Akvaryumdaki su lekesi
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 16:59
Arkadaşlar benim akvaryumda bi bölümünde yukardan aşağı doğru yaklaşık 5 cm genişliğinde su lekesi var.Ne yaptıysam çıkaramadım(kireç çözücü vs.).Bunları nasıl çıkarabilirim bilgisi olan var mı ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 17:37
Emrah bey limon işe yaramadı.Sinan bey sirkeli suda işe yaramadı.Hepinize teşekkür ederim.Sera ph da deneyeceğim.
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 18:59
Benim sana tavsiyem elma sirkesi. Elma sirkesinin sürmen ile bütün kireçler anında çıkıyor sürtmene gerek bile yok.
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 19:09
Yok elma sirkeside fayda etmedi saol.Bu biraz daha farklı galiba musallat oldu vallahi.
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 20:57
Arkadasım resim koyabilirmisin bu sendeki kirec değil galiba kirec sokcude sokmedigine gore:)
safakgunay 2009-06-02 22:34:59
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2009 08:27
Sıcak sulu asitte kalsiyum karbonat bileşikleri yumuşayarak kendini bırakır. Hiçbir şekilde yumuşama yoksa sanırım teşhiste bir sorun var sonuçta limon da sirke de asit.
[QUOTE=Fahrenhayt]Emrah bey limon işe yaramadı.Sinan bey sirkeli suda işe yaramadı.Hepinize teşekkür ederim.Sera ph da deneyeceğim.
[/QUOTE]
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2009 08:29
O halde sizdeki farklı bir leke,bildiğimiz kireç olsaydı-yani CaCO3-Asit çözücülerle çözülmesi gerekirdi.
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2009 17:45