125 lt. Yeni Akvaryum Kurulumu

serkangunakÇevrim Dışı

serkangunakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 17:56
Merhabalar Arkadaşlar;

Yeni akvaryum kuracağım, ve tüm süreci burdan sizlerle paylaşmak önerilerle hareket etmek istiyorum. Öncelikle, 
Akvaryum tankını;
İşi bilen bir camcıya 80x40x40 cm. olarak yaptırdım, camların kalınlıkları 6 mm. çerçeve yok, sadece cam ve silikonlar ile birleştirildi. ( Daha önceden bi kaç arkadaşım yaptırmıştı)  ve 45 TL tuttu,
Tank Kapağı;
Tank kapağı için strafor aldım, 3 cm kalınlıkta, ve sert bir malzeme oldugundan, vida ve L parçalar ile istediğim gibi kesip birbirine tutturdum, üzerinide ahşap görünümlü bir kağıt ile kapladım, iç yüzeyine de bir sıra mavi ve bir sıra beyaz led ışık koydum. Toplam 15 TL tuttu.
( Fotoğraflarını yakında koyacağım)

Dolayısıyla şimdi sıra mekanik ekipmanlara geldi.
Bu konuda özellikle tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.
Filtre olarak hala iç mi dış mı arada kaldım, akvaryum için tabiki dış filtre ama ses probleminden korkuyorum açıkcası, daha önce bir dış filtrem vardı ( gerçi yerli malı, biraz uyduruktu) ve çok ciddi ses yapıyordu, bir de gündüz hiç evde olmayacağımdan ve olası bir su kaçağına karşıda endişeleniyorum dış fitreden,

1- Dış filtre konusunda önerileriniz nelerdir. Fiyat olarak 100 TL mertebelerini geçmesin istiyorum, ve sessiz olması ( en azından makul seviyede ) önemlidir.

2- Hava motorum var, bu konuda bir sıkıntı yok gibi duruyor

3- Bir diğer önemli konu dip temizliği, dış motor kullanırsam ki öyle duruyor, akvaryum içine hava motoru koyup, dibe çökecek pislikleri bu şekilde akıntı ile havalandırarak dış motor emişine yönlendirmek işimi çözer mi, yoksa dip süpürgesi almalımıyım, yada çöpçüler bu işi çözebilir mi?

4- Akvaryumumda lapistes beslemeyi düşünüyorum, ama hala henüz balıkları almadığımdan fikrimi değiştirebilirim :-) yavrulasınlar onlar uğraşayıp, büyülteyim istiyorum. Aslında daha önce demasoni denedim, onların yavrularını koruması onlara girilmez alan oluşturmasını izlemek çok güzel, ama saolsun akvaryumcunun ticari amaçla verdiği toxivec ve nitrivec leri bilinçli kullanamamdan kaynaklanan sorunlardan dolayı öldüler.

5- Bir diğer konuda canlı bitki özellikle lapistesler için ve yavrular için olmazsa olmaz, ama ne tür bitkiler beslemeliyim, ve kum olarak ne tarz bir kum almalıyım... bir diğer konu ışık, 2 led koydum biri mavi biri beyaz acaba bunlar fotosentez için yeterli olur mu? dekor amaçlı olarak birde iç ışığım var onuda koyacağım...

Değerli bilgi ve deneyimlerinizi bekliyorum...
serkangunak2011-11-25 18:00:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

İl: Yurtdisi
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 18:25
Merhaba,
Evvela hayirli olsun dedikten sonra ,elimden geldigince bilgilerim dogrultusunda yardimci olurum insaallah.
1.Ic filitre ile dis filitre arasinda kaldiysaniz .Hemen söyleyimki dis filitre den asla sasmayin.Ikinci el bir dis filitreyi o fiyata kesinlikle bulursunuz.Yurtdisinda hayatimi idame ediyorum ama türkiyeyi takib ettigim kadari ile 100 liraya hatta sitenin ilan bölümünde bile var. Filitre tavsiyesi olarak Fluval 204 ,tetratec ex 700 den 1200 e kadar, eheim i tavsiye ederim ama eski silindir bicimindeki modeli degil.Yeni dörtköse olanlardan olabilir.

2.Hava motoru dediginiz gibi cok gerekli.Varsa kullanin.
3.Dip cekimi icin gerekli aparati mutlaka alin.Baska hic bir sekilde cözemezsiniz.Vatozlar sadece otcul beslenirler.Alglere karsi cözüm olabilirler ama asla temizlik ekipmani olamazlar.Karides ler bir nebze etkili olabilir ama yavrular icinde tehlikeli olabilir yinede size kalmis.
4.Lepistes kolay üreyen ama uzun yillar yasamayan bir tür.Sonucta yavruladigi icin sayisi gün gectikce artar,Hareketli kipir kipir canlilardir.Fakat akvaryumun üst kismina yakin yerlerinde yasarlar genelde o yüzden ben olsam Platy moly velifera gibi türlere giderim.Tabi zevk yine sizin. Gecende yazdim her kafadan bir ses cikar.Önemli olan sizin neyi istediginiz.Akvaryumcuya gidip hangisi hosunuza gidiyorsa almaniz.
5.Kum olarak siyah hagen kum genelde en cok önerilen kum türü ,Herkes cok memnun sizde onu alin. Bitki olarak da Lowtech se madem , anubias ,javamoss, ve saz olabilir. Simdiden söylüyorum LED ler yetersiz kalir .Mutlaka bir adet sera Daylight ilave edin aydinlatmaya.

Tekrar hayirli olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir