400 Lt. Bitkili Discus Akvaryumum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Barış bey; Akvaryumunuz mükemmel ötesi, söyleyecek söz bulamıyorum tebrikler. Riccia dediğiniz bitkiye hayran kaldım doğrusu, bu bitki hakkında pek fazla bilgim olduğunu söyleyemem, bu konu da beni az da olsa bilgilendirirseniz çok sevinirim,sanırım kök salan bir bitki değil fakat zeminden yukarılara yerleştirildiğinde nasıl tutunduğunu ve büyüme aşamaları ile özel bir bakım gerektirip gerektirmediğini öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkürler, Saygılar... |
Allah nazardan korusun, Maaşallah.
Saygılarımla...
Hulusi Bey teşekkür ederim.
Mehmet Bey yorumunuz için teşekkür ederim.Riccia bu sıralar birçok akvaristin gündemin de olan bir bitki.Bu bitkinin uygulaması ile ilgili bir çok deneme var.Dediğiniz gibi kök salan bir bitki değil.Ancak bazı yardımcı elemanlarla bu görüntüyü yakalayabiliyorsunuz.
http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=24234& PN=1
Bu linkte benim yaptığıma benzer bir çalışmayı Serkan Bey resimli olarak açıklamış.Hasat zamanı dikkat edilecek bir husus eğerki zamanında (yaklaşık 1 cm olduğunda) hasat yapmazsınız bölge bölge kopmalar yaşanıyor.
Ulvi Bey resimler çok güzel yerleşmiş sayfaya hem uğraşınız için hemde övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim.
Barış bey; Verdiğiniz linki ziyaret ettim, ve bilgilenmem konusunda oldukça faydalandığımı söyleyebilirim.Yalnız hasat zamanını doğru yapabilmek, kopmaları ve çürümeleri önleyebilmek oldukça deneyim gerektiriyor gibi görünüyor.Ama cesaretimi toplayarak bende akvaryumumda bu bitkiden yetiştirmeyi planlıyorum, umarım başarılı olurum. Teşekkürler ve saygılar... |
Akvaryum genel olarak güzel benimkinden haliyle cok daha güzel ancak yinede bir iki fikirim vardı çizerek sizinle paylaşayım dedim. Bitkilerin iisimlerini bilmediğim için çizmeyi daha uygun gördüm.
Bir kaç ufak yer değişikliğiyle karışıklığı daha fazla azaltabileceğinizi düşündüm.
Saygılarımla.
Gerçekten çok güzel bir akvaryumunuz var verdiğiniz emekte malum tabii.Dahada güzel akvaryumları kurmanız temenni ederek...
SAĞLIKLI BALIKLAR..
Selman Bey süpersiniz.Gerçekten bu çizimle bu kadar uğraşmanız övgüye değer.Yukarıda da yazdığım geibi benimde gözümü rahatsız eden bazı hususlar mevcut.Bunlarla ilgili bir kaç çalışma yapmak istiyorum.Güncek düzenlemeyi de zaten buraya ekleyeceğim.
Murat bey yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar...
Lütfen aşırı smiley kullanımından kaçınalım, anlayışınız için şimdiden teşekkürler
Bir daha yorumda bulunan tüm dostlara teşekkür ederim.Yeni resim telepleri akvaryumda yapılan bir kaç değişikliğin iyice şekilllenmesi sonucu eklenecektir.Bu haliyle eğer bir resim eklemesi yapar ise biraz muhalefetle karışabilirim.Ayrıca geçen hafta red snake türünde 5 adet discus daha eklendi.
S A Y G I L A R I M L A