Aquaclay kum tartışması
Aquaclay, kanymca denitrifikasyon yapmasy ve bitki köklerine(özgül a?yrly?ynyn hafif olmasy nedeniyle)su geçirgenli?i sa?lamasy dy?ynda pek bir i?e yaramyyor gibi.
Dy? yüzünün aerobik bakteriler için sanyldy?y kadar uygun olmady?yny dü?ünüyorum(en azyndan çok daha etkili zemin substratlar mevcut)
Eser elementleri açysyndan zengin bir malzeme oldu?unu söylenebilir mi?bu konuda ara?tyrmasy olan var my?(en çok ö?renmek istedi?im konuda budur)
Kysaca aquaclay için benim söyleyebilece?im en büyük özellik denitrifikasyon ortam sa?lamasy(taneleri kyrdy?ymda içinde kanallary çok rahat görebiliyorum)
Bitkili akvaryumlarda taban malzemesi olarak kullanylmasy sykça tavsiye edilen bu ürün hakkynda yanly? bildi?im yada hiç bilmedi?im bir ?eyler olabilir dü?üncesiyle gündeme getirmek istedim,fikirleri olanlar payla?abilir mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Serhat bey tebrikler,
Canly do?uranlar akvaryumunda 30 lt. aquaclay ground kullanan birisi olarak bu konuyu bir kez olsun dü?ünmemi?ken soruyu gündeme getirdi?iniz için tebrikler.
Sizden sonra net'te biraz ara?tyrma yaptym ve özellikle arady?ym kimyasal analiz bilgilerine hiç bir yerde ula?amadym.
Firmanyn web sayfasy '' http://www.aquaclay.de/ '' sizin söylediklerinize ek bir katkyda bulunmamy?.
Ben de ü?enmedim derdimi anlatan bir mail gönderdim. Cevap gelirse sizi de bilgilendiririm. (Kyrykkale - Almanya kaç kilometre )
Saygylar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba,
Bu forum ba?ly?y geriye dü?mü? ancak yeni bir ba?lyk açyp kirlilik yaratmaktansa ayny ba?lykta devam etmeyi uygun gördüm.
Aquaclay web sitesine sordu?um sorulara cevap geldi. Sizlerle payla?mak istedim. (ingilizcem çok da iyi olmady?y için eksik veya hataly çevirmektense oldu?u gibi yazmayy tercih ettim)
Serhat bey'in sorularyna da en ba?tan cevap verecek olursak:
-Eser element dahil hiç bir su de?erine katkysy, daha do?rusu etkisi yok. Yazylanlar tam olarak ?u: ''Besinleri korur ve ihtiyaç duyuldu?u zamanlarda ilave eder, bu sayede bitkiler hyzly ve sa?lykly büyür''
-Bakerilerin yerle?mesini sa?layan özel yüzeyi ile hafif (slight-tam olarak yazylan bu) bir biofiltre etkisi sa?lar. Böylece biotop'un ya?ayabilrli?ini arttyryr.
SORU:
I hope this information will satisfy you, and I remain at your disposal should you have further requests!
Isabelle Caron
Aquaclayr
TECHNICAL SHEET
Natural product made out of expanded clay
Mineral consistance
Quartz 20 - 25 M.-%
Illite 25 - 30 M.-%
Caolinit 25 - 30 M.-%
Lime spar 05. Aug M.-%
Feldspar up to 6 M.-%
Haematite up to 6 M.-%
Titanit appr. < 1 M.-%
Chemical composition
SiO2 53 M.-%
Al2O3 18 M.-%
Fe2O3 6 M.-%
CaO 4 M.-%
MgO 2 M.-%
K2O 3 M.-%
SO3 < 1 M.-%
Being out of expanded clay and burned at 1.200°C , our
Aquaclayr is free of UV radiations,free of bacteria, insects, fungus, diseases, weed seeds and pests.
Its tariff number: 68062010 0
The material is made in Germany and is regularly controlled at different institutes in Germany.
Product information Aquaclayr Ground
Type |
Aquaclayr Ground | |
Basic properties |
||
Material type |
Burnt clay |
|
Grain shape |
Oval/round porous |
|
Geometrical properties |