135 Lt için tür arayışı
Forum'a yeni üye oldum, üye olmadan önce oldukça araştırma yapmama rağmen sonuçta tecrübe sahibi arkadaşlardan fikirler bekliyorum.
Elimde 135 litrelik ön camı oval bir akvaryum tüm gerekli aparatlar (dış filtre-ısıtıcı-pembe/mavi 20+20watt lamba, hava kompresörü vs.) mevcut.
Benim ilk düşündüğüm türler aykılıç ve lepistes idi, halen vazgeçmiş değilim fakat yunus'ta güzel duruyor, fakat okuduğum kadarıyla akvaryum hacmim bu balıklar için çokta yeterli sayılmayacak. besleyeceğim balıkların hacim yüzünden stres'e girmesini istemem. tabi aynı zamanda alacağım balıkların üreyebilmelerini de istiyorum.
Bitki de düşünüyorum ama bitki ihtiyaçlarını karşılayabileceğimden emin değilim.bitki olarak Vesicularia Ferriei düşünüyorum fakat henüz canlı bitki konusunda emin değilim, bu konuda da görüşlere ihtiyacım var.
bu hacimde akvaryum için balık ve bitki önerilerizi, ayrıca Ankaranın merkezi bir yerinde sağlıklı balık alabileceğim dükkan bilgilerini de bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Öncelikle yazım ve imla kurallarına dikkat etme çabanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bir eksiğiniz kalmış oda imzanız, imzayıda düzenlerseniz sevinirim.
Evet bitki bakımı zordur. Ama yapabildikten sonra seyretmeye doyum olmaz. Canlı doğuran ve tetra türlerini düşünebilirsiniz. Yunusta olabilir. Tamamen zevk ve araştırma meselesi...
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Malawi türünden Sarı prenses'in özelliklerine baktım, hem balığın maksimum büyüklüğü benim için uygun, hemde dayanıklı/meraklı bir tür olması ve kolay ürüyor olması benim için yeterli. iyice tecrübe kazanana kadar karma akvaryum düşünmüyorum, şu anda canlı doğuranlar ile sarı prenses arasındayım. sanırım sarı prenses'ler seyri daha güzel bir akvaryum oluşturacak.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bugün iş çıkışı yakınımdaki petshop'a uğradım, cumartesiye 1e5d sarı prenses'im geliyor, sarı prenseslerden başka 1e1d cüce vatoz almayı düşünüyorum.
okuduğum kadarıyla bu cichlid türü kayalık alanda yaşıyor yaşadığı alandaki kayalarda kuytu kesimler olması gerekiyor. Fakat dekor olarak satılan kayalara baktığımda pek böylesi bir kayaya rastlamadım. Anladığım kadarıyla kolay işlenebilir bir taş çeşidi bulup kendim işlesem daha iyi olacak. ileride cichlid'lerden yavru aldığımda ayrı bir tank'a aktarmayı düşünmüyorum fakat mevcut tankın içine yavruların saklanabileceği yerler düşünüyorum.(aslında yavru için ayrıca tank alabilirim fakat bu tamamen şu anki tank'ın eşim tarafından sevilip sevilmeyeceğine bağlı :D ) Ankara'da kolay işleyebileceğim tarzda taş'ı nereden bulabileceğim konusunda fikri olan varsa sevinirim. Ayrıca cichlid türü için ideal veya ideal'e yakın akvaryum düzenlemeleri konusunda fikirler bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Antalya kayası bulmaya çalışıyorum, bulduğumda onu işleyip balık için uygun bir şekil vermeye çalışacağım.
Şu anda akvaryum içinde 1e5d sarı prenses, 1e1d cüce vatoz olacağı kesin.çöpçü almam gerekli mi? başlangıçta başka bir balık eklemeyi düşünmüyorum fakat ilerisi için sarı prenseslerle ve akvaryum hacmiyle uyumlu başka balık önerirmisiniz yoksa tek tür akvaryumu olarak mı kalsın?
Balıkların yemlenmesi konusunda okuduğum kadarıyla günde 3 kez, balıkçıya sorduğum kadarıyla günde iki kez yemlenmesi gerekiyor. yem miktarının, balıkların 2 dakikada tüketebileceği kadar olması yazıyor. besleyen tecrüneli arkadaşlardan ricam, günde ne kadar sıklıkla yem verdikleri, bu sıklığın değişmesinin (azalması yada çoğalması) balıklar üzerindeki etkilerini belirtmeleri.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir