150x40x70 kurulum bitti.
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 12:25
Fotoğraf:
Boyut (cm):boy: akvaryum 150cm derinlik:40cm yükseklik:70cm
Kapasite (litre):akvaryum 420 lt sump 100 lt
Canlılar:20 kg canlı kaya.
Malzemeler:nac6 ps + sobo wp 5000 pump + 2 adet sobo wp100m dalga motoru + 145cm 1 adet power led ve otomatik zaman ayarlı piriz + 2 adet havalandırma için pc fan
Akvaryum Bakımı:
Kullanılan Yemler:
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Tuz
kurulum bitti haftaya deneme balıgını atıyorum yardımlarından dolayı kemal arkadaşıma teşekkür ederim.
Boyut (cm):boy: akvaryum 150cm derinlik:40cm yükseklik:70cm
Kapasite (litre):akvaryum 420 lt sump 100 lt
Canlılar:20 kg canlı kaya.
Malzemeler:nac6 ps + sobo wp 5000 pump + 2 adet sobo wp100m dalga motoru + 145cm 1 adet power led ve otomatik zaman ayarlı piriz + 2 adet havalandırma için pc fan
Akvaryum Bakımı:
Kullanılan Yemler:
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Tuz
kurulum bitti haftaya deneme balıgını atıyorum yardımlarından dolayı kemal arkadaşıma teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 13:09
Merhabalar büyük emek harcanmıs, uğraşılmış belli, elinize saglık. Şimdi bence eksik yanlarını söylicem darılmaca gücenmece yok :) Dar yüksek tanklar bence hic göze hitap etmiyor keşke derinlik 70, yukseklik 60 olsaydı cok daha hoş dururdu. Arka fon tercihini tek renk mavi yada siyah yapsaydınız cok daha iyi olurdu. Bu arka plan resmi akvaryumu doğallıktan uzak ve cok basit göstermiş artı havası alınmayan yerler cok fazla bunlar görüntüyü dahada bozmuş. Birde en az 30kg daha kaya eklenmesi gerek bence.
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 13:48
Tesekkurler arka plan tercihi hatali kabul ediyorum ama ileride degistirecegim ölcülerde derinlikte fazla öne gelemedim koktuk var :) mecbur kaldim.
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 14:09
Merhabalar. Akvaryum çok güzel olmuş gerçekten. Arkadaşında dediği gibi arka fonda değişiklik yapabilirsiniz tabi buda aslında sizin kişisel zevkinizle alakalı birşey. Ne tür balık beslemeyi düşünüyorsunuz.
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 19:25
Bence ölçüler çok estetik duruyor ve balıklarınızda eklenince akvaryumun tam bir görsel şölen yaratacağını düşünüyorum.Emekleriniz inşallah boşa çıkmaz.
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 22:19
Bu tanktan güzel marine olur.
Majestic Angel, Blackback Butterflyfish, Longfin Bannerfish, Raccoon Butterflyfish ve Regal Angel gibi balıklara bakmanızı tavsiye ederim.
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2013 12:23
Aydın Bey oluşan nesneler hakkında çok fazla yorum yapamayacağım ama tuz oranınız biraz düşük , 1.025 e çekebilirsiniz.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2013 13:07
Bence akvaryumunuz çok yüksek bu akvaryumda resif yapmak zor olur gibi.Birde bana 20 kg canlı kaya az gibi geldi.Çok profesyonel değilim ama ne kadar kaya o kadar düzenli akvaryum muş gibi geliyor.100 lt de 15-20 kg arası kayam var.
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 18:07
Selamlar ; Akvaryumunuz görünüş olarak çok güzel ama tuzlu su akvaryumu olarak aynı şeyleri söylemicem bu yukseklikte sağlam bi armatüre gerek duyucaksınız kayalarınız çok az temizlikle sıkıntı olucaktır büyük ihtimalle buda suyun dengesını zamanla bozabılır ama herşeye rahmen kararınızı tebrik ediyorum :D
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 18:41
Aydın bey . öncelikle hayırlı olsun.
emesreklam 2013-03-27 18:45:08
1- Sump içindeki elyafları çıkarın. tuzlu su sistemlerinde elyaf kullanımı aşırı nitrat oluşmasına neden olur.Elyaf kullanılmaz. kullansanız bile su dışında kullanılır. en az 2günde bir değiştirmeniz lazımdır.
2- Aydınlatma olarak şerit led görüyorum.aydınlatma olarak. kesinlikle kullanmayın. 15000K ve 20000k T5 seçeneklerine veya power led kullanın.( beyaz + mavi + vertex mavi )
sizin tankınız için aydınlatma 4x54watt veya 6x54watt T5 olmalıdır.
veya uygun bir Led aydınlatma armatürü. sizin tankınız için en az 200wattlık bir armatür uygun olacaktır.(en az)
Ayrıca aydınlatmanız power led değil şerit ledtir. saygılar...