130 * 50 * 50 ( 340 Lt ) Malavi Kurulum
Fotoğraf: Arkadaşlar ilk başta malum ölçülerdeki cama cam akvaryumu eve çıkartmamda bana yardım eden kapıcıma huzurlarınızda teşekkürü borç bilirim. Akvaryumu eve çıkartıp yerini ve sehpasını ayarladıktan sonra güzelce temizledim. Sehpa ve akvaryum arasına 1 adet yük straforu koydum ve o gün öylece bitti. Ertesi gün sincan aleyna akvaryumdan aldığım sarı ve beyaz karışık quartz kumu yıkayıp tabana serdim. Forumda bir arkadaş sincan OSB bölgesindeki dökümcüler sitesinde ince silis kum bulabileceğimizden bahsetmişti oraya gittim fakat kum çok fazla ince geldi bana vazgeçtim quartz kumu görünce daha hoşuma gitti. Arka fon olarak en koyusundan oto cam filmi kullandım ve akabinde elimdeki kaya ve küpleri yerleştirip resimdeki gibi su dolumuna hazır hale getirdim.
Suyun Dolmuş Hali
Boyut (cm): 130 * 50 * 50 Kayıt kuşaklı, buhabr sürgü camlı, 8 mm
Kapasite (litre): 340
Canlılar: Sarı Prenses, Chuwa, Maison, Vatoz
Malzemeler: Eheim 2215, 20 Kg Quartz Kum, Jebo Kafa Motoru, ısıtıcı, Muhtelif kaya küp vs...
Akvaryum Bakımı: Haftada % 10, Dip Ayda % 25
Kullanılan Yemler: Sera Karışık Yemler
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Az miktarda kaya tuzu, ilk kurulumda sera musluk suyu düzenleyici.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Murat bey,harika ölçüler ve harika bir akvaryum sağlıkla bakacağınız balıklardan bol-bol yavru alırsınız inşallah kocaman bir MAŞALLAH
O zaman elimdeki kayalardan bi miktar daha bulalım iki tarafa yığma yapalım. Aslında o benimde aklıma gelmişti ama herhalde yorulunca artık yeter dedim. Tavsiyen için teşekkürler Mehmet kardeşim.
Falez taşları dışındaki kayaları çıkartın elinizdekileride aralarında mağaralar olacak şekilde yerleştirin ama dizerken rastgele koyun bakın görün daha iyi olucak.
Murat abi falez taşlarından edinebilirsin bence bir miktar daha tek tür taş daha iyi duracaktır, akvaryumcularda değilde taş kum vs. satan yerlerde ucuz oluyor ben öyle aldım 50 kilosu 10 TL felandı. 20 kilo alsanız iyi olur.