3 YTL YE BASİT DIŞ FİLTRE
Sistemin artıları = 1- İç filtreden kuşkusuz daha iyi temizliyor.
2- Dış filtredeki malzemeleri bu sistemde de kullanabiliyorsunuz..
3- Akvaryum dışında herhangi bir ekipmanı yok.
4- Elinizdeki malzemeleri kullanarak yapıyorsunuz.
5- Artık akıntı nedeniyle balıkların başı dönmüyor.
6-
7- su sızdırsa bile önemi yok çünkü sızan su akvaryuma gidiyor.
Sistemin eksileri = 1- İç filtredeki kadar havalanmanın olmadığını düşünüyorum. (hava taşım yok)
2- İç filtrenin debisinde %20-30 gibi bir düşüş var. (filtre malzemesinden dolayı)
3- Şelale filtre görünümün de olduğundan dolayı su şırıltısından eşim rahatsız
oluyor. (hâlbuki fazlada sesi yok)
2-
3- 20-
5- İç filtre = zaten elinizde olduğunu düşünerekten hesaplamıyorum.
6- Az miktarda sıcak silikon = çubuğu 25 Ykrş ben çeyrek kullandım.
Bu son kısma kadar olan tüm aşamalar bizzat tarafımdan yapılmış ve sorunsuz bir şekilde çalışmıştır. Sıcak silikon kullanmamın sebebi sistem düzgün çalışmaması halinde tekrar sökebilme şansımın olması. Birde çabuk kuruyor 5 dk. içinde. Suya salınım yapacağından silikonların tuzlu suda bekletmenizi ısrarla tavsiye ediyorum.
İnanınki yapmam 15 dakika sürdü ama anlatması 2 saati buldu.
Arkadaşlar gerek sizin yorumlarınız gerekse benim araştırmalarım
sonucunda vardığım sonuç şu. Her nekadar benim motorum kuvvetli olsa
bile zora gelince bütün iç filtre motorlarında yarı yarıya varan
oranlarda performans düşüklüğü yaşanıyor. Bu nedenle eğer elinizde yoksa ve almayı düşünüyorsanız iç filtre kafası yerine kafa motoru alın. Yok ben iç filtre alayımda beğenmezsem normal iç filtre olarak kullanırım diye düşünmeyin. Bu sistemin temizliğini görüpte hayran kalmamanız mümkün değil. Bu sistemi akvaryumuma koyalı yaklaşık 1 ay oldu ve suda en ufak bir bulanma dahi yok. Elinde kafa motoru olmayan ve alacak olanlara tavsiyem kuvvetli bir kafa motoru. Ben eğer bir aksilik olmazsa kurban bayramından sonra 200 lt lik akvaryum kurucam ve kafa motoru alıyorum. Aklımda ki kafa motoru ise atman at 104 modeli. Hem fiyatı iyi hemde kuvvetli bir motor. Filtreyide değiştiriyorum. 10 cm yüksekliğinde ve 20 cm çapında ağzı sıkıca hava almayacak şekilde kapanan bir saklama kabı buldum evde yeni yapacağım akvaryumda kullanıcam. Daha büyüğünü bulursam onuda kullanabilirim. Yada su sızdırmayan daha büyük bir saklama kabı bulursam yapacağım akvaryumun kapağını ona göre yapıcam.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
resimler ekledim ve eksiği kalmadı. son sistemi değiştirip denersem onunda resimlerini buraya koyarım.
İlk önce emeğinize sağlık güzel bir fikir ama gel gelelim benim düşüncelerime Bence su seviyesi düşük görünüyor , birde kapağı hem yüksek yapmak lazım çünkü o pimaş borusu büyük bir de üstüne üstelik ışık sistemide yaptıkmı pimaşın ışığı engelliyeceğinin kanaatindeyim.Eğer bu sorunları aşarsak benım akvaryumada yapmayı planlıyorum çünkü kapak bile yapmadım.
İlk önce emeğinize sağlık güzel bir fikir ama gel gelelim benim düşüncelerime Bence su seviyesi düşük görünüyor , birde kapağı hem yüksek yapmak lazım çünkü o pimaş borusu büyük bir de üstüne üstelik ışık sistemide yaptıkmı pimaşın ışığı engelliyeceğinin kanaatindeyim.Eğer bu sorunları aşarsak benım akvaryumada yapmayı planlıyorum çünkü kapak bile yapmadım.
[/QUOTE]bazı resimlerim silinmiş. Resimleri yüklediğim siteden kaynaklanıyor yeniden yüklemem lazım. Yüklersem daha net görüceksiniz zaten. Var olan resimler için konuşuyorum resim 1 de dikkat ettiysen üst kapağın kıvrım yapan yerden üstü 6 cm kadar. Kıvrımdan aşağıdaki kısmı var oda yaklaşık 5 cm kadar. Toplam 11 cm civarında. Pvc borunun normal kalınlığı 5 cm ama conta yerinin kalınlığıyla yaklaşık 6 cm. Fazladan 5 cm daha var oda kapağın kullanışsızlığına gidiyor malesef. Genede yaptığım filtre kapağın en alt seviyesinden 2-3 cm kadar yukarısında kalıyor. Siz diğer resimleri görmediğiniz için (teknik sorundan dolayı) ilk resime bakarak filtrenin göründüğünü düşünüyorsunuz. O gördüğünüz resim akvaryumun altından çekilmiştir. O yüzden sistem karşıdan bakınca görünüyormuş gibi görünüyor. Gelelim ışık olayına. İlk çektiğim resim görünmüyor bu akşam onu yeniden yüklicem. Orda ne demek istediğimi daha net anlayacaksınz. Filtre akvaryumun ön camına yakın. Işık ise arka camına yakın. Bu nedenle akvaryumda karanlık hiçbir nokta yok.