125*50*65 Demasoni Akvaryumu (yorumlarınızı bekliyorum)
Merhabalar
-yem seçimleriniz gayet başarılı ancak yem çeşitliliğini artırmanızda fayda var. Yem olarak demasoni için aşağıdaki yemleri tavsiye ederim.
dainichi veggie deluxe sinking baby cichlid
dainichi veggie fx sinking small cichlid
tetraphyll
new life spectrum thera a
tetra pro vegetable
dainichi color supreme sinking baby cichlid
- dekor seçimi gayet başarılı hatta kayalara bayıldım. Çok değişikler. Ancak daha sonra yavru alma aşamalarına geçtiğinizde bence mağara tarzı oyuklar yapacak bir dekor yapmanızda fayda var.
- demosonilerin renklerini daha belirgin ve koyu olması için önereceğim yem dainichi color supreme sinking baby cichlid. Bu yem mavi renk için başarılı bir yem olarak kullanılabilir.
- ben şahsen bakteri kültürü kullanmıyorum. Bakteri kültürü bi kere oluşturduktan sonra onun devamlılığı için uğraşıyorum.
- ben su değişimlerinde çok az miktarda tuz kullanıyorum. Bazen de hiç kullanmıyorum. Bugüne kadar hiç problem ile karşılaşmadım. Zaten cüce vatozlar için dibe batan tuz zararlıdır. İlla tuz atmam gerekir diyorsanız. Su içinde eritip sonra eklemeniz gerekir.
- hava motoru ve hava taşı kullanabilirsiniz. Ancak ben iç filtre ve bu filtreye dışarıdan bir hortum yardımı ile hava vermeyi tercih ediyorum. Hava motorları zamanla sesli çalışmaya başlayıp rahatsızlık verebilir.
- canlı sayısını artırmanızda fayda var ve akvaryumda tek tür devam etmek için demasoni eklemenizde gayet başarılı bir seçim olur. 8 adet değil daha fazlada alabilirsiniz. Güzel bir koloni elde ettikten sonra fazla erkekleri akvaryumdan çıkarabilirsiniz. Sağlıklı bir koloni oluşturmak için yavru olarak fazla sayıda almak faydalı olacaktır.
sağlıklı balıklar dilerim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhabalar
-yem seçimleriniz gayet başarılı ancak yem çeşitliliğini artırmanızda fayda var. Yem olarak demasoni için aşağıdaki yemleri tavsiye ederim.
dainichi veggie deluxe sinking baby cichlid
dainichi veggie fx sinking small cichlid
tetraphyll
new life spectrum thera a
tetra pro vegetable
dainichi color supreme sinking baby cichlid
[/QUOTE]
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
yem olarak
1)tetraphyll--2)dainichi veggie fx--3)tropical Cichlid gran renk yemi--4)sera granugreen cichlid granul 5)tropical spiruluna super forte 6)gemma granugreen 7)art akua bitkisel anaç yemi kullanmaya başladım.
[QUOTE=Hakan ARP]
- dekor seçimi gayet başarılı hatta kayalara bayıldım. Çok değişikler. Ancak daha sonra yavru alma aşamalarına geçtiğinizde bence mağara tarzı oyuklar yapacak bir dekor yapmanızda fayda var.
- demosonilerin renklerini daha belirgin ve koyu olması için önereceğim yem dainichi color supreme sinking baby cichlid. Bu yem mavi renk için başarılı bir yem olarak kullanılabilir.
- ben şahsen bakteri kültürü kullanmıyorum. Bakteri kültürü bi kere oluşturduktan sonra onun devamlılığı için uğraşıyorum.
- ben su değişimlerinde çok az miktarda tuz kullanıyorum. Bazen de hiç kullanmıyorum. Bugüne kadar hiç problem ile karşılaşmadım. Zaten cüce vatozlar için dibe batan tuz zararlıdır. İlla tuz atmam gerekir diyorsanız. Su içinde eritip sonra eklemeniz gerekir.
- hava motoru ve hava taşı kullanabilirsiniz. Ancak ben iç filtre ve bu filtreye dışarıdan bir hortum yardımı ile hava vermeyi tercih ediyorum. Hava motorları zamanla sesli çalışmaya başlayıp rahatsızlık verebilir.
- canlı sayısını artırmanızda fayda var ve akvaryumda tek tür devam etmek için demasoni eklemenizde gayet başarılı bir seçim olur. 8 adet değil daha fazlada alabilirsiniz. Güzel bir koloni elde ettikten sonra fazla erkekleri akvaryumdan çıkarabilirsiniz. Sağlıklı bir koloni oluşturmak için yavru olarak fazla sayıda almak faydalı olacaktır.
sağlıklı balıklar dilerim
Akvaryumuma forum okuduğum yorumlara göre saulosi, mpanga ve demasoni ekledim. şu an elimde 20 adet demasoni 7 adet saulosi ve 6 adet mpanga var. bu balıkları 1erkek 3-4 dişi olarak ayarlamaya çalışacağım. sizce Bu büyüklükteki bir akvayuma en fazla bu türlerden kaç tane koyabiliirim, ayrıca optimum kaç tane koyulmalıdır.
İki yeni foto daha ekleyeyim.
Benim anlamadıgım sey bu tuz olayı belki cok kisi bana karsı cıkacak eminim yararını gorende vardır ama Malawi golunde bu balıklara tuzmu atıyorlar bana cok fazla mantıklı gelmiyor su degisimlerinde bircok markanın su duzenleyicisi var ben JBL kullanıyorum bir sorun yasamadım su ana kadar tuz olayı bence biraz fazla abartı bir olay . Ayrıca akvaryum sahibi arkadasıma bir kac tavsiyede benden demasonilere ufak magaralar olusturmanı tavsiye ederim o kayaların ustune tas koyunca tmm ustu kapanacak ama kopru gibi birsey olacak onlar sen daha ufak kayalardan magalar olustur arkadasım .
size şunu sormak istiyorum bu akvaryuma kaç adet demasoni saulosi olur sizce?
size şunu sormak istiyorum bu akvaryuma kaç adet demasoni saulosi olur sizce? [/QUOTE]
Bence akvaryuma 5 d 1 e saulosi 5 d 1 e demasoni kolonisi yakısır .
size şunu sormak istiyorum bu akvaryuma kaç adet demasoni saulosi olur sizce? [/QUOTE]
Bence akvaryuma 5 d 1 e saulosi 5 d 1 e demasoni kolonisi yakısır .
[/QUOTE]
akvaryumum 375 litre. bu büyüklük için 12 balık az değil mi?
[/QUOTE]Akvaryumuma forum okuduğum yorumlara göre saulosi, mpanga ve demasoni ekledim. şu an elimde 20 adet demasoni 7 adet saulosi ve 6 adet mpanga var. bu balıkları 1erkek 3-4 dişi olarak ayarlamaya çalışacağım. sizce Bu büyüklükteki bir akvayuma en fazla bu türlerden kaç tane koyabiliirim, ayrıca optimum kaç tane koyulmalıdır.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir