200*70*60 sizce kaç mm olmalı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben şu an 175*70*60h bi tank yaptım. Camları 10 mm düşünüyodum ama camcı bana 6 mm yeteceğini söyledi. Camcı 40 yıldır bu işle uğraşıyor ve dükkanında 325 cm boyunda bi tank var. İnanamadım sadece 6 mm ve ahım şahım bi kayıt kuşak da yok. Sadece köşebentlerin bu işi çok iyi yaptığını söyledi. sonsuz garanti verdi. ben de 6mm den tankı yaptım. Köşebentleri dolanıp deneme yapacam insallah birşey olmaz...
Ben şu an 175*70*60h bi tank yaptım. Camları 10 mm düşünüyodum ama camcı bana 6 mm yeteceğini söyledi. Camcı 40 yıldır bu işle uğraşıyor ve dükkanında 325 cm boyunda bi tank var. İnanamadım sadece 6 mm ve ahım şahım bi kayıt kuşak da yok. Sadece köşebentlerin bu işi çok iyi yaptığını söyledi. sonsuz garanti verdi. ben de 6mm den tankı yaptım. Köşebentleri dolanıp deneme yapacam insallah birşey olmaz...
[/QUOTE]Erol bey sizin camcı garanti bizzat benim mantığıyla gitmiş.Sonsuz garanti kelimesi kulağa hoş gelsede hiç inandırıcı bir kelime değil.Köşebent derken tankın ek yerlerine köşebent geçirmek olarak anlıyorum hiç estetik durmaz 20 yıl önceki çerçeveli tankları hatırladımda.. Ben 50x45hx40 lık tankımı bile 6 mm camdan yaptırdım esneme sıfır kafam rahat.
Ben şahsen tank yapılırken bu cam fiyatlarının yüksek çıkmasından dolayı mm lerde düşürme yapmayı,inşaat yaparken demirden çimentodan çalmaya benzetiyorum.Sonrasında bi gün mutlaka olmadık bişey oluyor ve o kadar zaman emek ve para harcadığımız tankımız patlayabiliyor...
Birde sonuçta evde tehlike oluşturabilecek boyutlarda tank yapmak tabiri caizse sunni bi göl oluşturmak fantezidir lükstür.Biz küçük bir sistemle daha ucuz, daha kolay bakılabilir ve daha güvenli şekilde hobiyi devam ettirebiliriz.Abartılı ölçüler her açıdan gereksizdir diye düşünüyorum.
Büyük tank yapanlara saygı duyuyorum,bunlar benim şahsi görüşlerimdir...