balıklarım ölüyor

erdim demirÇevrim Dışı

İl: Istanbul
erdim demirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2014 00:14
yaklaşık iki hafta önce 150 lt bir akvaryum sahibi oldum içine renksiz doğal 10 torba kum aldım iyice yıkadıktan sonra avaryuma koydum 5 adet 19lt hazır içme suyunu akvaryuma koydum jebo 825 marko dış filtre ile çalıştırmaya başladım yaklaşık üç saat sonrada 10 adet yunus 2 adet sarı prenses 2 adet mavi ve 2 adet beyaz prenses ve 1 tane çöpçü balığımı akvaryuma koydum ( akvaryumcu cikletlerin çöpçü balığının farklı olduğunu söyledi ve turuncuya renginde çizgili bir balık verdi ) akvaryumcunun verdiği akvaryum için su düzenleyicisi ve istenmeyen nidrat ve fosfat gideren suyu biolojik olarak temizleyen kimyasal isimli ilaçlardan 5 er damla damlattımve ertesi gün akşam bir çay kaşığı üzeri silme olacak şekilde yemlemeye başladım bu arada akvaryumunun sıcaklığının 25 dereceye ayarladım. ilk hafta herşey gayet güzeldi fakat sekizinci gün çöpçü balığım öldü nedeni anlayamadım daha sonra ikinci hafta damlalardan ikişer kez daha damlattım fakat bu sabah baktığımda dört balığımın öldüğünü fark ettim ve çok şaşırdım hemen ölü balıkları çıkardım ve akvaryumu takip etmeye başladım fakat akşama kadar üç balığım daha öldü ve büyük bir ihtimalle sabaha kadar ölümler devam edecek ve hiç balığım kalmayacak.balıklarım arada sırtını kuma sürüyor bu mantar belirtisi olabirmi birde üç gün önce akvaryumumda balıklarımdan başka bir şey yoktu bende doğal olsun diye deniz kabuğu aldım iyice yıkadıktan sonra yerleştirdim sadece bir tane deniz yıldızı vardı kırmızı renkliydi onun rengi gitmiş beyazlamış olduğunu dün farkettim acaba deniz yıldızının kırmızı boyası suyu zehirlemiş olabirmi balıklarımda kuma sürtünmeleri haricinde değişik bi duruma rastlamadım ama lütfen acil yardım edebilirmisiniz çok teşekkür ederim erdim demir2014-01-02 00:25:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mehmet ÖzüdoğruÇevrim Dışı

İl: Istanbul
Mehmet ÖzüdoğruÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2014 00:58
Merhaba Erdim Bey,öncelikle geçmiş olsun.Yapılan hatalardan bahsedecek olursak;1.Tank kurulumunda tanka su eklenip,en az bir hafta canlı eklenmeden içerinde canlı varmış gibi filtre,hava motoru ve isiticinin çalıştırilmasi gerekiyor,malesef bu yapilmamis.2.150lt lik tank yunus ciklet için uygun değildir,yunus cikletler 300 lt ve üzeri tanklarda yetiştirilmesi uygundur.3.Ciklet çöpcüsü diye bir canlı türü yoktur,bahsetmiş olduğunuz canlının ismi makrakanta dır,bakımı biraz zordur,500 lt ve üzeri tanklarda beslenmeye uygundur.Üzücüdür ki akvaryumcular bu canlıları insanlara halen ciklet çöpcüsü diye lanse etmekte.Bahsettiğiniz sürtünme sisteminizin yanlış kurulumuyla ilgili. Malesef binbir hevesle koyduğunuz yıldız dekoru suya salinim yapmış,saydığım bu etkenlerin yanında bu saliniminda etkisi olabilir ama malesef siz tabiri caizse binanın temelini baştan yanlış yapmışsınız.

Geçmiş olsun.Mehmet Özüdoğru2014-01-02 01:06:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir