400 Lt. Bitkili Discus Akvaryumum
Yorumda bulunan 'Baris Adigüzel,Murat Erciyes ,Serkan Durmuş ,Hulusi GÜNAYDIN ,Serkan Çetinkol ,Refet Ali YALÇIN ,Tolga Özdemir,Volkan USER ,Turgay TASPINAR ,Efe Salar,Ercüment Sun ,Cemşit Sülüş ,Gökhan ÖZ,Arda AkGüL' herkese çok teşekkür ederim.
[QUOTE=Serkan.durmus]
Tek Kelime ile Mükemmel bir Tank. Kusursuz Diyecek bir şey bulamıyorum .. Belkide Forumda en güzel akvaryum diyebilirim.
12 Kg tüp Co2 hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz...
[/QUOTE]
Serkan Bey tüp hakkında verebileceğim bilgi sadece bildiğimiz co2 tüpü yanlız boyutları biraz büyük.Yakında ufak boyutta bir tane daha gelecek.Bu tüple 2 akvaryumu 24 saat besliyorum.
[QUOTE=serkan_cetinkol]Kum seçimi hoş bir tercih.Aynı kum ile zeminde herhangi bir katkı kullanmıyorum, yeterli geliyor.Sağ en üst resimdeki bitki topluluğunu echinodorus tenellus'a benzettim.Bu bitkiyi yoğun aramalarıma rağmen bulamadım.Eğer doğru tahmin ise nasıl temin ettiğinizi öğrenebilirmiyim ? [/QUOTE]
Evet bende zeminde herhangi bir katkı kullanımıyorum.Normal olarak sadece haftada toplamda 40 ml sıvı gübre veriyorum.Serkan Bey bahsetiğiniz bitki anhinodorus tenellus.Bu bitkiyi online bitkiden almıştım.Şu an toplamda 5 akvaryumda bu bitkiden diktik.Sadce bir akvaryumda biraz sorun oldu onun haricinde bayağı büyütme şansımız oldu.
[QUOTE=bjkalley]Çok güzel bir akvaryum. Tebrik ederim.
Keşke normal neon yerine Kardinal tercih etseydiniz.
Işıklandırmanız nasıl? Ben de benzer bir akvaryuma sahibim metal halide kullanıyorum ancak bir kısıma çok kuvvetli ışık gitmesine rağmen bazı kısımlara çok zayıf gidiyor, gömme olduğu için mh'yi yukarı da kaldıramıyorum. Florasana geçiş yapacağım sanırım.
Saygılar,
[/QUOTE]
Refet Bey neonlar çok sevdiğim bir arkadaşımdan gelmişti.Bir toptancıda 100 adet kadar kardinal bulmama rağmen çok küçük oldukları için akvaryuma koyamadım.Bu akvaryumda 2x36 watt Aquastar(10000 K)+2x80 watt HQL(6400 K) kullanıyorum.Günde 12 saat yanıyor.Ancak şu anda yeni TLD-90 Daylight ve flora floların siparişini verdim , birde bu kombinasyonla toplamda 6 flo ile bir aydınlatma yapmayı düşünüyorum.Şu anki sistemin resmini ekliyorum.
Daha önce denediğim 120 wattlık HLQ de bende tek bir noktadan yayılan noktasal ışık kaynağının sıkıntısını yaşamıştım.Bunu ancak 2 adet noktasal ışık kaynağı yaratarak çözebildim.Flo da 120 cm boyunca ışık uzunlamasına dağıldığı için kör noktalar çok daha az alıyor.
Refet Bey amazon kılıçlarında çok değişik iki büyüme karekteri gözlemliyorum.Bir kök sizinde değindiğiniz gibi sadece yukarı doğru büyürken diğer 2 kökde ortalarından yeni yapraklar vererek büyüyor.Şu anda akvaryumun görüntüsü biraz daha değişik.Perşembe günü yoğun bir hasat yaptım.Ancak gözümü tırmalayan bir şeyler var akvaryumda.Eskiden beri özellikle kayalar ile yapılan dizaynlar çok hoşuma gidiyor.Eğer uygun kayaları bulabilirsem taban tümü echinodorus tenellus ve riccia kombinasyonu olan , ortalarda kısa ama bitki köklerini kapatacak ve derinlik duygudu verecek arkalarda da kırmızı renkli yukarı doğru uzanyan bitkilerle bir peysaj düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bitki büyüdükçe yana açılımları duruyor ve tamamen yukarı çalışmaya başlıyor. Akvaryumunuzda koca koca saplar görüyorsunuz. Bende yaklaşık 9 aydır bulnuuyorlar ve metal halide CO2 artı gübre ile büyüyorlar. Sondurum o şekilde. 2 kök var, ikisi de hababam yukarı uzuyor. Artık budamaktan bıktım akvaryumdan çıkarıp yerine başka bitki ekeceğim. Benim de tabanım Java Moss ile kaplı, tabanı tam kaplarsanız güzel bir görüntü olabilir ancak ben kakaduların ve corylerin kumsuz zeminde rahat edemeyeceğinden korktum.
Işıklandırmanızı daha fazla kuvvetlendirmenizi önermem, yosunlanma başlayacaktır.
Hatta şu fotoğrafta amazonlarınızın eski yapraklarının kenarlarında kırmızı alg gözlemledim.
Saygılar,
Riccia tabandan ben de budama korkusu yüzünden vaz geçmiştim, ben demuhtemelen tamamen florasana döneceğim yoksa 2 tane 150 Wattlık halideyle yazın odamda yaşayamam
Saygılar,
[QUOTE=bjkalley]Barış bey önce Java Moss'u koyacağım alanın altındaki kumları temizleyin, iyice yayın, sonra üzerine bir miktar kum serpiştirin. Etrafında da bitki varsa onlara sarılacaklardır zaten zamanla. Ancak sizin kumunuz açık renkli olduğundan (bende siyah) ilk başta kötü görünecektir.
Riccia tabandan ben de budama korkusu yüzünden vaz geçmiştim, ben demuhtemelen tamamen florasana döneceğim yoksa 2 tane 150 Wattlık halideyle yazın odamda yaşayamam
Saygılar,
[/QUOTE]
Refet Bey sizin bu yazdıklarınızdan javamossu sadece kuma tuturduğunuz izlenimini çıkarıyorum.Kaya kütük vs. bir yere tutturmadınız sanırım.Eğer böyleyse gerçekten yabanı sardırmakta sınır olamuyordur.Denemeye değer.Hemen java moss aramaya başlayayım.
Barış Bey,
Akvaryumunuz hakikaten çok başarılı. Ben de birtek ortada duran riccayi yer itibariyle beğenmedim. Tamamen yeri kaplarsa daha güzel olacağını düşünüyorum. Bendeki javamossu kütüğe misinayla sarmıştım, şu anda yerin bir kısmını kaplamış vaziyete ve gittikçe de büyüyor. Siz de ufak bir kütük alıp önce ona sapır sonra yeri kaplamasını seyredebilirsiniz.
Selamlar.