90.50.50 Bitkili Akvaryum Ekipmanlarım

omer09Çevrim Dışı

İl: Aydin
omer09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Saat 50 Dakika önce
225 litre akvaryumum var 90.50.50 bitkili bir akvaryum olacak, , daha çok neon tetra ve tetra türleri beslemeyi düşünüyorum

Ben akvaryum malzemelerinin çoğunu aldım

filtre: geçici olarak venus aquanın saatlik 2000 lt çeviren iç filtresi sonradan dış filtreye geçicem
aydınlatma: armatürk 80 cm 2080h
ısıtıcı: atlantik 300 watt ısıtıcı
toprak: Reeflowers Iceland Sorrel Lava Akvaryum Kumu 4-6mm 15Kg ve Reeflowers Iceland Black Sand Akvaryum Kumu 1-2mm 25Kg
gübre: kapsül 12 li gübre aldım

akvaryumun içine mango kökü taş ve bitkiler aldıktan sonra kurmaya başlıcam

Bu ürünler şimdilik yeterlimi ?
almam gereken başka ekipmanlar varmı?
ömer çakır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Orhan76Çevrim Dışı

Özel Üye
İl: Denizli
Orhan76Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Saat 41 Dakika önce
[QUOTE=omer09]225 litre akvaryumum var 90.50.50 bitkili bir akvaryum olacak, , daha çok neon tetra ve tetra türleri beslemeyi düşünüyorum

filtre: geçici olarak venus aquanın saatlik 2000 lt çeviren iç filtresi sonradan dış filtreye geçicem
toprak: Reeflowers Iceland Sorrel Lava Akvaryum Kumu 4-6mm 15Kg ve Reeflowers Iceland Black Sand Akvaryum Kumu 1-2mm 25Kg

ömer çakır[/QUOTE]

Ömer Bey Merhaba,

225 litre bitkili ve tetra türleri olacak akvaryumda 2000litre çeviren filtre çok fazla akıntı yapacaktır. Umarım debi ayarı vardır ya da dış filtreye geçene kadar elyaf vs. ile debiyi (yüksek akıntıyı) düşürmeyi başarırsınız. Bunun haricinde diğer ekipmanlarınız gayet uygun [:iyi:] Dış filtre bakacağınız zaman 1000-1200litre/saat debili bir cihaz bakmanızı tavsiye ederim. İyi hobiler [:)]

ercaneÇevrim Dışı

İl: Istanbul
ercaneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Saat 56 Dakika önce
[QUOTE=omer09]225 litre akvaryumum var 90.50.50 bitkili bir akvaryum olacak, , daha çok neon tetra ve tetra türleri beslemeyi düşünüyorum

ömer çakır[/QUOTE]

Reeflowers Iceland Sorrel Lava ile Reeflowers Iceland Black Sand arasına 2-3 litre bitki toprağı yayabilirsiniz (substrate).
Not: Başlangıçta döngü oturması için dark start metodunu da bir araştırın derim.