Akvaryum
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2025 05:49
Arkadaşlar, akvaryuma doğadan bulduğum su birikintilerin içinden topladığım çim ve taş aralarında yetişen bi bitki var onu koydum. koymadan önce iyice yıkadım aralarındaki toprak gitsin diye. Su 1, buçuk gün dinlenmişti bu bitkiler de akvaryumda suyun içinde bir gün kaldı sonra da balığımı akvaryuma yerleştirdim, bi gün sonra da suyun şeffaflığını yitirmiş olduğunu farkettim.
Bu normal mi ?
Yanlış bişey mi yaptım yoksa o yüzden mi su şeffaflığını yitirdi ?
Su çok koyu bi renk değil akvaryumun dibine açık sarı renginde silis kum koymuştum suyun rengi de hafif sarıya sanki kaçıyor.
acaba kumdan dolayı mı suyun rengi öyle oldu?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258163/200420250553081.jpg[/IMG]
Görsel göstermek gerekirse şöyle.[EDIT]Flashh,2025-04-20 05:56:21[/EDIT]
Bu normal mi ?
Yanlış bişey mi yaptım yoksa o yüzden mi su şeffaflığını yitirdi ?
Su çok koyu bi renk değil akvaryumun dibine açık sarı renginde silis kum koymuştum suyun rengi de hafif sarıya sanki kaçıyor.
acaba kumdan dolayı mı suyun rengi öyle oldu?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258163/200420250553081.jpg[/IMG]
Görsel göstermek gerekirse şöyle.[EDIT]Flashh,2025-04-20 05:56:21[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2025 06:51
Kumdan olduğunu düşünüyorum. Ama bi tavsiye doğadan alınan şeyler yıkandığı zaman temizlenmiş olmuyor.gelen bitki de bakteri de olduğu için eğer varsa metilen mavisine bi daldırıp çıkarmakta fayda var.muhtemelen getirdiğiniz bitkiler zamanla eriyip çürüyecektir. Adaptasyona bitkiler biraz daha zor alışır çünkü [EDIT]Muzolas123,2025-04-20 06:54:26[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2025 07:38
İnternetten canlı bitki sipariş ettim o bitkiler gelene kadar bu bitkiler akvaryumda kalmaya devam etsin mi yoksa çıkartıyımmı? Ve suyun renginin değişmesinin kumdan dolayı olduğunu düşündün bu balığıma bi sorun olur mu ?
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2025 08:20
[QUOTE=Flashh]İnternetten canlı bitki sipariş ettim o bitkiler gelene kadar bu bitkiler akvaryumda kalmaya devam etsin mi yoksa çıkartıyımmı? Ve suyun renginin değişmesinin kumdan dolayı olduğunu düşündün bu balığıma bi sorun olur mu ?[/QUOTE]
Eğer kum suya salınım yapıyor ise balığına uzun veya kısa vadede zarar verebilir. Su değişimi yap bakalım yarı oranında filtreleme var mı akvaryumda pislikler su da filtrelenmeden de kalırsa o da balığına zararlı olabilir.
Eğer kum suya salınım yapıyor ise balığına uzun veya kısa vadede zarar verebilir. Su değişimi yap bakalım yarı oranında filtreleme var mı akvaryumda pislikler su da filtrelenmeden de kalırsa o da balığına zararlı olabilir.
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2025 10:30
Filtreleme yok maalesef. Şimdiden suyu bi yerde doldurup bi kaç gün bekletip öyle mi değişim yapıyım? Su fazla bulanık değil yani, hem bi kaç güne kadar sipariş ettiğim bitkiler de gelmiş olur bitkilerle birlikte suyu da değiştirmiş olurum. Bi sorun olmıcaksa eğer böyle yapıyımmı ?