40 Lt de anemon beslemek ?
40 lt kuracağım nanoda 2 palyaço ve bir kaç omurgasız beslemeyi düşünüyorum. Ancak herkes olmaz desede ben taktım anemona. Arda abi çok kızacak belki ama beslemeyi çok istiyorum. Işık ihtiyacı uygun olursa su değerleri içinde gerekli katkıları kullanırsam anemon besleyebilir miyim?
Şimdiden teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İki palyaço ve içinde oynadıkları bir anemonun cazibesine kapılmamak mümkün değil, hatta bir çok hobicinin tuzlu suya başlamasına sebep olan canlılar bunlar ama bu resmi yakalamak o kadar kolay değil. Direk 40 litrede olmaz diyemeyiz, olur ama zor olur. Anemon ışık kadar stabil su değerleri ister ve nanoda bunu sağlaması zordur. Ölmesi halinde diğer canlılar için büyük risk oluşturur ve bu hacimde bundan etkilenmeyen canlın kalmaz. Yinede kurulumunu gerçekleştirip su şartlarını uzun süre ideal değerlerde devam ettirebirsen ileriki bir dönemde olabilir.
Sadece buharlaşan suyu eklerken dahi su değerlerinde bir değişim söz konusu olacaktır, kaldıki su değişimlerinde etkilenme oranı nedir bilinmez. Küçük hacimli tank sahiplerinin bir çoğu yetersiz ekipmanla tanklarını kurmakta, mesala elinde refraktometresi bulunan nano sahibi pek bulunmaz, bu durumda tuzluluğun sadece olması gereken sınırlarda olduğu tahmin ediliyor ama alt sınırda mı üst sınırda mı bilinmiyor. Bu sadece tuzluluk için, diğer değerlere hiç girmeyelim. Durum böyleyken yapılan su değişimindeki değer farklılıklarından hiç bahsetmeye gerek yok. Bu yüzden tuzlu suya başlarken ne istediğinizi bilmek önemli, hangi canlıları tankınızda görmek istediğiniz ve kurulumu buna göre gerçekleştirmeniz.
Küçük muratın akvaryumunda ps de olmayacak yani işi çok çok daha zor. Ben şahsen ihtimal bile vermiyorum anemonun o akvaryumda 1 aydan fazla yaşayacağına.
Haklısın Arda, zaten bir süre su değerlerini kontrol edip ne derece sabit tutabildiğini görünce fikri değişecektir.
Bunu bir itiraf olarak algılayabilirsiniz,