Akvaryumum için hangi balık uygun olur ?

byadrenalinÇevrim Dışı

İl: Istanbul
byadrenalinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 15:04
Merhaba arkadaşlar,
Forumda biraz dolandım kendi akvaryumumun boyutu ile ilgili bazı şeyler okudum ve ne yalan söyleyeyim biraz da moralim bozuldu. Elimdeki bir akvaryum var. Kız arkadaşım tarafından hediye edildi. Dolayısıyla kullanmak zorunda kaldım biraz da :) Balıklarıyla her şeyi ile almış pet shop tan yalnız okuduklarım beni biraz üzdü. Akvaryumun ufak olduğunu balıklara eziyet ettiğim yazıyor bazı yerlerde de. Burda ki profesyonel arkadaşlardan bilgi almak istedim birebir.

Akvaryum Ölçüleri
Boy: 60
En: 20
Yükseklik: 30

Orta boy iç filtre var. Watt 'ını bilmiyorum. 

İçinde 6 balık var şu an da. 3 tane yunus ciklet 2 kırmızı ciklet ve bir sarı prenses. Ben gerekirse bu balıkları arkadaşıma verip yerine akvaryumum da bakabileceğim bir balık türü koymak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Bu da fotoğrafı. Fotoğrafta yedi balık var. Biri öldü malesef.
http://foto.akvaryum.com/fotolar/151230/20130909_133218.jpg
byadrenalin2013-09-28 15:06:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vavienÇevrim Dışı

İl: Izmir
vavienÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 15:12
60*30*20 ebatlarındaki akvaryumun yaklaşık 36 litre hacmindedir.Ben 40 litrelik tankımda lepistes besliyorum ve seyir zevki olsun bakımı olsun çok haz alıyorum.Ayrıca çam ve eledoa bitkileri mevcut tankımda.40 tanede yavruladılar tabi onlarıda 10 litrelik akvaryumuma koydum, biraz büyüsünler annelerinin yanına alacağım :) Özetle sana tavsiyem lepistes ve canlı bitki koyman tankına...

byadrenalinÇevrim Dışı

byadrenalinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 16:04
[QUOTE=vavien]60*30*20 ebatlarındaki akvaryumun yaklaşık 36 litre hacmindedir.Ben 40 litrelik tankımda lepistes besliyorum ve seyir zevki olsun bakımı olsun çok haz alıyorum.Ayrıca çam ve eledoa bitkileri mevcut tankımda.40 tanede yavruladılar tabi onlarıda 10 litrelik akvaryumuma koydum, biraz büyüsünler annelerinin yanına alacağım :) Özetle sana tavsiyem lepistes ve canlı bitki koyman tankına...[/QUOTE]

Okuduğum bir kaç konu da da böyle yazıyordu. Bende öyle yapmayı düşünüyorum yalnız canlı bitki konusunda hiç bilgim yok biraz araştırma yapmalıyım sanırım :) Canlı bitki için herhangi toprak vs. kullanıyor musun ? Bitki normal akvaryum kumunda mı duruyor. Işık gerekli mi illaki ? Bende 3 tane led ışık takılı şu anda 12 voltuk olanlardan. Bu iş görür mü yoksa ultra viyole mi almalıyım ?

Bu arada yardım ve cevabın için çok teşekkürler :)

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Ankara
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 16:38
[QUOTE=byadrenalin][QUOTE=vavien]60*30*20 ebatlarındaki akvaryumun yaklaşık 36 litre hacmindedir.Ben 40 litrelik tankımda lepistes besliyorum ve seyir zevki olsun bakımı olsun çok haz alıyorum.Ayrıca çam ve eledoa bitkileri mevcut tankımda.40 tanede yavruladılar tabi onlarıda 10 litrelik akvaryumuma koydum, biraz büyüsünler annelerinin yanına alacağım :) Özetle sana tavsiyem lepistes ve canlı bitki koyman tankına...[/QUOTE]

Okuduğum bir kaç konu da da böyle yazıyordu. Bende öyle yapmayı düşünüyorum yalnız canlı bitki konusunda hiç bilgim yok biraz araştırma yapmalıyım sanırım :) Canlı bitki için herhangi toprak vs. kullanıyor musun ? Bitki normal akvaryum kumunda mı duruyor. Işık gerekli mi illaki ? Bende 3 tane led ışık takılı şu anda 12 voltuk olanlardan. Bu iş görür mü yoksa ultra viyole mi almalıyım ?

[/QUOTE]

Led ışıklar bitkiler için yetersiz olduğu gibi çok yosun yapar maalesef. İlle led derseniz Power led kullanmanız lazım, kırmızı ve mavi renklerde olması gerekiyor. Ancak en iyi çözüm floresandır. En olmadı akvaryum uzun olduğu için iki taraftan gece lambasıyla tasarruflu ampülü üstten vererek bitkilere bakabilirsiniz. Kum olarak ucuz yollu dere kumu öneririm. Dere kumu yerine siyah kuvars kum veya aquaclay kullanabilirsiniz. Ne kadar kum gerektiğini aşağıdaki linkten hesaplayabilirsiniz:

Balık olarak elinizdeki balıkları verip farklı balıklarla yolunuza devam edebilirsiniz. Lepistes ve canlı doğuran türlerini önermiyorum, çünkü lepistes yeni başlayacak birisi için biraz hassas olabilir, ayrıca yavrularla başa çıkamayabilirsiniz. Onun yerine bitkilendirip, kök koyup, ağır abi olarak bir erkek betta, yanına 6'lı rasbora sürüsü, elma salyangozu, nerite salyangoz ekleyebilirsiniz, otocat ekleyebilirsiniz (bulabilirseniz). Bu şekilde seyir zevki yüksek olur ve balıklar için de uygun olur. 

erayyoldassÇevrim Dışı

erayyoldassÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 20:30
30*16*20 yaklaşık 20 lt'lik bir akvaryumda  hangi tür tavsiye edersiniz ? 
 21 litrelik bir tank 
 30 watt iç filtre 
  15 günde bir dip çekimi

byadrenalinÇevrim Dışı

byadrenalinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2013 00:51
[QUOTE=Saussure][QUOTE=byadrenalin][QUOTE=vavien]60*30*20 ebatlarındaki akvaryumun yaklaşık 36 litre hacmindedir.Ben 40 litrelik tankımda lepistes besliyorum ve seyir zevki olsun bakımı olsun çok haz alıyorum.Ayrıca çam ve eledoa bitkileri mevcut tankımda.40 tanede yavruladılar tabi onlarıda 10 litrelik akvaryumuma koydum, biraz büyüsünler annelerinin yanına alacağım :) Özetle sana tavsiyem lepistes ve canlı bitki koyman tankına...[/QUOTE]

[/QUOTE]

Led ışıklar bitkiler için yetersiz olduğu gibi çok yosun yapar maalesef. İlle led derseniz Power led kullanmanız lazım, kırmızı ve mavi renklerde olması gerekiyor. Ancak en iyi çözüm floresandır. En olmadı akvaryum uzun olduğu için iki taraftan gece lambasıyla tasarruflu ampülü üstten vererek bitkilere bakabilirsiniz. Kum olarak ucuz yollu dere kumu öneririm. Dere kumu yerine siyah kuvars kum veya aquaclay kullanabilirsiniz. Ne kadar kum gerektiğini aşağıdaki linkten hesaplayabilirsiniz:

Balık olarak elinizdeki balıkları verip farklı balıklarla yolunuza devam edebilirsiniz. Lepistes ve canlı doğuran türlerini önermiyorum, çünkü lepistes yeni başlayacak birisi için biraz hassas olabilir, ayrıca yavrularla başa çıkamayabilirsiniz. Onun yerine bitkilendirip, kök koyup, ağır abi olarak bir erkek betta, yanına 6'lı rasbora sürüsü, elma salyangozu, nerite salyangoz ekleyebilirsiniz, otocat ekleyebilirsiniz (bulabilirseniz). Bu şekilde seyir zevki yüksek olur ve balıklar için de uygun olur. 

[/QUOTE]

Cevaplarınız için teşekkürler. Balık konusun da çokta yeni sayılmam. Yani biraz da olsa tecrübem var. Lepistes yavrularıyla uğraşmam pek sorun olmaz. Ya dediğiniz gibi bitkilendirip lepistes deniyeceğim ya da akvaryumu bir kenara alıp yeni büyük tank cikletlerimi taşıyacağım. Yavrular içnde bu akvaryumumu kullanacağım sanırım :)

vavienÇevrim Dışı

vavienÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 01:30
[QUOTE=byadrenalin][QUOTE=vavien]60*30*20 ebatlarındaki akvaryumun yaklaşık 36 litre hacmindedir.Ben 40 litrelik tankımda lepistes besliyorum ve seyir zevki olsun bakımı olsun çok haz alıyorum.Ayrıca çam ve eledoa bitkileri mevcut tankımda.40 tanede yavruladılar tabi onlarıda 10 litrelik akvaryumuma koydum, biraz büyüsünler annelerinin yanına alacağım :) Özetle sana tavsiyem lepistes ve canlı bitki koyman tankına...[/QUOTE]

[/QUOTE]

Merhaba çağatay sorularını yeni gördüm bildiğim kadarıyla hemen cevaplıyayım :) Benim akvaryumumda eledoa ve çam(tilki kuyruğu )bitkileri mevcut.Yavruların arasına saklanması ve bakımlarının kolay olması sebebiyle bu bitkileri seçtim.Ayrıca çam bitkisinin sudaki nitratı azalttığını okudum bi kaç yerde.Bu bitkiler için herhangi bir toprak almadım ve ışık olarak 15 watt mavi ampül var yeterli geliyor.Zaten 3 kök aldığım çam 10 kök oldu oldukça hızlı gelişen ve sürgün veren bir bitki, eledoa da aynı şekilde hızlı büyüyor.Kafana takılan sorular olursa çekinmeden sorabilirsin bildiğim tüm bilgileri paylaşırım, iyi balıklar :)

[QUOTE=erayyoldass]30*16*20 yaklaşık 20 lt'lik bir akvaryumda  hangi tür tavsiye edersiniz ? 
 21 litrelik bir tank 
 30 watt iç filtre 
  15 günde bir dip çekimi
[/QUOTE]

Erol merhaba, 30*16*20 ebatlarındaki bir akvaryum 10 litre hacmindedir aşağı yukarı ama ölçülerini tahminimi söyledin bilemiyorum.20 litrelik bir akvaryumda betta balığı besleyebilirsin ama daha hareketli bir akvaryum olsun dersen 1e3d lepistes öneririm.(Lepistesler bir süre sonra yavrulayacak ve hacim küçük gelecektir ) Japon balığı beslersen hacim yine küçük gelecektir lakin 2 japon bitkisiz ve kumlu bir akvaryum hoş durur.Saygılar

TPLÇevrim Dışı

TPLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 06:38
Öncelikle merhaba Çağatay bey benim size önerim ; öncelikle akvaryumu bitkilendirip 20-30 adet kiraz karides almanız sonra içine 1e 3d olarak lepistes koymanızdan yana görsellik açısından çok güzel olur :) 

byadrenalinÇevrim Dışı

byadrenalinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 13:09
[QUOTE=vavien][QUOTE=byadrenalin][QUOTE=vavien]60*30*20 ebatlarındaki akvaryumun yaklaşık 36 litre hacmindedir.Ben 40 litrelik tankımda lepistes besliyorum ve seyir zevki olsun bakımı olsun çok haz alıyorum.Ayrıca çam ve eledoa bitkileri mevcut tankımda.40 tanede yavruladılar tabi onlarıda 10 litrelik akvaryumuma koydum, biraz büyüsünler annelerinin yanına alacağım :) Özetle sana tavsiyem lepistes ve canlı bitki koyman tankına...[/QUOTE]

[/QUOTE]

Merhaba çağatay sorularını yeni gördüm bildiğim kadarıyla hemen cevaplıyayım :) Benim akvaryumumda eledoa ve çam(tilki kuyruğu )bitkileri mevcut.Yavruların arasına saklanması ve bakımlarının kolay olması sebebiyle bu bitkileri seçtim.Ayrıca çam bitkisinin sudaki nitratı azalttığını okudum bi kaç yerde.Bu bitkiler için herhangi bir toprak almadım ve ışık olarak 15 watt mavi ampül var yeterli geliyor.Zaten 3 kök aldığım çam 10 kök oldu oldukça hızlı gelişen ve sürgün veren bir bitki, eledoa da aynı şekilde hızlı büyüyor.Kafana takılan sorular olursa çekinmeden sorabilirsin bildiğim tüm bilgileri paylaşırım, iyi balıklar :)

[QUOTE=erayyoldass]30*16*20 yaklaşık 20 lt'lik bir akvaryumda  hangi tür tavsiye edersiniz ? 
 21 litrelik bir tank 
 30 watt iç filtre 
  15 günde bir dip çekimi
[/QUOTE]

Erol merhaba, 30*16*20 ebatlarındaki bir akvaryum 10 litre hacmindedir aşağı yukarı ama ölçülerini tahminimi söyledin bilemiyorum.20 litrelik bir akvaryumda betta balığı besleyebilirsin ama daha hareketli bir akvaryum olsun dersen 1e3d lepistes öneririm.(Lepistesler bir süre sonra yavrulayacak ve hacim küçük gelecektir ) Japon balığı beslersen hacim yine küçük gelecektir lakin 2 japon bitkisiz ve kumlu bir akvaryum hoş durur.Saygılar
[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için :) Lepistes ile vatos veya çöp balığı birlikte yaşayabilirler değil mi ?

[QUOTE=Karmaşık Çocuk]Öncelikle merhaba Çağatay bey benim size önerim ; öncelikle akvaryumu bitkilendirip 20-30 adet kiraz karides almanız sonra içine 1e 3d olarak lepistes koymanızdan yana görsellik açısından çok güzel olur :) [/QUOTE]

Öneri için teşekkürler :)
byadrenalin2013-09-30 13:11:06

TPLÇevrim Dışı

TPLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 14:41
Tabiki yaşarlar bir sorun olmaz 

vavienÇevrim Dışı

vavienÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 19:03
[QUOTE=byadrenalin][QUOTE=vavien][QUOTE=byadrenalin][QUOTE=vavien]60*30*20 ebatlarındaki akvaryumun yaklaşık 36 litre hacmindedir.Ben 40 litrelik tankımda lepistes besliyorum ve seyir zevki olsun bakımı olsun çok haz alıyorum.Ayrıca çam ve eledoa bitkileri mevcut tankımda.40 tanede yavruladılar tabi onlarıda 10 litrelik akvaryumuma koydum, biraz büyüsünler annelerinin yanına alacağım :) Özetle sana tavsiyem lepistes ve canlı bitki koyman tankına...[/QUOTE]

[/QUOTE]

21 litrelik bir tank 
 30 watt iç filtre 
  15 günde bir dip çekimi
[/QUOTE]

[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için :) Lepistes ile vatos veya çöp balığı birlikte yaşayabilirler değil mi ?

[QUOTE=Karmaşık Çocuk]Öncelikle merhaba Çağatay bey benim size önerim ; öncelikle akvaryumu bitkilendirip 20-30 adet kiraz karides almanız sonra içine 1e 3d olarak lepistes koymanızdan yana görsellik açısından çok güzel olur :) [/QUOTE]

Öneri için teşekkürler :)
[/QUOTE]

Lepistesle söylediğin balıklar yaşar fakat vatoz balığına hiç bulaşma derim  çöpçü balığı ve lepistes benim tavsiyem.Lepistes yavrularımla çok iyi anlaştı bronz çöpçüm :)

sarısüloÇevrim Dışı

İl: Samsun
sarısüloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 19:19
elodea alsan biraz ,2 çöpçü yavru olsa daha iyi olur 1e 3d lepistes ama akvaryum gözüne boş görünür ; yada 1 tane beta alıp hiç uğraşmadan ayda 1 bakım yaparsın akvaryum daha da boş görünür ; yada 3 lepistes 3 neon tetra 2 çöpçü alırsın yanına da elodea alırsın. elodea yı yazın suya saldım evin içinde pek ışık almıyodu zaten kökü falan yok 2 katına çıkmıştı nasıl bi bitki sen düşün.

KULTIGINÇevrim Dışı

İl: Ankara
KULTIGINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 21:44
Kırmızı ciklet demişsiniz de,sanırım paslı ciklet onlar di mi?

TPLÇevrim Dışı

TPLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2013 22:04
[QUOTE=vavien]
Lepistesle söylediğin balıklar yaşar fakat vatoz balığına hiç bulaşma derim  çöpçü balığı ve lepistes benim tavsiyem.Lepistes yavrularımla çok iyi anlaştı bronz çöpçüm :)
[/QUOTE]

Ben vatoz'u öneririm çok iyi bir yosun yiyicidir ama cüce vatoz tercihimdir açıkcası çoğu balıkla uyum içerisinde yaşar ben lepistes yavrularımın yanına bile koydum hiçbir sorun yok