ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serkangunak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Kasım 2012 00:04
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan Günak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan Günak

SON 1 MESAJI

125 lt. Yeni Akvaryum Kurulumu
Merhabalar Arkadaşlar;

Yeni akvaryum kuracağım, ve tüm süreci burdan sizlerle paylaşmak önerilerle hareket etmek istiyorum. Öncelikle, 
Akvaryum tankını;
İşi bilen bir camcıya 80x40x40 cm. olarak yaptırdım, camların kalınlıkları 6 mm. çerçeve yok, sadece cam ve silikonlar ile birleştirildi. ( Daha önceden bi kaç arkadaşım yaptırmıştı)  ve 45 TL tuttu,
Tank Kapağı;
Tank kapağı için strafor aldım, 3 cm kalınlıkta, ve sert bir malzeme oldugundan, vida ve L parçalar ile istediğim gibi kesip birbirine tutturdum, üzerinide ahşap görünümlü bir kağıt ile kapladım, iç yüzeyine de bir sıra mavi ve bir sıra beyaz led ışık koydum. Toplam 15 TL tuttu.
( Fotoğraflarını yakında koyacağım)

Dolayısıyla şimdi sıra mekanik ekipmanlara geldi.
Bu konuda özellikle tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.
Filtre olarak hala iç mi dış mı arada kaldım, akvaryum için tabiki dış filtre ama ses probleminden korkuyorum açıkcası, daha önce bir dış filtrem vardı ( gerçi yerli malı, biraz uyduruktu) ve çok ciddi ses yapıyordu, bir de gündüz hiç evde olmayacağımdan ve olası bir su kaçağına karşıda endişeleniyorum dış fitreden,

1- Dış filtre konusunda önerileriniz nelerdir. Fiyat olarak 100 TL mertebelerini geçmesin istiyorum, ve sessiz olması ( en azından makul seviyede ) önemlidir.

2- Hava motorum var, bu konuda bir sıkıntı yok gibi duruyor

3- Bir diğer önemli konu dip temizliği, dış motor kullanırsam ki öyle duruyor, akvaryum içine hava motoru koyup, dibe çökecek pislikleri bu şekilde akıntı ile havalandırarak dış motor emişine yönlendirmek işimi çözer mi, yoksa dip süpürgesi almalımıyım, yada çöpçüler bu işi çözebilir mi?

4- Akvaryumumda lapistes beslemeyi düşünüyorum, ama hala henüz balıkları almadığımdan fikrimi değiştirebilirim :-) yavrulasınlar onlar uğraşayıp, büyülteyim istiyorum. Aslında daha önce demasoni denedim, onların yavrularını koruması onlara girilmez alan oluşturmasını izlemek çok güzel, ama saolsun akvaryumcunun ticari amaçla verdiği toxivec ve nitrivec leri bilinçli kullanamamdan kaynaklanan sorunlardan dolayı öldüler.

5- Bir diğer konuda canlı bitki özellikle lapistesler için ve yavrular için olmazsa olmaz, ama ne tür bitkiler beslemeliyim, ve kum olarak ne tarz bir kum almalıyım... bir diğer konu ışık, 2 led koydum biri mavi biri beyaz acaba bunlar fotosentez için yeterli olur mu? dekor amaçlı olarak birde iç ışığım var onuda koyacağım...

Değerli bilgi ve deneyimlerinizi bekliyorum...
serkangunak2011-11-25 18:00:21

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.