olarak değil doğaya verdiğimiz zararı da düşünmek gerekir.
Caner bey, ısının dağılması için ısıtıcıyı doğru konumlandırmak yeterli, bu başka bir konu.[EDIT]ufuk4179,2017-02-17 17:35:48[/EDIT]
Başka bir örnek daha vereyim soru işaretleri azalsın.
Hiç sıcacık ve gürül gürül akan bir akarsuya girdiniz mi? Suyun öz ısısı yüksektir ve hareket halindeki suyu ısıtmak için çok daha fazla enerji gerekir.
Burada üçün beşin hesabı yapılırken enerji sarfiyatını sadece para olarak değil doğaya verdiğimiz zararı da düşünmek gerekir.
Caner bey, ısının dağılması için ısıtıcıyı doğru konumlandırmak yeterli, bu başka bir konu.[EDIT]ufuk4179,2017-02-17 17:35:48[/EDIT]
Tunç bey, Kombi örneğim göreceli değil ben iki farklı kombi demedim herşey eşit sadece tesisat mesafesi uzun ayrıca çok çok benzer durum söz konusu peteği akvaryum düşünün filtre içindeki ısıtıcı ise kombidir bukadar basit.
Düz mantık ile olmaz demişsiniz iş hesap'da sadece net değerleri görürsün ısıtıcı gücünden su miktarına birçok değişken var hangini yaparsan yap sonuç aynı olacaktır filtre içindeki ısıtıcı kaybeder ha dersen ki, iç filtreye taktım ben arkadaşım o zaman başka [:)]
Osman pamuk oğlunun bir sözü vardı o aklıma geldi " Tavuk resmi çizip de altına tavuk yazmanın bir manası varmı" [:cik:]
Yine atladığınız bir husus ise ısıtma işinin özellikle su ısıtma işinin eğitimini almış ve defalarca tecrübe etmiş olmamdır kombi de sirkülasyon pompası bulunur ısınan suyu peteğe ulaştırmak için ve tüm örneklerim de bir dış filtre ve akvaryum vardır ve ıstıcının akvaryum içersin de nereye konulacağını bildiğinizi var sayıyorum yani akıntı yok değil lütfen atlamayın., konumuz ısıtıcının nereye konulacağı değil.
ayrıca bunların dışındaki birçok faktörü de göz ardı ediyorsunuz.
Kombi örneği çok çok yerinde çünkü daha az su ile sistem kapalı devre dönmekte demişsiniz ya kapalı devre kapalı devrenin ağa babası kombi tesisatıdır, sirkülasyon da su da ısı kaynağı da hatta tesisata su basılan bölümde çelik bir filtresi bile vardır.
Sump için ısıtıcı arıza yaptığında müdahele kısmını ve kullanım ömrünü listeden çıkarabilirsiniz fakat diğer faktörler değişmez.
Filtre içindeki ısıtıcılar açık rezistans kullanır ve cam ısıtıcı dan daha uzun ömürlü değildir hele de tuzlu ise vay halinize. işin ısı probu kablosu vs. çok şey atlanıyor.
Saygılarımla.
Edit:
Caner bey, Bu ölçümler sadece faturaya bakarak yapılmaz kesinlikle yanılırsınız eviniz de sadece akvaryum filtresi ve ısıtıcı çalışmıyor fakat ısıtıcıyı doğru orande güçlendirmeniz durumunuzu iyileştirmiş olabilir. ve ayrıca ısı kaynağının filtre içine nazaran [U]akvaryuma daha da yakınlaşmış olmasını[/U] da atlamayalım
[EDIT]ufuk4179,2017-02-15 16:23:09[/EDIT]
Tunç bey, Kombi örneğim göreceli değil ben iki farklı kombi demedim herşey eşit sadece tesisat mesafesi uzun ayrıca çok çok benzer durum söz konusu peteği akvaryum düşünün filtre içindeki ısıtıcı ise kombidir bukadar basit.
Düz mantık ile olmaz demişsiniz iş hesap'da sadece net değerleri görürsün ısıtıcı gücünden su miktarına birçok değişken var hangini yaparsan yap sonuç aynı olacaktır filtre içindeki ısıtıcı kaybeder ha dersen ki, iç filtreye taktım ben arkadaşım o zaman başka [:)]
Osman pamuk oğlunun bir sözü vardı o aklıma geldi " Tavuk resmi çizip de altına tavuk yazmanın bir manası varmı" [:cik:]
Yine atladığınız bir husus ise ısıtma işinin özellikle su ısıtma işinin eğitimini almış ve defalarca tecrübe etmiş olmamdır kombi de sirkülasyon pompası bulunur ısınan suyu peteğe ulaştırmak için ve tüm örneklerim de bir dış filtre ve akvaryum vardır ve ıstıcının akvaryum içersin de nereye konulacağını bildiğinizi var sayıyorum yani akıntı yok değil lütfen atlamayın., konumuz ısıtıcının nereye konulacağı değil.
ayrıca bunların dışındaki birçok faktörü de göz ardı ediyorsunuz.
Kombi örneği çok çok yerinde çünkü daha az su ile sistem kapalı devre dönmekte demişsiniz ya kapalı devre kapalı devrenin ağa babası kombi tesisatıdır, sirkülasyon da su da ısı kaynağı da hatta tesisata su basılan bölümde çelik bir filtresi bile vardır.
Sump için ısıtıcı arıza yaptığında müdahele kısmını ve kullanım ömrünü listeden çıkarabilirsiniz fakat diğer faktörler değişmez.
Filtre içindeki ısıtıcılar açık rezistans kullanır ve cam ısıtıcı dan daha uzun ömürlü değildir hele de tuzlu ise vay halinize. işin ısı probu kablosu vs. çok şey atlanıyor.
Saygılarımla.
Edit:
Caner bey, Bu ölçümler sadece faturaya bakarak yapılmaz kesinlikle yanılırsınız eviniz de sadece akvaryum filtresi ve ısıtıcı çalışmıyor fakat ısıtıcıyı doğru orande güçlendirmeniz durumunuzu iyileştirmiş olabilir. ve ayrıca ısı kaynağının filtre içine nazaran [U]akvaryuma daha da yakınlaşmış olmasını[/U] da atlamayalım
[EDIT]ufuk4179,2017-02-15 16:23:09[/EDIT]
Isıtmak istenilen su akvaryumun içindeki alan ısı kaynağı ne kadar yakın olursa o kadar çabuk ısınır ne kadar uzak olursa o kadar geç ısınır ve ısıyı daha zor korur bu bir pazarlama hilesinden başka bir şey değil.
Kombi ve kalorifer tesisatı düşünün içinde su döner ve uzak petekler daha az ısınır, isterseniz tek petek bağlayın birine 3 mt tesisat çekin birine 1 mt. kısa tesisat olan kesinlikle daha az yakacaktır.
Yine kombi eşanjör sisteminden bahsedeyim sıcak su konforu için kullanılan çift eşanjörlü sistemlerde banyoda olduğunuz sürece kombi yanmaya devam eder dur kalk yapmaz bu sayede kesintisiz sıcak su alırsınız bakır borular vasıtası ile bakır plakalar ısınır ve içinden su geçerken ısınır ve ayarlanan dereceye göre alev ayarlanır bu sayede istenilen derece sabitlenir konfor sağlanır. Ama dikkat edin kaynak çok yakın olduğu halde alev sönmez sürekli yanar. (merak edenler için viesman y. servis de 1 sene çalışmıştım)
Düz mantık ısı kaynağını ısıtmak istediğin yere yaklaştırdıkça istenilen dereceye daha çabuk ulaşırsın, uzaklaştırdıkça sürede uzar izah etmek istediğim şey de hiçbir tek taraflılık göremiyorum.
Ayrıca arıza yaptığında müdaheleniz kullanım ömrü vs. gibi bir çok etken var.
iki eşit tank olsun aynı yerde birine ısıtıcılı bir filtre, diğerinin içine bir ısıtıcı ve yukarıda bahsettiğim önlemlerde alınmış olsun farkı göreceksiniz.
Ticari fayda sağlamayan biri ancak ısıtıcı görmek istemiyorsa savunabilir başka hiçbir artısı yok daha çok götürüsü var pazarlama hilesi ticari çıkardan başka hiç bir şey değil.
Isıtmak istenilen su akvaryumun içindeki alan ısı kaynağı ne kadar yakın olursa o kadar çabuk ısınır ne kadar uzak olursa o kadar geç ısınır ve ısıyı daha zor korur bu bir pazarlama hilesinden başka bir şey değil.
Kombi ve kalorifer tesisatı düşünün içinde su döner ve uzak petekler daha az ısınır, isterseniz tek petek bağlayın birine 3 mt tesisat çekin birine 1 mt. kısa tesisat olan kesinlikle daha az yakacaktır.
Yine kombi eşanjör sisteminden bahsedeyim sıcak su konforu için kullanılan çift eşanjörlü sistemlerde banyoda olduğunuz sürece kombi yanmaya devam eder dur kalk yapmaz bu sayede kesintisiz sıcak su alırsınız bakır borular vasıtası ile bakır plakalar ısınır ve içinden su geçerken ısınır ve ayarlanan dereceye göre alev ayarlanır bu sayede istenilen derece sabitlenir konfor sağlanır. Ama dikkat edin kaynak çok yakın olduğu halde alev sönmez sürekli yanar. (merak edenler için viesman y. servis de 1 sene çalışmıştım)
Düz mantık ısı kaynağını ısıtmak istediğin yere yaklaştırdıkça istenilen dereceye daha çabuk ulaşırsın, uzaklaştırdıkça sürede uzar izah etmek istediğim şey de hiçbir tek taraflılık göremiyorum.
Ayrıca arıza yaptığında müdaheleniz kullanım ömrü vs. gibi bir çok etken var.
iki eşit tank olsun aynı yerde birine ısıtıcılı bir filtre, diğerinin içine bir ısıtıcı ve yukarıda bahsettiğim önlemlerde alınmış olsun farkı göreceksiniz.
Ticari fayda sağlamayan biri ancak ısıtıcı görmek istemiyorsa savunabilir başka hiçbir artısı yok daha çok götürüsü var pazarlama hilesi ticari çıkardan başka hiç bir şey değil.
Yeni Akvaryum'um.
Bu resimden anladığım yağmurlama ile elyafın üstüne oradan da akvaryuma akıyor öylemi? eğer durum tam olarak bu ise sadece sünger koyunuz.
Bu resimden anladığım yağmurlama ile elyafın üstüne oradan da akvaryuma akıyor öylemi? eğer durum tam olarak bu ise sadece sünger koyunuz.
Sump Kafa Motor Tavsiyesi
Eheim'den şaşma eheim compact 300 yeterli olur, hem sessiz hem uzun ömürlü hem de enerji sarfiyatı düşük.
Eheim'den şaşma eheim compact 300 yeterli olur, hem sessiz hem uzun ömürlü hem de enerji sarfiyatı düşük.
Yeni Akvaryum'um.
Filtreyi açıp birkaç kare fotoğraf eklersen belki bir fikrimiz olur :)
Filtreyi açıp birkaç kare fotoğraf eklersen belki bir fikrimiz olur :)
Lepisteslerde Bakteri Çakısması
Öldüyse yada ölürse kesinlikle başka sebebi var, birsürü değişken var dikkatli ve hijyenik yaparsan balık da sağlam ise hiç bir şey olmaz .
Öldüyse yada ölürse kesinlikle başka sebebi var, birsürü değişken var dikkatli ve hijyenik yaparsan balık da sağlam ise hiç bir şey olmaz .
Yeni Akvaryum'um.
Filtre hacmi nedir bilemem ama, akvaryumdan gelen su ilk olarak seramik halkalardan geçsin daha sonra sünger daha sonra lav kırığı ondan sonra bir miktar elyaf, ek olarak lav kırığı zeminde de görevini yapacaktır size ve suya + değer katacaktır.
Bunlar varken bioball almana gerek yok.
Filtre hacmi nedir bilemem ama, akvaryumdan gelen su ilk olarak seramik halkalardan geçsin daha sonra sünger daha sonra lav kırığı ondan sonra bir miktar elyaf, ek olarak lav kırığı zeminde de görevini yapacaktır size ve suya + değer katacaktır.
Bunlar varken bioball almana gerek yok.
SON MESAJLAR
- Beta Balığım Çok Garip Duruyor BeyzPl, 09:35
Yeni Üye Forumu - Reeflowers İceland Black Sand Rengi omerali06, 09:25
Şikayet Var! - Yeni Akvaryumdaki Baloncuklar ÇaĞRı, 09:03
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Altın Oran caga71, 08:57
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tanganyika Cikletleri Neden Bu Kadar Az Popüler? Oasis, 08:35
Tanganyika Cichlidleri - Bu 2 Yem Japon Balığına Verilir Mi? Tataaa, 08:14
Sazansıgiller - Orion Led E Serisi Aydınlatma Aguamentist, 07:38
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Sürecimdeki Sorunlar. (izmir) Kubilaya, 07:11
Yeni Üye Forumu - İlk Akvaryumum KaanE, 04:12
Yeni Üye Forumu - Karideslerimi Yedi! KaanE, 04:01
Yeni Üye Forumu - Bacopa Monnieri Bakmak İçin Ne Yapmalıyım Yagiz55, 03:01
Bitki Türleri ve Bakımı - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 01:32
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum İçin Alınan Kum Ph Düşüren Cinsten Çıktı EfeAkgun, 00:34
Yeni Üye Forumu - Aşırı Yosunlanma Aquatıc, 00:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Co2siz Arkaplan Ve Zemin Bitkisi Ömer Kaan, 00:02
Bitki Akvaryumları Genel - 100 Litre Akvaryum Sump Enescetin, 23:44
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Filtre Enescetin, 23:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bir Aylık Bitkili Akvaryumum ArifhbsAquatics, 23:36
Akvaryum Tanıtımı - Mavi Colissa Gurami Cinsiyet Ayrımı Drfish, 23:24
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kaybolan Ve Akıntıya Karşı Yüzen Tetralar ArifhbsAquatics, 23:16
Amerikan Tetraları - Hangi Hava Motoru Daha Sessiz H.e.k, 22:48
Filtreleme Seçenekleri - Hobiye Dönüş NatHeo, 22:08
Yeni Üye Forumu - Potasyum Karbonat darkaura, 21:58
Taban ve Gübreleme - 35* Küp Co2 Siz Bitkili Akvaryum NatHeo, 21:56
Akvaryum Tanıtımı - Ucuza Mineral Katkılar ve Su Hazırlayıcı Yapımı daco, 21:39
Akvaryum Bilimi - Co2'siz Low Tech Akvaryum Kurulumu (tasarım) NatHeo, 21:35
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Eden 511 Thermo otlubaliklisu, 21:14
Filtreleme Seçenekleri - İlk Akvaryumum/tavsiyelerenize İhtiyacim Var NatHeo, 21:04
Yeni Üye Forumu - Arkadaşlar Ben 13 Yaşımdayım Üç Tane Balğım Var NatHeo, 20:59
Sazansıgiller Tanıtımı - Kökün Suya Saldığı Mantar Efe ramazan ay, 20:18
Yeni Üye Forumu - Bitki Solması Efe ramazan ay, 20:07
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Net Berraklığı Nasıl Saglıyabilirim Hidro Dinamik, 19:18
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryuma Meşe Yaprağı Koymak Lulu lulu, 19:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryumda Bulanıklık Hamdi bayram, 18:59
Yeni Üye Forumu - Sakal Yosunu Mu? Ve Tedavi Yöntemi? bearse22, 18:57
Yeni Üye Forumu - 4a Konsept Tanıtım KaanE, 18:40
Akvaryum Tanıtımı - 3d Akvaryum Dekor Esedullah54, 18:37
Yeni Üye Forumu - Katil Ve Adi Salyangoz Bitki Yer Mi? eren12345, 18:35
Omurgasızlar - Şelale Filtre Debisi Fazla KaanE, 18:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesim Ne Zaman Doğurur 1Balikci, 17:49
Yeni Üye Forumu - Black Flame Ve Seiryu Stone İçin Kum Önerisi osmandbnl, 17:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Melek Balığım 1 Aydır Dipte Yüzemiyor . DorukGuppy, 17:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Elma Salyangozu Yavrusu? visamlord, 16:59
Omurgasızlar - Ista 1lt Tup Dolumu rayed, 16:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 55 Litrelik Akvaryuma Hava Motoru Seçimi? Orhan76, 16:12
Sazansıgiller - Minik Lepistes Akvaryumum 1Balikci, 15:51
Akvaryum Tanıtımı - Altın Oran Fotografcılık caga71, 15:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Sunsun 603b Hakkında Mithrandirr, 15:01
Yeni Üye Forumu - Yem Tavsiyesi Orhan76, 15:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:35
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:35
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:35
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:35
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 09:33
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 09:15
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 09:15
- Mikro Kurt Ve Beyaz Kurt Köroglu.88 09:06
- Çeşitli Boylarda Kiraz Karides Köroglu.88 09:06
- Özel Tür Bitkiler sakal34 09:05
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 09:00
- Spotted Angelfish Hiko 09:00
- Black Venezuela Corydoras Hiko 09:00
- F1 Genç Calvus Ve Nadir Tanganyikalar DiscusTurk 08:47
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Uygun Fiyat barsbingul 08:25
- 60x40x40 Clear Akvaryum, Creaqua E-line 30, Diğer barsbingul 08:25
- Bitki Çeşitleri emreemin 08:21
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 08:21
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 08:21
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 08:21
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 08:21
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 08:19
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:19
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:19
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:19
- Ücretsiz Japon Balığı Birol 08:19
- Fluval 306 Sorunsuz djebelli 07:59
- Black Flame Wood cagdas_0606 07:27
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 07:27
- Leptosoma Kitumba Yeni Yetişkinler koyu 06:11
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 04:07
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 02:31
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 02:31
- Cynotilapia Sp. Mbamba 'chilumba' Yavruları thercan 01:03
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 01:01
- Ahşap İskelet İkili Set 113×60×60 Ve 103×60×60h Burak PEKDEMİR 00:52
- Lethrinops Red Cap (1 Erkek 2disi) - Ahli (d. Altı Burak PEKDEMİR 00:52
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:27
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 00:27
- Altın Kafa Melekler Tekin35 00:20
- 25 Adet 4-5 Cm Arasında Siyah Cuce Vatoz tetikk 23:00
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 22:39
- Kriza Gold emree06 22:39
- Kiraz Ve Hayalet Karides Murat Aktuğ 22:33
- Eheim Ecco Pro 300 Ve Chrome Pipe Aporetti 22:09
- Black Galaxy Fishbone (seleksiyon Fazlası) iEmre 21:50
- Aktif Toprak iEmre 21:50
- Dophib Cf300 Askı Filtre iEmre 21:50
- Marina Pilli Dip Süpürgesi /ithal Akvaryum... egemenc 21:49
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 21:22
KULLANICILAR
- 41 Online Kullanıcı, 23 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.