Balıklarım kör oluyor.
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2015 00:56
Merhaba arkadaşlar benim bu cins iki balığım var biri yaklaşık bir aydır kör oldu ve bugün ikincisininde kör olduğunu düşünüyorum. Çünkü yemleri bulamıyorlar ve yüzerken sağa sola çarpıyorlar normalde yabancı bir cisim yaklaşsa kacarlardi ama test için elledim anca dokununca kaçıyorlar. Körmudur balıklarım körse sebebi nedir? Akvaryumda on tane moli üç tane neon var onlarda bi sorun yok sadece bu cins iki balıkta sorun var. [IMG]http://url=http://hizliresim.com/4gP1nJ]
[/url][/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2015 08:45
Bu balıklar melek balığı. İmza kısmımda bir link var hastalıklar linki orada göz fungusu başlığındaki resime bakın gözünde öyle beyaz bir perde kapatmışmı, öyleyse göz fungusu düşünülebilir orada tedavi şeklide var.
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2015 00:59
Yok öyle değil gözleri normal gözüküyor çok parlak yani. Birde çoğunlukla kafaları yukarı doğru yüzüyorlar.
Teşekkür Edenler: [T]202600,Mehmetkaraağaç[/T]
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2015 08:38
Kaç litre akvaryumunuz, ozaman muhtemelen bir zehirlenme düşünülebilir bir filtre bakımı yapın biraz fazlaca su değişimi yapın birkereye mahsus bir dış parazite karşı sularına çok açık tonda metilen mavisiyle tonlama yapabilirsiniz, belki sudaki bu yenileme filtrelerde dolmuşsa temizlik iyi gelebilir, çünkü suda değerler bazen aşırı bozulabilir nitrat aşırı zehirleyici seviyede artabilir.
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2015 11:46
Akvaryumda el yapımı camimi desem hamammı desem bir oyuncak biblo gibi süs şeyleri var sağda arkada ona benzer devası uzunlukta bir yapı var onlar nedir onlar suya salınıp yapıp balıkları zehirlemesin. Bence doğal olmayan şeyleri bulundurmamakta fayda var akvaryumda.
mesutok 2015-05-20 11:47:40
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2015 11:47
Bakteriler için bu ilaç var.
Ben bu işte yeniyim birde yabancı ülkede yaşıyorum oyuzden akvaryumculardan fazla bilgi alamıyorum
Bu akvaryum dış filtre hariç bu şekilde 5 seneden beri böyleymiş. Ben ev alırken ev sahibi akvaryumuda bıraktı. İki yildirda bende. Bi değişiklik yapmadım. Söylemeyi unuttum her 15 günde bir dip temizliği yapıyorum.

Ben bu işte yeniyim birde yabancı ülkede yaşıyorum oyuzden akvaryumculardan fazla bilgi alamıyorum
Bu akvaryum dış filtre hariç bu şekilde 5 seneden beri böyleymiş. Ben ev alırken ev sahibi akvaryumuda bıraktı. İki yildirda bende. Bi değişiklik yapmadım. Söylemeyi unuttum her 15 günde bir dip temizliği yapıyorum.
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2015 12:07
Siz bence haftarda bir bu aralar yüzde 30 su değişimi yapın ve klorsuz dinlenmiş su kullanın kapaksız bir kapta dinlendirilebilir çeşme suyu klor varsa sularda uçar gider. Egerki bir iç parazit gelişmişse, balığın dışkısı beyaz, yahut jöle gibi çıkıyorsa ilgili balıklar ayrı bir akvaryuma ayırtılıp varsa. hava taşıyla suları havalandırılırken hava taşı yoksa fazla akıntı yapmayacka bir iç filtrenin süngeri çıkartılıp tedavi boyunca süngersiz kullanılabilir ilacı emmemesi açısından süngersiz kullanılıyor, sonra oralarda varsa Sera backtopur Direct hapı alınıp tedavi uygulanabililir, birde aşağıda imza kısmımda bir link var hastalıklar linki orada drops-bloat başlığı altındaki konular incelenebilir. Balıkta bir dış parazit varmı bilmiyorum beyaz benek gibi kuyruklarda tuz tanesi gibi noktacılar olur oda o linkte resimlerde var parazit konularınıda inceleyin. Balık kendini kayalara falan sürtüyormuydu iyice kötüleşmeden önce bir dış parazit varmıyda düşünülebilir. Bu aralar filtre ye dokunmayın isterseniz 1 aydan önce su değişimeyle devam edin, su değişimni haftalık yapın. mesutok 2015-05-20 12:12:34
Yada bir ihtimal bu balıklara yemlemeyi çokmu az yapıyordunuz bilemiyorum neden böyle oldu düşünmek lazım. Yem vemeniz yeterlimiydi ögünlerde.
İç parazit ve iç hastalıklarda bu hap kullanılabilir tedavide:
SERA BACKTOPUR DİRECT KULLANIM:
TATLI VE TUZLU SU AKVARYUMLARINDA İÇ PARAZİT TEDAVİSİNDE KULLANIR. KARINLARIN ŞİŞKİN OLMASINDAN BALIKLARINIZ İÇ PARAZİT RAHATSIZLIĞI OLDUĞUNU ANLAYABİLİRSİNİZ. BU DURUM GENELLİKLE PULLARIN KABARIK VE GÖZLERİN FIRLAK OLMASI GÖRÜNÜMÜ İLE BİRLİKTE OLUR. DİĞER BELİRTİLER İSE; SALLANTILI HAREKETLER GÖSTERMELERİ, RENKLERİN KOYULAŞMASI, İŞTAHIN AZALMASI VE SONUNDA TAMAMEN İSTEKSİZ BİR DURUM ALMALARIDIR. HASTALIĞI GEÇ FARK ETMİŞ OLSANIZ BİLE SERA BACTOPUR DİREKT KULLANARAK HEM HASTA OLANLARI TEDAVİ EDER, HEM DE HENÜZ HASTA OLMAMIŞ OLANLARI KORUMUŞ OLURSUNUZ.
KULLANMA TALİMATI :
HER 50 LİTRE AKVARYUM SUYUNA 1 TABLET TEDAVİ ESNASINDA İYİ BİR HAVALANDIRMA SAĞLAYINIZ. CO2 GÜBRELEME SİSTEMİNİ KAPATINIZ, KARBON FİLTREYİ KULLANMAYINIZ. 3 GÜN SONRA SUYU %50 DEĞİŞTİRİNİZ, HENÜZ İYİLEŞME GÖZLENMİYORSA TEDAVİYİ TEKRAR EDİNİZ. GEÇMİŞSE SERA SÜPER KARBON İLE FİLTRELİME YAPMANIZI ÖNERİRİZ SUYA. EĞER HASTALIK İLERLEMİŞSE SERA BACTOPUR DİREKT İLE BALIĞINIZA YOĞUN BANYO YAPTIRMANIZI ÖNERİRİZ. BUNUN İÇİN 2 LİTRELİK AYRI BİR KAPTA 1 TANE SERA BACTOPUR DİREKT TABLET ERİTİNİZ, HASTALIKLI BALIKLARI 30 DAKİKA BOYUNCA BU KAPTA BANYO YAPTIRINIZ VE TEKRAR AKVARYUMA KOYUNUZ AYRICA AKVARYUMA NORMAL DOZDA SERA BACTOPUR DİREKT UYGULAYINIZ.
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2015 12:15
Yok balıklarda beyaz noktalar yok. Ben o hastalık bölümüne bir göz gezdirdim daha dikkatli okurum ama o tür belirtiler yok. Dışkısı falan normal. Mesela sarı melek balığım şuan kontrolsüz bir şekilde suyun akışına yuvarlanıp duruyor akvaryumun içinde.
Yemlemeyi iki gün de bir yapıyorum. Burdaki akvaryumcular haftada bir yap diyor hatta ayda bir yap diyen bile oldu.
yem olarak bunu kullanıyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Yemlemeyi iki gün de bir yapıyorum. Burdaki akvaryumcular haftada bir yap diyor hatta ayda bir yap diyen bile oldu.

Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2015 12:26
Suyun akışına akıntıya yuvarlanıp duranın durumu hiç iyi değil inşaallah ölmez solungaçları açılıp kapanmıyorsa, kapanmayı bırakırsa ölmüş demektir.. Size söyleyenler çok bilinçsiz söylemiş. Balıklar yetersiz beslenmedende bu hale geliyor olabilir bu şekilde, yemleme sabah akşam yapılırsa iyi olur hergün. Sabah akşam yapın yemlemeyi hergün ve o kapaktaki çok ondan baş parmak ve işaret parmağınızınla ucuyla tutabildiğiniz kadar tutun atın sabah akşam yesin balıklarınız tabi meleklerden başka balık varsa biraz daha fazla atabilirsiniz. Başka türler varsa onlara uygun yemde alabilirsiniz biri iki çeşit yem kulanabilirsiniz balıklarda. Melekler canlı yemide sever arada onlara çeşitli canlı yemlerde verebilirsiniz kurtlar canlı akvaryumcuda satılır balıklar için minik kurtlar, su piresi gibi canlılar vardır, artemia gibi. Biraz önce sabah akşam yemlemeyle devam edin bakalım düzelme olacakmı olmazsa ilaçlı tedavi düşünülebilir.
mesutok 2015-05-20 13:27:06
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2015 16:35
Yardımlar için teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi parmak uçlarımla yem veriyorum kaptaki miktarı sadece ne çeşit bi yem kullandığımı görmeniz için yaptım. Birde dış filtre nin içine ne gibi filtre malzemeleri koymalıyım? İçinde sadece sünger ve beyaz delikli taşlar var. Bunların değişme süreleri ve ne işe yarar hakkında beni bilgilendirirseniz size duacı olurum.
Dediğiniz gibi parmak uçlarımla yem veriyorum kaptaki miktarı sadece ne çeşit bi yem kullandığımı görmeniz için yaptım. Birde dış filtre nin içine ne gibi filtre malzemeleri koymalıyım? İçinde sadece sünger ve beyaz delikli taşlar var. Bunların değişme süreleri ve ne işe yarar hakkında beni bilgilendirirseniz size duacı olurum.
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2015 16:43
Başka birşey almanıza gerek yok, Onları değiştirmeyede gerek yok. Ayda bir Akvaryumdan aldığınız bir kap suyun içine sokun ellerizle sıkarak süngeri temizleyin yerine takın, delikli taş dediğiniz seramik diye geçer ismi onlarıda incitmeden suyun içinde çamurundan arındırın geri yerine koyun, onlar iri pislikleri tutmak için süngerde ince pislikleri tutmak için bu kadar iyice eskimeden yeni malzeme almanıza hiç gerek yok. Ve aynı zamanda bu delikli taş tediğiniz seramige ve süngerin içine faydalı bakterilerde yerleşir bu faydalı bakteriler filtrenin tuttuğu artıkları işler zararsız hale getirmeye çalışır. Onun için akvaryumdan aldığınız suyun içinde temizleyin süngerleri diyorumki faydalı bakteriler zarar görmesin.
mesutok 2015-05-20 16:47:15
Şu aşağıya eklediğim linkleri okuyun birçok şeyi öğrenmiş olacaksınız:
http://www.akvaryum.com/Forum/neden_su_degisimi_yapilir_dogru_zaman_ve_miktar_ne_olmali__k608486.asp
Onların üzerine birde şu konuyu incelerseniz süper olur: