Acemiden acemice sorular...
Öncelikle merhaba herkese. Bir türlü cesaret edipte giremediğim deniz dünyasına en sonunda bocalama dalmaya karar verdim. Yaklaşık olarak 1-2 senedir sürekli makaleleri,forumdaki konuları takip ediyorum ve az çok bazı şeyleri kavrabildim ama tecrübe olmadan teorik bilgiler hiç bir işe yaramıyor bende bu yüzden burdaki tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Öncelikler akvaryumum 50 lt. Aslında buna cesater edemezdim ama forumda birçok acemi kişini küçük akvaryumlar kurduğunu görünce bende denemeye karar verdim. Amacım sadece 3-4 adet dayanıklı balık beslemek yani marine tank olacak.
şimdi sorularıma geçeyim...
-50 lt. Lik bir akvaryum için maksimum balık limiti nekadardır?
-Akvaryuma canlı kaya için 5 kg. Düşünmüştüm sizce yeterli gelirmi?
-Kum olarak biyolojik ortamın daha çabuk oluşması için coral reef canlı kum kullanmayı düşünüyorum 4,5 kg. Yeterli olurmu?
-İstediğim balıklar 4 çizgili damsel,royal dottyback,amphipron ocellaris ve sarı kuyruklu damsel düşünüyorum. Sizce bu balıklar uyum içerisinde olurlarmı yoksa içlerinden eleme yapmalımıyım?
-Işık olayı bu tank için çok önemli olurmu(marine olacağı için)?ben T8 yada tasarruflu ampullerden düşünmüştüm.
-Tuz olarak tropic marin aldım kalite olarak yeterlimidir?
-Ve son olarak bu akvaryum için PS gereklimidir?canlı kaya miktarını arttırırsam açığı kapatabilirmiyim?
Arkadaşlar biraz uzun oldu biliyorum ama cevaplarsanız gerçekden çok makbule geçer...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
1) Canlı kaya olarak 8-10 kilo ideal olacaktır.
2) Aldığın kum gayet uygun. 4,5 Kg yeterlidir.
3) O hacme damsel önermem gerçekten çok agresifler. Kısacası denizin zebrası diyebilirim. Ayrıca Royal Dottybackte çok çok bölgeci ve agresif. O hacimde 2 damsel ve 1 dottyback kaos yaratır. Yerinde olsam yavru olmak kaydıyla 2 adet beğendiğin bir palyaço, 1 adet royal gramma, 1 adet beğendiğin bir goby yada sixline wrasse yapardım. Yada 2 palyaço , 1 adet küçük boy Coral Beauty'de süper olur. Yarın canlı görüp karar veririz.
4) Işık olarak ileride reef yapacağını varsayarsak T5 armatür daha iyi olur bence. O hacimde marine gerçekten bir müddet sonra sıkar.
5) Tuz yeterlidir.
6) Kesinlikle askı bir PS kullanmalısın. Denizin olmazsa olmazı bence. Yarın seçenekleri değerlendiririz.
Benimde sana iki sorum olacaktı. Akvaryum ölçülerin kaça kaç ve filtre olarak ne düşündün ?
Ps için aslında biraz hala kafam karışık.Bazı yerlerde canlı kaya miktarının arttırılmasıyla ps'ye gerek kalmaz deniliyodu.