Balık mumyalama?
Selam arkadaşlar sanırım başlık bayağı garip oldu ama ne yazacağımı bilemedim. Kusura bakmayın sormak istediğim:
1 adet dev vatozum var dev derken dev yani 25 cm falan baya yaşlanı hani balıklar ölünce ufak heryeri kapalı bir akvaryuma koyup süsü amaçlı kullanıyolar ya o nasıl yapıyor yardımcı olursanız sevinirim.
NOT: Yanlış anlaşılmasın balıklarımı öldürüp yapmayı düşünmüyorum 2-3 senedir vatoz bende eğer ölürse ne yapacağımı bilemiyorum atmaya kıyamıyorum. En uzun süre yaşayan balığım hemen hemen...
Lütfen imla kurallarına dikkat edelim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sanırım bir kimyacı ile konuşmanız gerek Doktor falan da olabilir.. O sıvıyı biliyorum birkaç yerde gördüm ama adını bilmiyorum..
Lütfen noktalama isartelerine ve imla kurallarina özen gösterelim.Sürekli küçük yada büyük harfle yazmayalim.Saygilar,
Yaklaşık %40lık formaldehit çözeltisinde saklayabilirsiniz.
Saygılar.
Formaldehit'i nereden bulacağım? Bir de akvaryumcunun birinde görmüştüm hiçte deforme olmamıştı acaba o neydi? Lütfen yardım.
Teşekkürler.
Lütfen imla kurallarına dikkat edelim. Devamlı küçük ve büyük harf kullanmayalım.
Daha önce birinden duyduğum ama hiç uygulamadığım bir yönteme göre;
Balık eritilmiş parafine batırılır ve çıkartılarak parafinin ince bir tabaka halinde kuruması sağlanır. (Bir kaç saniyede kurur.) Bu yöntem balığın iç organlarının çıkarıldıktan sonra uygulanırsa sanırım daha iyi olur. Kolay gelsin...
Lütfen imla kurallarına dikkat edelim. Devamlı küçük ve büyük harf kullanmayalım.
(Moderatör arkadaşlar sakıncalı bulursa silebilirler.)