250x130x60 cam ölçüleri
İyi akşamlar yeni bir üye olarak forumdan topladığım bilgiler dahilinde işin içinden çıkamadım ve konu açmaya karar verdim.Şimdi benim bir hayalim var oda kendi odamda kendi dünyamı yansıtacak bir akvaryumum olsun istiyorum.Bu yüzden uzun ve yorucu bu işe başlama kararı aldım.İlk önce söylemek istediğim ve sormak istediğim şeyler arasında bu işi bilen profesyonellerin yardımlarını bekliyorum.Elimde 250x130ölçülerinde kalınlığı 10mm olan 6 parça camım var bir tanede 15mm 250x80 olması gerekiyor kenarındaki kırık ne kadarını kullanmama izin verir bilemiyorum tahminen 60-65 arası kullanabilirim bu camlar dahilinde yapabileceğim en büyük akvaryumu yapmak istiyorum.Odamın bir bölümünü komple buna ayırdım aynı zamanda elimde sehpasını yapmak için 60x60 profillerimde var.Akvaryumun önünü komple alçıpan duvarla kapatıp yanlardaki gizli kapılardan temizlik ve diğer ihtiyaçları gidereceğim yerler düşünüyorum.
Bu elimdeki camlarla en fazla ne kadara kadar büyük bir akvaryum yapabilirim ben daha önce 180x50x85 ölçülerinde bir akvaryum yaptırıyordum ve vazgeçtim daha da büyük bir şey istiyorum içinde toplamda böyle aman aman bir yoğunluk olmayacak çünkü 10 taneden fazla bir şey düşünmüyorum hangi tür olmasına da karar veremedimŞuan oturmuş malzemelere bakıyorum onlar bana bakıyor ne yapsam diye düşünüyorum işlerimde yoğunlaşmak üzere kafamdakini belirlersem eksiklerimi giderip başlamak istiyorum .
Bu arada oturduğum bina 0 yaklaşık 3 aylık ve montaj yapacağım yer tam taşıma kolonlarını üstü birde giriş kattayım bunların sorun olacağını sanmıyorum onu da söylemek istedim. Yardımlarını bekliyorum özelliklede camların ölçüleri konusunda şimdiden vermiş olduğunuz olumlu olumsuz bütün cevaplar için teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İbrahim bey öncelikle binayı yapan mutahitle konuşmanızı öneririm her bina aynı değildir daha sonrada cam kalınlığı hesaplayıcı vs ile değil işi bilen insanlarla konuşun ki daha sonradan canınız yanmasın buyrun buda örneği:
İbrahim bey öncelikle binayı yapan mutahitle konuşmanızı öneririm her bina aynı değildir daha sonrada cam kalınlığı hesaplayıcı vs ile değil işi bilen insanlarla konuşun ki daha sonradan canınız yanmasın buyrun buda örneği:
[/QUOTE] Seri üretim fabrika çıkışlı camlarda bir tabakanın uzunluğu en fazla 320 dir tek parça 999999999 cm uzunluğunda bir cam olmadığı için adamlar gerisini yazmamışlar. Yani mevcut 10 mm camların en uzunuyla yaptığınızda derinlik 60 cm ise taşır demek oluyor.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir