balıklara direk çeşme suyu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Suyu koymadan önce her seferinde mutlaka kokluyorum ve her seferinde klor kokusu var,ama geceleri daha çokmu var bilemem ben suları genellikle öğlen 1/2 gibi değiştiriyorum yada akşam 8/9 gibi
Valla ben bizim buradaki suyu direk akvaryuma eklesem 2 saat dayanırlarmı bilmem
Bizim burda sular resmen rakı misali bembeyaz akıyor.. zaten içme suyu olarak kullanmıyoruz.
Japon akvaryumunuzun suyunu iki günde bir değiştirmemek açısından şu anki filtreleme sisteminizi bilmemekle birlikte Şelale Filtre öneririm.
Bir başka önerim de aşağıdaki konuya bakmanız. Kolay gelsin...
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=5601
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=5601
linkteki olay gerçekten çok üzücü,ama nedeni bence klorlu su değil,arkadaşın bahsettiği üzere ikiaydır temizlik yapılmayan bir akvaryum ve haliyle bütün zehirler dibe çökmüş oda suyu temizleyim derken dibe kumların arasında bulunan nitrat suya karışıyor ve değişim miktarıda az olduğu için balıklar ölüyor,yani benim tahminim bu çünkü bizim dükkandaki akvaryumda 8 yunus 5 sarı prenses vardı,hatta geçenlerde bi ilan verip satacaktık sonra vazgeçtik,bu akvaryumda malesef 6/7 aydır doğru düzgün su değişimi yapamıyorduk,çünkü bulunduğumuz pasajın suları kesilmişti ,dibi karıştıpta sudaki nitrat artmasın die sadece yüzeyden 5 ltlik bir bidonla su çekiyorduk ve ilave ediyoruk,fakat geçen hafta yunuslar büyümelerinin etkisiyle inanılmaz bi şekilde birbirlerini kovalamaya başladılar daha önce öle birşey yoktu herhalde birbirlerine kur yapıyorlar die düşündük görseniz tozu dumana katıyorlardı iki üç gün içinde su adeta çamur oldu ve malesef evelsi gün balıkların hepsini kaybettik.sonuç olarak arkadaşlar suyunuz temiz gözüküyor diye lütfen dip çekiminizi etelemeyiniz bu nitrat çok kötü bişey birden götürüyor bizim güzelim balıklaırmız ve linkteki arkadaşın balıklarıda bence bu yüzden ölmüştür
Arkadaşlar ben de istanbul gaziosmanpaşada oturuyorum, yaklaşık 1 aydır %25-%30 luk değişimleri direk çeşmeden veriyorum hiç bir sorun yok, hatta dün %45 klorlu dinlenmemiş suyla değişim yaptım, sorun yok,
aylardır ben de dinlendiriyordum, artık dinlendirmiyorum.
Ben diyeceğimi dedim. Herkes istediğini uygulamakta tabi ki serbesttir.
[QUOTE=srdrç]Bence şebeke suyundaki az miktarda bulunan klor balıklardaki parazitleri öldürüyor ve balıklarımı görseniz maşallah sanki hergün büyorlar,hepinize tavsiye ederim [/QUOTE]
Bu maalesef çok yanlış bir düşüncedir.İzafi olarak doğru olmakla beraber çok riskli ve uygulanılmaması gereken bir yöntemdir.
Dinlendiremiyorsanız mutlaka preparat kullanın.Bir olmaz 3 olmaz 10 olmaz...Ama bir olurki çok üzülürsünüz.
Sağlıklı balıklar dilerim...