AKVARYUMUN ÖN CAMI ÇATLADI
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
ya ben inanamiyom ya nekadar cam catlamasi cam kirilmasi sorunu yasaniyo ulkemizde... balik sever arkadaslar akvaryum almadan önce camin kalinligina dikkat edin bence. soldirer arkadasim cam kac mm ??
iyi gunler.
ya ben inanamiyom ya nekadar cam catlamasi cam kirilmasi sorunu yasaniyo ulkemizde... balik sever arkadaslar akvaryum almadan önce camin kalinligina dikkat edin bence. soldirer arkadasim cam kac mm ??
iyi gunler.
[/QUOTE]
Nail bey ben akvaryumumu hazır almaktan ziyade camcılara yaptırmaya her zaman öncelik vermişimdir ,şu an kullandığım akvaryumumda cacıda yapıldı 85*50*50 8mm.
Camcıları dolaşırken bir bilgi öğrendim, size aktarmak isterim cam piyasasında dünyada Türkiye en iyi ve sağlam camları üreten bir kaç ülkeden biriymiş.Şu an akvaryumum Türkiye Trakya cam firmasının camı ile yapıldı.
Yani sonuç olarak siz dostlarıma sakın ola ithal camdan yapılma tank kullanmamanızı ve ithal marka hazır tanklar almamanızı öneririm.Markaları vermiyeceğim hepimiz biliyoruz.( uzakdoğu hele hele hiç yaklaşmayın.)
İyi cam nasıl anlaşılırmış = Kaliteli bir cama baktığınızda dalgalanma hissi veren lekeler göremezmişiz.Ayrıca cama çaprazından baktığınızda ışık yansıması yapmazmış.Dolu tankta önden direk baktığımızda içerdeki objelerin büyüklüğü ne kadar ise çaprazdan bakılınca da o büyüklüğe yakın görebilmeliymişiz yani mercekleme yapmamalıymış.İçerisinde kesinlikle hava kabarcığı gibi minik zerrecikler olmamalıymış.Helede akvaryum yapılıcaksa.
Saygılarımla.
Samet bey Geçmiş olsun Belki cam silikonu kullana bilirsiniz
görüntü yönünden eksi olabilir ama çatlağı durdura bilir..iç ve dış dan çatlak ve çatlağın ilerleyebileceği kısmımlara silikon kullanın benim akvaryumum alt dan çatlada boydan boya neredeyse silikon kullandım 24 saat bekledim yıkadım 3 aydır tık yok..
(pek sağlıklı olmaz ama bi süre idare eder diye düşünüyorum)
saygılar..
Öncelikle geçmiş olsun Samet Bey,
Bu işlerle büyük çaplı uğraşan camcılarla, sanayilerle bağlantısı olan camcılarla işinizi halledebilirsiniz.